-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuva turi naujas herojes: D.Guobytės ir A.Lebidevos triumfas prieš nelegalias veisyklas sujaudino ir žvaigždes

Penktadienį socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė skaudžios nuotraukos ir įrašas apie netikėtai Kretingos rajone rastą nelegalią šunų veisyklą. Policijos pareigūnams ir gyvūnų globos namų „Nuaras“ darbuotojams demaskavus siaubingomis sąlygomis augintinius laikiusią moterį, socialiniuose tinkluose pasipylė dar daugiau atrastų nelegalių veisyklų. Į žmonių prašymus padėti sureagavo ir nuomonės formuotojai, kurie išreiškė palaikymą.
Karolina Meschino ir Aistė Kabašinskaitė
Karolina Meschino ir Aistė Kabašinskaitė / 15min nuotr.

Po savaitgalį lietuvius sukrėtusių įvykių, kurie demaskavo dalį nelegaliai įsteigtų veisyklų, gyventojai ne tik sukūrė specialiai šunų gelbėjimui skirtą grupę, bet taip pat pagalbos pradėjo prašyti ir nuomonės formuotojų.

Šiems žingsniams paskatino įvykių epicentre atsidūręs modelis Deimantė Guobytė bei vizažistė Alina Lebideva. Merginos įvykiais pasidalijo savo socialinių tinklų paskyrose, jos pačios naktį kartu su policijos pareigūnais gelbėjo nuskriaustus šunis.

Tad žinomos socialinių tinklų žvaigždės netruko sureaguoti į skaudžią situaciją, pasidalino merginų įrašais ir išreiškė palaikymą, nurodydami vietas, kur būtų galima paaukoti gyvūnų organizacijoms arba pasirašyti peticiją.

Peticiją, kurioje prašoma griežtinti bausmes už žiaurų elgesį su gyvūnais, pasirašė ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino. Mergina poelgiu pasidalijo socialiniame tinkle „Instagram“, kuriame sekėjus paskatino suteikti paramą gyvūnų organizacijoms.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Karolina Meschino
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Karolina Meschino

„Aukokite gyvūnų prieglaudoms ir priežiūros centrams“, – rašoma prie vieno K.Meschino įrašo, kuriuo mergina pasidalijo iš Aistės Kabašinskaitės story.

Mergina taip pat nurodė grupę, kurioje dalijamasi aktualia informacija apie gyvūnų veisyklas ir apskritai, kaip būtų galima jiems padėti.

Facebook grupė, kurioje visi komunikuoja dėl gyvūnų gelbėjimo. Ten rasite visą informaciją“, – grupe pasidalijo mergina.

„Žmonės ragina pasirašyti peticiją dėl bausmių griežtinimo už žiaurų elgesį su gyvūnais, tačiau tokios peticijos internete nieko nepakeis. Į valstybines institucijas (seimą, vyriausybę, savivaldybes) privaloma kreiptis oficialiai. Tam yra procedūra (numatyta peticijų įstatyme). Tačiau kreipiantis su oficialia peticija, jos tinkamumo klausimais, nagrinėjimas ir sprendimo priėmimas užtruktų labai ilgai, tam skirti atitinkami terminai. O reikia veikti čia ir dabar. Taigi, ką daryti?“, – klausimą iškėlė Aistė Kabašinskaitė, netrukus pridėjusi, kad prie pagalbos padėtų ir viešumas.

Mortos Mikutytės nuotr./Tauragės rajone aptikta šunų daugykla
Mortos Mikutytės nuotr./Tauragės rajone aptikta šunų daugykla
Nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ profilio/Įvykio vietoje
Nuotrauka iš Veronikos „Facebook“ profilio/Įvykio vietoje

„Rengti demonstracijas, mitingus ir reikalauti, jog bausmės už žiaurų elgesį su gyvūnais griežtėtų, kad būtų galima išgelbėti ir paimti gyvūnus, šeimininkams ir nebūnant namuose“, – rašė mergina.

Netrukus savo palaikymą apie gyvūnų padėtį išreiškė ir Agnė Kulitaitė, kuri įsitikinusi, kad jei padėjome kaimynei Baltarusijai, metas padėti ir tiems, kurie arčiau mūsų.

„Neseniai padėjom kaimynei Baltarusijai su įspūdingu renginiu, o dabar metas padėti tiems, kurie negali kalbėti, bet yra visai šalia mūsų. Šių dienų įvykiai yra siaubingi ir jie tik įrodo, kokie mūsų įstatai silpni atsižvelgiant į gyvūnų padėtį visuomenėje. Tikiu, kad mitingas prie seimo dar labiau atkreips dėmesį į esančią įstatyminę spragą mūsų draugų gyvenimuose. Bausmės privalo būti griežtinamos“, – rašė A.Kulitaitė.

Palaikymą augintiniams išreiškė ir atlikėjas Egidijus Dragūnas-Selas, socialinių tinklų žvaigždė Viktorija Siegel, dainininkė Natalija Bunkė bei daugelis kitų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius