Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Leono Somovo istorijos kulminacija: prie vandens punkto teko brautis su antstoliais

Jau tuoj mėnuo, kaip du butai Vilniaus Rūdninkų gatvėje yra likę be jokio vandens. Gyventojai įtaria, kad jį užsuko name patalpas su vandens punktu įsigijęs Marius Usonis. Viename butų gyvenusi Leono Somovo šeima išsikraustė – nei gyventojams, nei „Senamiesčio ūkiui“ su M.Usoniu iki šiol nepavyko susitarti, kad šis leistų prieiti prie vandens punkto. Pirmadienį priimtas sprendimas laužti duris.
Leonas Somovas
Leonas Somovas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Liepos 4-ąją muzikos kūrėjas ir prodiuseris Leonas Somovas paviešino istoriją, kad nuo birželio 26 dienos sostinės senamiestyje esančio namo daliai savavališkai buvo užsuktas šalto ir karšto vandens tiekimas, nors jokie remonto darbai nebuvo vykdomi. Be vandens likę kaimynai įtarė, kad tai M.Usonio kerštas.

UAB Namų administravimo centras, vadovaujamas Mariaus Usonio, minėtas patalpas Rūdninkų gatvėje įsigijo 2016 metais. Suplanavęs patalpų rekonstrukciją, M.Usonis nesulaukė gyventojų pritarimo ir parašų. Anot gyventojų, dėl to ir prasidėjo visi nesusipratimai.

„Jis nepateikė jokio aiškaus projekto, jokios vizijos, ką žada daryti su patalpomis. Iš pradžių M.Usonis man sakė, kad nori įrengti butiką-parduotuvę ir šalimais butą sau. Sakiau, kad dėl to viskas gerai, nesipriešinsim. Bet paskui iš kito kaimyno išgirdau, kad jis žada visgi įrengti 7 patalpas parduotuvėms ir 2 kambarius nuomai“, – 15min teigė namo gyventojas Aurelijus Raugalas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žemyna Žymantaitė ir Leonas Somovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Žemyna Žymantaitė ir Leonas Somovas

Namą administruojanti bendrovė „Senamiesčio ūkis“ 15min teigė, kad tiek jie, tiek namo gyventojai yra tapę vieno asmens įkaitais – per visą šį laiką su M.Usoniu taip ir nepavyko susitarti dėl patekimo į jo patalpas tam, kad būtų nustatyta, ar yra gedimas. Minėto kaimyno atstovas galiausiai sutikęs liepos 10-ąją įleisti į patalpas, pažado netesėjo, todėl „Senamiesčio ūkis“ kreipėsi į teisininkus.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kaimyno įkaitu tapo ne tik L.Somovas: jei situacija nesikeis, „Senamiesčio ūkis“ kreipsis į teismą

ŽIŪRĖKITE VIDEO:

VIDEO: L.Somovo konfliktą su kaimynu dėl vandens sprendė ir antstoliai

Pirmadienį Leono Somovo šeimos ir kitų be vandens likusių kaimynų istorija pasiekė kulminaciją. Nuo pat ryto prie Rūdninkų gatvėje esančio namo atvyko advokatai, „Senamiesčio ūkio“ darbuotojai bei antstoliai. Dar sykį nesėkminga bandant patekti į patalpas, antstoliai gavo leidimą išlaužti duris.

Po 14 val., kai buvo suplanuota patekti prie vandens punkto laužiant duris, pasirodė ir pats Marius Usonis.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Usonis su advokate
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Marius Usonis su advokate

„Niekam neduodu interviu, esu laisvas pilietis laisvoj šalyje“, – kalbėjo M.Usonis. Paklaustas, ar tai jis užsuko namo gyventojams vandenį, teigė: „Aš jiems neužsukau vandens. Niekada to nedariau. Kiekvienas turi galimybę kaltinti. Laisvoj šaly kas ką nori, tas tą daro. Aš ir kažką kaltinu, kiti mane kaltina.“

M.Usonis su savo advokate užsirakino patalpose. Atvykus antstolio padėjėjui, šis su „Senamiesčio ūkio“ darbuotojais buvo įleistas aiškintis situacijos.

Po valandos prie patalpų durų atvyko greitosios pagalbos automobilis. 15min žiniomis, medikų pagalbos prireikė M.Usoniui. Ją suteikę, medikai netrukus išvyko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Rūdininkų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Rūdininkų gatvėje

Deja, patalpose vandens sklendžių taip ir nepavyko rasti.

Situaciją aiškinęsis antstolio Donato Kisieliaus padėjėjas Tomas Jasaitis 15min teigė, kad susitikimas buvo dramatiškas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Jasaitis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Tomas Jasaitis

„Buvo ir medikai, ir kitos specialiosios tarnybos... Aiškinomės, kodėl daugiabutyje nėra vandens. Turime nutartį, leidžiančią užeiti į tam tikras patalpas, ir savininkai tam negali trukdyti. Toje patalpoje, kurioje turėtų būti vandens sklendės, mes jų neradome. Turėjome rasti metalinę skydinę, bet ten jos nėra. Ta vieta gali būti užmūryta ar užbetonuota. Šiandien antstolis turėjo patekti į patalpas, ką ir padarė. Kokie bus tolimesni veiksmai, priklausys ir nuo teismo, ir nuo išieškotojo veiksmų. Turime išanalizuoti esamą informaciją, kodėl neradome karšto ir šalto vandens stovų, kodėl jų nematome, ar tai buvo anksčiau užmūryta, ar dabar, ar kažkas pakeista inžinerinėje sistemoje“, – 15min sakė Tomas Jasaitis.

Antstolis šįsyk turėjo leidimą tik patalpų apžiūrėjimui, o dabar sieks gauti leidimą ir griovimo darbams, kad būtų surastos vandens sklendės.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Rūdininkų gatvėje
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Vilniaus Rūdininkų gatvėje

Degė konteineriai

Kaimynų teigimu, tai jau ne pirmas kartas, kai M.Usoniui įsigijus patalpas name vyksta nemalonūs dalykai.

„Balandžio mėnesį kieme degė konteineriai, bet kaltininko neišsiaiškinome. Vėliau kone visą savaitę už mano buto sienos garsiai grojo muzika. Ne kartą kviečiau policiją, bet jai atvykus niekas durų neatidarydavo. Galiausiai pareigūnai leido išjungti to buto elektros saugiklį ir muzika nutilo“, – 15min teigė namo gyventojas A.Raugalas.

Leonas Somovas su šeima į čia nuomotą butą grįžti nežada. Pasak muzikos prodiuserio, dabar jis tiesiog tenori išsiaiškinti teisybę.

„Nelabai saugiau jausčiausi gyvendamas šalia tokio žmogaus. Nenorėčiau“, – 15min sakė Leonas Somovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius