Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

M.Jampolskis – apie šeimos mitybą: įtikti vienam nariui yra labai sunki užduotis

Kino ir teatro aktorius, laidų ir renginių vedėjas bei atlikėjas Marius Jampolskis savo talentu žavi būrį gerbėjų, o savo kulinariniais sugebėjimais virtuvėje – tik pačius artimiausius. Tiesa, dabar žinomas vyras pripažino, kad įtikti vienam šeimos nariui, deja, nėra taip paprasta.
Renata ir Marius Jampolskiai
Renata ir Marius Jampolskiai / Monte Melli nuotr.

Buvęs projekto „Didysis šou burbulas“ dalyvis šeštadienį pasirodysiančioje laidoje „Virtuvės istorijos“ pasakoja, jog suktis virtuvėje ir gaminti jam išties patinka – kartais netgi labiau nei ragauti, rašoma TV3 televizijos pranešime spaudai.

„Labiau esu gamintojas. 6 skirtingais būdais galiu pagaminti plovą, marinuoti šašlykus, sūdyti žuvį, iškepti gerą steiką, taip pat skaniai gaminu anties krūtinėlę“, – pasakoja M.Jampolskis.

Pasak aktoriaus, maisto gaminimas yra menas. Vyras sako, jog neužtenka tik teisingu santykiu sudėti ingredientus – prie patiekalo sėkmės prisideda ir žmogiškasis faktorius, kuris ruošiamą patiekalą paverčia arba labai skaniu, arba vidutinišku.

Virtuvėje M.Jampolskis drąsiai imasi ir eksperimentų. Tiesa, tam jis kelia vieną sąlygą: „Gamindamas eksperimentuoju, tačiau tik tada, kai esu vienas. Jeigu namuose yra svečių, jiems niekada nepatieksiu patiekalo, kurio anksčiau nesu gaminęs.“

Kitaip nei dauguma, Marius neturi konkretaus patiekalo, kurio kategoriškai nevalgo, o taip pat drąsiai imasi ragauti ir neatrastus skonius.

„Esu ragavęs skorpiono, krokodilienos, gyvatės, arklienos. Beje, gyvatės skonis labai panašus į perkeptą vištieną“, – netikėtą faktą atskleidžia M.Jampolskis.

tomasfoto.lt / Tomas Petrovskis/Marius Jampolskis
tomasfoto.lt / Tomas Petrovskis/Marius Jampolskis

Marius atvirauja, jog gimus dukrai jo mitybos įpročiai kiek pasikeitė, o juokais prideda, kad tai privertė visą šeimą maitintis pieno mišinukais.

„Aš mėgstu valgyti tik labai karštą maistą, o dukros maisto temperatūra turėdavo būti apie 36 laipsnius. Taip pat, jai dabar įtikti – labai sunki užduotis. Galvojau, jog moku skaniai gaminti, tačiau suvalgiusi vieną kąsnelį, ji padėkoja ir pasako, kad yra soti“, – šypsodamasis pasakoja M.Jampolskis.

Pokalbiams pasisukus apie keliones, žinomas aktorius dalijasi istorija apie ryškiausią atsiminimą iš ryklių medžioklės Portugalijoje. Taip pat jis atskleidžia, jog būtent šios šalies virtuvę laiko savo mylimiausia.

„Lyginant su ispanų virtuve, užsisakęs aštuonkojį Portugalijoje, tu gauni du didelius čiuptuvus. Ispanai aštuonkojus „traukia“ iš Viduržemio jūros, o portugalai – iš Atlanto vandenyno, tad skiriasi ir skonis. Net tradicinis ispanų patiekalas „Paella“ man yra skanesnis Portugalijoje“, – atvirauja Marius.

Kulinarinių pokalbių laida „Virtuvės istorijos“ – šeštadieniais, 10 val. per TV3.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius