-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mados „Injekcijos“ jaunųjų dizainerių kūrybą lokomotyvų ceche vertino stilinga publika

Ketvirtadienio vakarą Vilniaus lokomotyvų remonto depo II-ajame ceche vyko tradicinis mados renginys – konkursas „Injekcija“. Pasižiūrėti ir įvertinti jaunųjų dizainerių darbų čia atvyko ir būrys svečių, tarp kurių – daugybė stilingų svečių.
Injekcijos publika
Injekcijos publika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šis, jauniesiems kūrėjams skirtas vakaras organizuojamas neatsitiktinai – didžiausias Baltijos šalyse mados festivalis „Mados infekcija“ jau 11 kartą suteikia šansą talentingiems dizaineriams savo kūrybą pristatyti ant didžiojo podiumo.

Tradiciškai konkurso nugalėtojai savo kolekcijas parodys festivalyje „Mados infekcija“ 2018 metų pavasarį. Šių metų „Injekcijos“ tema – „Laikas“.

Konkurse galėjo dalyvauti ir profesionalūs dizaineriai, ir studentai, jei jų kolekcijos nebuvo parodytos festivalyje „Mados infekcija“.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Injekcijos“ svečiai
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./„Injekcijos“ svečiai

O ketvirtadienio vakarą profesionalų komisijos atrinkti talentai dalyvavo ir parodomajame renginyje, kuriame turės pristatė po 5 sukurtus savo kolekcijos modelius.

Pasak festivalio idėjinės vadės Sandros Straukaitės, šiemet 20-metį švenčianti „Mados infekcija“ – kaip niekada pašėlusi, o tuo pačiu ir brandesnė nei bet kada anksčiau.

Renginyje dalyvius vertino profesionalų komisija, kurioje – žinomi šalies dizaineriai, menininkai ir kiti kultūros, meno pasaulio atstovai. Svarbiausi kriterijai, pagal kuriuos bus renkami nugalėtojai – kolekcijos konceptualumas, idėjos aktualumas ir novatoriškumas, kūrybiškumas.

Apie konkursą „Injekcija“

„Injekcija“ – 2008 m. gimęs naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Per devynerius metus konkurse sulaukta apie 600 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkta daugiau kaip 140 finalistų.

„Injekcija“ padėjo atrasti dabar jau žinomus šalyje dizainerius: Ievą Daugirdaitę, Dianą Paukštytę, Eglę Žiemytę, kūrybinį susivienijimą „labàdienà“, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Mariją Popadničenko, Dainių Bendiką ir Beną Staškauską bei daugelį kitų.

TAIP PAT SKAITYKITE: Paaiškėjo, kurie jaunieji dizaineriai dalyvaus jubiliejinėje „Mados infekcijoje“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius