-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laura Čepukaitė: „Būdama su Liutauru supratau, kad virtuvėje nieko nemoku“

Turbūt kiekvienas bent kartą yra pasvajojęs, kaip būtų gera namuose turėti virtuvės šefą – sėdėtum sau ir mėgautumeis skaniausiais patiekalais kada tik nori... Liutauro Čepracko žmona Laura Čepukaitė būtent taip „skaniai“ ir gyvena – sako, kad ne tik turi progą namuose ragauti tikrų šedevrų ir įvairiausių pasaulio virtuvių patiekalų, bet ir kaskart mokosi, kaip kiekvieną kąsnį paversti tobulu.
Liutauras Čeprackas ir Laura Čepukaitė
Liutauras Čeprackas ir Laura Čepukaitė / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Pasak Lauros Čepukaitės, jos vyras, vienas geriausių šefų Lietuvoje Liutaras Čeprackas net ir grįžęs namo po darbų neatsisako šeimai pagaminti valgyti – juk jam tai geriausiai sekasi.

„Daugiau virtuvėje sukasi Liutauras, nes jam viskas daug paprasčiau gaunasi. Bet aš irgi dalyvauju, mėgstu gaminti, mes pasidalinam, kas ką gali padaryti. Aš vis dar mokausi, kai turi tokį pavyzdį be pigu būtų nepasinaudoti“, – juokėsi Laura Čepukaitė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Liutauras Čeprackas ir Laura Čepukaitė sulaukė šeimos pagausėjimo – gimė dukra

LNK nuotr./Laura Čepukaitė ir Liutauras Čeprackas
LNK nuotr./Laura Čepukaitė ir Liutauras Čeprackas

Nors ir virtuvėje Liutauras – tikras profesionalas, Laura niekada nesibaimina duoti jam įvertinti savo pagaminto patiekalo. Anaiptol, ji džiaugiasi, kad kaskart gali taip tobulinti savo žinias ir ruošiamą maistą.

„Jam nebijau parodyti, jis juk artimas žmogus. Būdama su juo supratau, kad virtuvėje nieko nemoku. Neturėjau jokios maisto gamybos bazės. Tik turėjau šiokių tokių žinių iš mamos, močiutės, receptų. Bet yra daugybė dalykų, kurių visiškai neišmanau – pavyzdžiui, gramai – kiek, kur turi būti. Virtuvė daugeliu atveju yra tikra matematika, o tų pagrindų aš neturiu, todėl jis man padeda“, – 15min pasakojo Laura.

Kartais L.Čeprackas išmoko, kaip net paprasčiausius patiekalus padaryti tobulais: „Mes visi galvojam, kad lietinius iškepti yra paprasta, bet kas tai gali padaryti. Tačiau kai mane išmokė juos kepti Liutauras, supratau, kad niekada nemokėjau teisingai jų ruošti. Dabar man jau pavyksta pagaminti be galo plonus – vos milimetro storio. Tokius labai malonu valgyti.“

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Čepukaitė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Laura Čepukaitė

Be to, jis dažnai palepina šeimą nukeldamas net į tolimiausius skonių kraštus... „Visos virtuvės turi skanių patiekalų, todėl norisi tos įvairovės ir namuose. Pas mus būna ir kinietiškų, azijietiškų japoniškų, ir prancūziškų, itališkų, meksikietiškų patiekalų...“

Tačiau Laura pripažįsta, kad valgant namuose patiekalai tikrai neatrodo kaip restorane – svarbiausia, ką valgai, o ne kaip tai atrodo: „Namuose patiekalai atrodo daug paprasčiau, bet jei ateina kokie draugai, tai skiriame daugiau dėmesio estetikai. Bet šiaip svarbiausia skonis, skonis, skonis!“

Būdama su Liutauru, Laura sako ir pati į maistą ėmė kiek kitaip žiūrėti. „Anksčiau turėjau savyje tam tikrų ribų, bet dabar man norisi patirti ir paragauti viską. Buvo tik vienas patiekalas, kurio atsisakiau – Japonijoje patiektė delikatesą – tam tikrą žalią moliuską, kur itin koncentruotas jūros skonis. Aš tik pauosčiau, bet nesugebėjau paragauti. Tačiau kalbant apie egzotiškiausią maistą, kurį paragavau, tai turbūt būtų jūros vėžlio sriuba, kuri priminė paukštienos skonį ir visai man patiko“, – 15min sakė Laura Čepukaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius