-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Klaipėdos pilies festivalio nepraleidžiantys Tarasovai prie džiazo muzikos pratina ir dukrą Gabrielę

Muzikantų, dainininkų Violetos ir Viliaus Tarasovų šeimoje pirmieji birželio savaitgaliai kasmet būna apibraukti raudona spalva. Jau daugybę metų pora žino – vasarą pasitiks uostamiestyje, Klaipėdoje jau 23-iąjį kartą vykstančiame pilies džiazo festivalyje. Ne išimtis ir šie metai – penktadienio vakarą Violeta ir Vilius leido Kruizinių laivų terminale, kur klausėsi mėgstamos džiazo muzikos.
Violeta ir Vilius Tarasovai
Violeta ir Vilius Tarasovai su dukra Gabriele / Linos Motužytės nuotr.

„Ko gero nėra buvę metų, kad būtume praleidę festivalį. Bent vienam vakarui visuomet atvykstame. Tai yra vienas iš tų renginių, kuriuose daugybę žvaigždžių galime pamatyti už dyką. Festivalis yra nemokamas, todėl tiesiog negalima jo praleisti“, – 15min sakė Vilius.

Galbūt todėl jis sako visuomet besistebiantis, kai bičiuliai tą savaitgalį, kai vyksta Kauno pilies džiazo festivalis, išvyksta iš uostamiesčio.

Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai
Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai

„Keista, kai tie, kurie tikina, kad mėgsta džiazą, kad mėgsta funk muziką, kad jų čia nėra. Mes dėl gerų renginių važiuojame ir į kitus miestus. Kartais galime ir pirmadienį iš Klaipėdos į Vilnių dėl gero koncerto nuvykti. Visuomet žiūrime, kas kur vyksta, stebime programas, stengiamės nepraleisti gerų renginių“, – pasakojo Vilius.

Dar visai neseniai Vilius su šeima aplankė ir Krokuvoje vykusį Bruno Marso koncertą, į kurį automobiliu keliavo kartu su brolio šeima.

TAIP PAT SKAITYKITE: Lenkiją automobiliu kirtę Tarasovai šėlo Bruno Marso koncerte Krokuvoje

„Čia jau visai kitas stilius, tačiau stengiamės pamatyti, išgirsti viską, kas mums patinka. Muzika yra magija, kartais ir šiurpas kūnu eina, ir emocijos liejasi per kraštus“, – pasakojo jis.

Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai
Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai

Apskritai muzika Tarasovų šeimoje dažniausiai skamba automobilyje. Pora daug koncertuoja, daug keliauja, todėl kelyje visuomet įsijungia mėgstamų atlikėjų dainas. Tuomet jų kolonėlėse skamba Stevie'as Wonderis, Prince'as, Brianas McKnightas ir kitų soulo, funk stiliaus žvaigždžių muzika.

Tokią muziką mėgsta ir Tarasovų dukra Gabrielė, kuri kartu su tėvais taip pat mėgsta lankytis įvairiuose koncertuose ir muzikiniuose renginiuose. Mergaitė ir pati groja fortepijonu, dainuoja, lanko muzikos mokyklą, todėl neretai tampa ir Violetos ar Viliaus kritike.

„Ji muzika domisi ne ką mažiau nei mes. Apskritai, manau, kad jai patinka kokybiška, gera muzika, Gabrielė turi skonį. Nors nežinau, ar norėčiau, kad tampų muzikante, norėčiau, kad turėtų tvirtesnį pagrindą po kojomis, tačiau viskas priklauso nuo jos norų“, – sakė Vilius.

Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai
Linos Motužytės nuotr./Violeta ir Vilius Tarasovai

Tiesa, jau šiemet Gabrielė irgi prisijungė prie džiazo renginių programos. Dar prieš mėnesį su Violeta ji dalyvavo vadinamoje Džiazo dienoje, kur kartu su mama ir Klaipėdos džiazo bigbendu atliko kūrinį.

„Norėčiau tikėti, kad jaunimas dažniau lankysis džiazo renginiuose. Aišku, čia apsilanko tik dalis tikrų džiazo mėgėjų, kiti prisijungia tiesiog prie šventinio šurmulio“, – šyptelėjo jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Klaipėda džiazuoja: startavusiame pilies festivalyje – Trumpas scenoje ir netikėti lietuvių pasirodymai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius