Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdoje sužibo tradiciškai gyva eglė ir unikali „Šiaurinė žvaigždė“: pasigrožėkite

Vilnius ir Kaunas savo kalėdines egles įžiebė lapkričio pabaigoje, o dabar, gruodžio 5-ąją, ji nušvito ir dar viename didžiajame mieste – Klaipėdoje. Šiemet uostamiesčio Teatro aikštę tradiciškai papuošė klaipėdiečių kieme užaugusi žaliaskarė. Šalia jos nušvito ir speciali šviesos instaliacija.
Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė.
Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė. / J. Andriejauskaitės / 15min nuotr.

Šiemet Klaipėdoje vėl papuošta tikra, mišku kvepianti eglė. Ją miestui padovanojo Jankauskų šeimyna, 30 metų po savo langais stebėję, kaip auga eglutė. Buvusi sulig vaiko dydžiu ji išaugo ir ėmė namiškiams užstoti saulę.

Tiesa, dėl karantino šventė nusikėlė į kompiuterių ekranus. Klaipėdiečiai pakviesti internetu stebėti eglės įžiebimą, o pasidžiaugti žaliaskare ateiti kitą dieną, kai žmonių bus mažiau.

J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė.
J. Andriejauskaitės / 15min nuotr./Klaipėdos Teatro aikštėje sužibo pagrindinė miesto eglė.

O pati eglė įžiebta paslapčia. Ir nors dalis klaipėdiečių, šeimų su vaikais vis dėlto panoro gyvai ją išvysti pirmieji, jie saugojosi, laikėsi atstumų, o ir didelių minių čia nebuvo – klaipėdiečiai išgirdo kvietimą nesiburti, o gal ir vėjuotas oras kai kuriuos atbaidė.

Įžiebimo vakarą mieste patruliavo ir daugiau policijos pareigūnų. Jie saugojo aikštę, stebėjo situaciją, prižiūrėjo, kad nebūtų būriuojamasi, kad būtų išlaikomi saugūs atstumai.

Kartu su Kalėdų eglute Teatro aikštėje nušvito ir visą kalėdinį laikotarpį iki Trijų karalių šventės lydės šviesos instaliacija „Šiaurinė žvaigždė“. Vieno žymiausių Lietuvos šviesos menininko Arvydo Buinausko instaliacija atspindi kompaso struktūrą ir nurodo pagrindines keturias pasaulio kryptis.

Pasigrožėkite:

Žvaigždės centre autorius sumontavo galingus prožektorius, kurių siunčiamas šviesos spindulys bus matomas net už 20 kilometrų. Instaliacija veiks nepertraukiamai siekiant išvengti žmonių susibūrimų.

Virtualaus renginio metu vyko pusvalandžio trukmės koncertas „Kalėdos atkeliauja į Klaipėdą“, sujungęs keturias sostines: Vilnių – Lietuvos sostinę, Kauną – laikinąją sostinę, Neringą – būsimą Lietuvos kultūros sostinę ir Klaipėdą – būsimą Europos jaunimo sostinę.

Iš Vilniaus linkėjimus siuntė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Kauno – Linas Adomaitis, Neringos – Šeiko šokio teatras, o Klaipėda skambėjo Monikos Liu balsu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kretingoje – tikra Kalėdų pasaka: sutvisko vaikų norams dedikuota eglė

TAIP PAT SKAITYKITE: Kalėdos – jau ir kurortuose: Palangos ir Šventosios eglės šiemet persikėlė į kitas vietas

TAIP PAT SKAITYKITE: Neringos miestas įžiebė net dvi žaliaskares: prieš pat kulminaciją – ugnies šou

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius