-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Metų kaunietės titulo atkakliai siekusi Inga Budrienė liko antra: feisbuko draugų pagalbos nepakako

Inga Budrienė Metų kaunietės titulo siekė išskirtiniais būdais – verslininkė ragino feisbuko draugus už ją balsuoti, o jei šie to daryti nenori – Inga sakė išmesianti juos iš draugų sąrašo. Tačiau ši strategija nepasiteisino – Metų kauniete tapo humanitarinių mokslų daktarė Ingrida Veliutė.
Inga Budrienė
Inga Budrienė / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.

Metų kauniete tapusi Vytauto Didžiojo universiteto mokslininkė, humanitarinių mokslų daktarė, Lietuvos kultūros tarybos narė ir pasaulinės ICOMOS organizacijos Lietuvos biuro viceprezidentė Ingrida Veliutė buvo apdovanota kovo 8-osios vakarą Kauno valstybiniame muzikiniame teatre vykusioje ceremonijoje.

Čia buvo pagerbtos dar penkios, daugiausiai balsų surinkusios ir finaliniame etape dėl titulo kovojusios kandidatės: I.Budrienė, Bella Shirin, Irena Serapinienė, Jolanta Metlovaitė-Beresnevičienė ir Lina Viršilienė.

Verslininkė I.Budrienė Metų kaunietės rinkimuose užėmė antrą vietą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Metų kaunietės titulą iškovojusi Ingrida Veliutė: „Smagu, kad įvertinta akademinė sritis“

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Inga Budrienė
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Inga Budrienė

Antra rinkimuose likusi I.Budrienė juokaudama priekaištavo renginio režisieriui, kad jai leido kalbėti tik 20 sekundžių, nors ji paruošė bent 10 minučių kalbą.

„Antra vieta juk taip pat gerai, ar ne? „Metų kaunietės“ apdovanojimas ne tik garbė, bet ir didelė atsakomybė ir galimybė kalbėti čia prieš visus. Prieš visą miestą. Tą aš ir padarysiu, nors režisierius man leido kalbėti tik 20 sekundžių, aš pasiruošiau kalbą 10 minučių. Juokauju išvien.

Man svarbu pasakyti, kad metų kaunietė turi būti apdovanota už nuopelnus miestui, Kaunui, visuomeninę veiklą. Kai atėjau į generalinę renginio repeticiją, renginio režisieriaus asistentė paklausė mano pavardės. Linksmoji Bella paklausė: „Ką, jūs nežinote Budrienės?“ Manau, kad visi čia sėdintys mano pavardę esate girdėję ne kartą, bet ne visi žinote, kokia veikla aš užsiimu. Jau dešimt metų vadovauju moterų klubui „Ad astra“, su veikliomis bendramintėmis esame nuveikusios daug prasmingų darbų. Tai yra kūdikių globos namai, neišnešiotų naujagimių skyrius. Be galo daug gražių projektų“, – teigė I.Budrienė.

Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Metų kaunietės rinkimai
Aliaus Koroliovo / 15min nuotr./Metų kaunietės rinkimai

Pasak jos, kauniečiai turėtų daugiau žinoti apie šį konkursą.

„Išrinkti tą tikrąją kaunietę nėra taip paprasta. Turiu pasiūlymą organizatoriams, prašymą gal labiau. Balsavimo metu buvo surinkta daug lėšų. Balsavome visi, visas miestas. Ypatingai už sms'us surinkta daug. Norėčiau paprašyti, kad nors dalis skirtų pinigų būtų skirta labdarai. Ar jūs sutinkate?“ – pasiūlė I.Budrienė.

Verslininkė teigė, kad visas kitas problemas turės spręsti metų kaunietė.

„Kandidates konkursui siūlo kauniečiai. Jūs turite žinoti, ką siūlote. Turite žinoti kauniečių darbus. Yra be galo daug mieste dirbančių moterų, kurios dirba Kauno ir visuomenės labui. Ačiū sakau artimiems žmonėms, savo vyrui, moterų klubo narėms“, – kalbą užbaigė I.Budrienė.

Primename, kad I.Budrienė atkakliai siekė šio titulo – feisbuke buvo pasirodžiusi žinutės kopija, kurioje ji prašo atiduoti už ją savo balsą Metų kaunietės rinkimuose. Tai sukėlė prieštaringų reakcijų, nes renginių organizatorė pergalės siekė primygtinai ragindama – jei žmogus neatsiųs įrodymo, kad už ją balsavo, išmes iš draugų.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Budrienei – kritika feisbuke: ragino už ją balsuoti kaunietės rinkimuose, kitaip išmes iš draugų

Apdovanojimų šventės dalyvėms skambėjo romantiškiausi kūriniai, atliekami tik vyrų. Kauno valstybiniame muzikiniame teatre savo kūrinius dovanojo baritonas A.Apšega, Auksinio scenos kryžiaus savininkas bosas Tadas Girininkas, baritonas Ramūnas Urbietis, tenoras Žanas Voronovas, aktorius Dainius Bervingis, svečiai Paulius Bagdanavičius, Martynas Kavaliauskas, Laimonas Salijus (akordeonas) ir kiti. Teatro simfoniniam orkestrui dirigavo Jonas Janulevičius.

Šie rinkimai, kuriuos organizuoja dienraštis „Kauno diena“, vyksta jau šešerius metus. Pirmąja Metų kauniete išrinkta olimpinė čempionė Rūta Meilutytė, vėliau Metų kaunietėmis tapo tekstilininkė Jolanta Šmidtienė, Kauno apskrities vyrų krizių centro viena iš steigėjų ir vadovė psichologė Dovilė Bubnienė, Kauno senamiesčio draugijos vadovė Aistė Grybauskienė, vargonininkė, visuomenininkė Dalia Jatautaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius