-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Katažinos ir Deivydo Zvonkų Kalėdos: gimus dvyniams, šventė su visais svečiais persikėlė į jų namus

Pernai pirmąją žiemos dieną gimę dvynukai Katažinos ir Deivydo Zvonkų šventes apvertė aukštyn kojomis – gruodis Zvonkams tapo dar ypatingesniu mėnesiu. Po to, kai namuose ėmė krykštauti Kornelija ir Donatas naują prasmę įgavo ir Kalėdos, ir pats jų laukimas.
Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Ne išimtis ir šie metai – tai jau antrieji, kai Zvonkai žiemos švenčių tradicijas iš tėvų ir senelių namų perkelia į savuosius, Kūčių ir Kalėdų stalą jie dengia savo bute Vilniuje. O prie jo susirenka gausi šeima – atvyksta ir Katažinos bei Deivydo mamos, Katažinos sesuo su šeima, namai prisipildo laimės, gerumo, jaukumo.

„Šios Kalėdos – antros su gausesne šeima. Ir antros, kurias švenčiame mūsų namuose. Po to, kai gimė vaikai, nebevažiuojame į kaimą – savuose namuose su mažyliais paprasčiau“, – šypsosi Katažina.

Su 15min apie švenčių laukimą ji kalbėjo dieną prieš ilgąjį savaitgalį, tuomet įtemptame grafike radusi laisvesnę minutę įsiamžino su svarbiausiais šeimos nariais – prie Kalėdų eglės pozavo vyras Deivydas ir jau ūgtelėję Kornelija bei Donatas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose

Kalėdų eglė iki pat didžiųjų švenčių Zvonkų namuose suspindo dar gruodžio 1-ąją, per vaikų gimtadienį, tačiau ją apraizgė tik šviečiančios lemputės, pora nusprendė, kad ją žaislais puoš laikydamiesi ilgus metus puoselėtų tradicijų – Kūčių rytą.

Toks sprendimas turi ir dar vieną gražią priežastį, kuri po dvynukų gimimo tapo simbolinė – eglę jie nuo šiol namuose stato atžalų gimtadienio proga ir nuo tada visą mėnesį ima gyventi šventinėmis nuotaikomis. O margais papuošimais žaliaskarė sublizga per Kūčias.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose

„Pernai turėjau gimdyti gruodžio 8-ąją, todėl su merginomis buvome nusprendusios, kad iki tol susitiksim ir papuošim eglutę – labai norėjau iš ligoninės grįžti jau į šventiškai papuoštus namus. Tačiau gimdyti teko savaite anksčiau, o aš pagalvojau, kad va, nespėjom tos eglės papuošti. O mano sesuo sumanė atrakinti butą, susirinko visa chebra ir kol buvau ligoninėje, papuošė butą, su Deivydu grįžome jau į šventinius namus. Todėl tada pagalvojau – eglė namuose bus nuo tos dienos, kai gimė vaikai“, – 15min pasakojo Katažina.

Eglės puošimas jau daugelį metų – Katažinos atsakomybė, nuo mažų dienų ji, kaip jauniausia dukra visuomet imdavosi puošti eglės, vėliau, jau jai suaugus, drauge namus šventiškai puošdavo su sesers sūnumi Gabrieliumi.

„Kalėdos man – jaukiausia ir gražiausiai šventė metuose, diena, kai drauge susirenka visa šeima. Anksčiau mes vykdavome pas tėvus, o dabar, gimus vaikams, visos tos progos įgavo naują prasmę – suprantu, kad jau patys esam tėvai, kad ateis laikas, kai mūsų vaikai važiuos pas mus“, – pasakojo ji.

Ir nors judviejų su Deivydu vaikams dar tik metai, ji sako norinti, kad augdami jie palaipsniui imtų suvokti švenčių prasmę, todėl juos stengsis auklėti taip, kad Kalėdos asocijuotųsi ne tik su gausiu vaišių stalu ir dovanomis po egle – Katažinai svarbi dvasinė, emocinė švenčių prasmė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Katažinos ir Deivydo Zvonkų namuose

„Kol kas jie dar per maži, tačiau metai bėga beprotiškai greit. Didžiausias ir labiausiai trokštamas noras buvo susilaukti vaikų, o dabar tiesiog džiaugiamės ta harmonija, tuo jaukumu šeimoje ir laukiame, kai vaikai paaugs, kai kartu per Kalėdas galėsime eiti į bažnyčią, kai jie ryte kelsis ieškoti dovanų, kai lauks Kalėdų Senio ir garsiai išsakys savo norus“, – mintimis su 15min dalijosi Katažina.

Savas tradicijas Zvonkai po truputį kuria ir ant vaišių stalo, čia vis atsiranda kokių naujų patiekalų, kuriuos pagamina tai Katažina, tai jos sesuo.

Gardus maistas, įmantrūs patiekalai, išsvajotos dovanos ir namų jaukumas, brangus laikas su šeima – aplink tai sukasi daugelio šventės. Tačiau, pasak Katažinos, daugelis pamiršta tiesiog paprastus šiltus palinkėjimus artimiesiems, o išsakyti gražius žodžius, sveikinimus – labai svarbu.

„Gal tai nuskambės neoriginaliai, bet Kalėdų Senio noriu paprašyti vieno – kad mano šeima būtų sveika, artimieji jaustųsi laimingi, o man pačiai nepritrūktų ištvermės, kantrybės, kad gebėčiau planuoti darbus ir laiką. Tegu visiems šventės būna kupinos pozityvių emocijų“, – 15min skaitytojams linkėjo Katažina.

TAIP PAT SKAITYKITE:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius