-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kebabų restoraną uždaręs Mantas Katleris: „Dirbom 6 mėnesius, penkiais ilgiau nei Mios restoranas“

Ketvirtadienį 15min pranešus, kad užsidaro „Katlerio kebabų restoranas“, popiet situaciją pakomentavo ir pats Mantas Katleris.
Mantas Katleris
Mantas Katleris / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Iki pietų telefonu neatsiliepęs Mantas Katleris vėliau parašė komentarą instagrame.

„Šiandien atsikeliu su ta mintimi, kad manęs laukia kol kas didžiausias pasirodymas gyvenime – Kaunas su 7 tūkstančiais žmonių. Bet, aišku, pirmas dalykas, kurį pamatau, tai žurnalistų žinutės apie kebabinės uždarymą. Nu ką, katė išlindo iš maišo, tai tarsiu porą žodžių. Taip, tai tiesa. Nuo sausio 1 dienos „Katlerio kebabai“ uždarė duris.

SKAITYKITE: Užsidaro „Katlerio kebabai“: prieš pusmetį duris atvėrusiame restorane liko 2 darbuotojai

Dirbom 6 mėn. (5 mėnesiais ilgiau nei Mios restoranas (juokiasi). „Jammi“ mėsa ilgiau stovi šaldytuve, nei kad mūsų kebabinė dirbo (juokiasi). Pardavėm daug kebabų, bet ne tiek, kad užtektų išlaikyti 180 kvadratinių metrų patalpą pačiame Vilniaus centre.

Turėjau seniai tokią svajonę turėti savo vietą, pabandžiau, nepaėjo (šypsosi). Aišku, visiems svarbiausia, kiek bapkių pra*****. Nedaug. Į bankrotą tikrai nesueisiu. 3-4 vestuvės su Stonkum ir ant savų... Man tai skaudi tema tikrai nėra, sutiksit mane bare, galim iš to pasijuokt.

Aišku, visiems svarbiausia, kiek bapkių pra*****. Nedaug. Į bankrotą tikrai nesueisiu. 3-4 vestuvės su Stonkum ir ant savų...

Juokingiausia buvo paskutines dvi savaites, kai visi emigrantai rašo: „oi blemba, grįšim į Lietuvą, tikrai paragausim tavo kebabų“... (juokiasi) „Tikrai nebeparagausit“ – galvoju.

Su visais darbuotojais atsiskaityta iki paskutinio cento ir vargu, ar rasit bent vieną, su kuriuo buvo elgtasi negražiai. Džiaugiuosi šita patirtimi, it was a wild ride nuo pat pradžių. Daug išmokau, daug galiu ir kitiems patarti“, – socialiniame tinkle rašė Mantas Katleris.

Netrukus dar pridūrė: „Pamoka tokia: geriau turėti užsidariusią kebabinę, negu šokt striptizą per kebabinės atidarymą.“ Mantas prisiminė striptizo šou per savo restorano atidarymą.

SKAITYKITE: Mantas Katleris – apie sulaikytą „Alfa vyrą“: „Būtume žinoję, šokti viliotinio nebūtume kvietę“

15min M.Katleris prisipažino, kad apie maitinimo verslą artimiausiu metu nebegalvoja: „Tikrai nebesikišiu, nebent pats išmoksiu gaminti ir stovėsiu virtuvėje. O ką daryt su prekės ženklu, dar nenusprendžiau, taip pat, kaip ir su didžiuliu kilimu ant sienos, kur aš su liūtais kaunuosi (šypsosi).“

Pokalbis su Mantu 2018-ųjų birželį, per restorano atidarymą:

VIDEO: Ekskursija po Manto Katlerio kebabų restoraną

Kaip ketvirtadienį pranešė 15min, birželio 27-ąją Vilniuje duris atvėręs komiko Manto Katlerio ir jo partnerių įkurtas kebabų restoranas konkuruojančioje rinkoje neišsilaikė – dirbęs vos pusmetį restoranas nutraukė savo veiklą.

Kad sumanytas kebabų verslas nėjo kaip per sviestą, baigiantis metams neslėpė ir pats restorano veidas Mantas Katleris. Jis pripažino, kad restoranas jam tapo nemažu iššūkiu, o kartu su verslo partneriais įkurtoje vietoje ne viskas buvo apgalvota.

„Geriau daryti tai, ką išmanai ir visą laiką tam sutelkti. Tai ne pats sėkmingiausias mano projektas. Pradžia buvo gera, daug klientų, bet buvo dalykų, kurių mes tiesiog nesutvarkėme. Čia tas atvejis, kai septyni žmonės (šio verslo partneriai – red.) stovi prie perėjos ir nė vienas nepaspaudžia mygtuko, kad užsidegtų žalia, nes visi galvoja, kad kažkuris kitas paspaus tą mygtuką.

Kai restoraną valdai vienas ar su šeima, viską kur kas geriau apgalvoji, o kaip septyniese su draugais, atsiranda nesutvarkytų dalykų. Tų spragų buvo ir žmonės tas spragas pastebėjo, todėl klientų sumažėjo. Visą laiką mūsų maisto kokybė gerėjo, bet Vilniuje didelė konkurencija, vis atsiranda naujų vietų“, – 15min gruodžio pabaigoje prisipažino Mantas Katleris. Tiesa, tuo metu apie restorano uždarymą jis dar neužsiminė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Katleris
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mantas Katleris

Bendrovėje „Makarena“, kuri valdo „Katlerio kebabų restoraną“, šiuo metu oficialiai dirba 2 darbuotojai, nors dar lapkričio pradžioje tokių įdarbintųjų buvo 20. Gruodžio viduryje restoranas pakeitė darbo laiką – lankytojų laukdavo tik penktadieniais–sekmadieniais, o darbuotojų bebuvo likę 8.

15min žiniomis, bendrovę „Makarena“ paliko ir jos vadovė Margarita Dubickienė, tačiau komentuoti situacijos ji nepanoro.

Birželį, prieš restorano atidarymą kalbintas Mantas Katleris sakė su partneriais įvertinę riziką – komanda iš karto supratusi, kad išsilaikyti sostinėje nebus lengva.

„Matome, kad Vilniuje ir barai, ir restoranai užsidaro kiekvieną dieną. Atsidaro baras, po mėnesio jau, žiūrėk, išvežinėja statines. Konkurencija Vilniuje didelė ir dėl to šiek tiek baisu. Bet mes prie šio projekto dirbome jau apie pusantrų metų, įdėjome daug darbo“, – tąsyk kalbėjo M.Katleris.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mantas Katleris kebabų restorano atidaryme VIP svečiams nutiesė raudoną kilimą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius