Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Jau trečią kartą į sostinę sugrįžo festivalis „Midsummer Vilnius“! Gedimino kalno papėdėje stūksantys Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai dviems savaitėms taps traukos centru kultūros, muzikos ir išskirtinių reginių išsiilgusiems vilniečiams ir miesto svečiams. O pirmadienį įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko ir būrys žinomų veidų.
Gabrielė Martirosianaitė ir Valdas Petreikis, Anželika Cholina, Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius
Gabrielė Martirosianaitė ir Valdas Petreikis, Anželika Cholina, Gintarė Gurevičiūtė ir Dmitrijus Jaruševičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liepos 16-27 dienomis LDK Valdovų rūmų kieme įsikurs festivalis „Midsummer Vilnius“ su kultūrine programa, kurią sudarys 10 itin plataus meninio spektro pasirodymų – nuo šiuolaikinės muzikos, specialių projektų bei teatro iki operos, nuo soul ir džiazo sąskambių.

Atidarymo metu festivalio svečiams surengtas ilgai lauktas ir subrandintas šou – pirmą kartą vienas žinomiausių Lietuvos muzikantų Andrius Mamontovas į klausytojų širdis kreipsis kitokiame amplua – kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

Išskirtinio koncerto nepraleido būrys žinomų žmonių, tarp jų – Gintarė Gurevičiūtė su širdies draugu, Ugnė Skonsmanaitė su draugu Norbertu Faktorovičiumi, Anželika Cholina, Gediminas Jaunius ir daugelis kitų svečių. Festivalio organizatorių Valdą Petreikį į atidarymą atlydėjo žmona, balerina Simona Paciukonytė su sūnumi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Petreikis su žmona Simona Paciukonyte ir sūnumi
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Valdas Petreikis su žmona Simona Paciukonyte ir sūnumi
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ugnė Skonsmanaitė su širdies draugu Norbertu Faktorovičiumi
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Ugnė Skonsmanaitė su širdies draugu Norbertu Faktorovičiumi

O kokių renginių nepraleidžia žinomi žmonės? Televizijos laidų vedėja Gintarė Gurevičiūtė patikino, kad yra dažna viešnia tiek užsienio, tiek Lietuvos kultūros festivaliuose. Festivalio „Midsummer Vilnius“ atidaryme ji lankosi jau trečius metus iš eilės ir neslepia, kad visuomet labai malonu sulaukti organizatorių kvietimo.

Pasiteiravus, kokia kultūros sritis ją labiausiai traukia, Gintarė teigė, kad vis dėlto jai labiausiai prie širdies ne muzika, o šokis.

„Šokis ir judesiai man yra pati gražiausia meno rūšis ir žmogaus saviraiškos forma“, − pasakojo ji, ir paklausta, kokius šokius mėgsta labiausiai, išskyrė šiuolaikinį baletą.

Tiesa, Gintarė mielai klausosi ir muzikos, o iš visų žanrų jai labiausiai imponuoja muzika su elektronikos prieskoniu.

„Man patinka, kai muzika šiek tiek elektroninė, tai yra visokios lengvos elektroninės muzikos formos. Nemėgstu sunkios elektroninės muzikos, kaip kad techno ar labai stiprūs reivai, bet yra šiuolaikiška, graži, lengvai elektroninė muzika“, − kalbėjo G.Gurevičiūtė.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė su širdies draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gintarė Gurevičiūtė su širdies draugu Dmitrijumi Jaruševičiumi

„Midsummer Vilnius“ atidarymo vedėja Gabrielė Martirosianaitė 15min pripažino, kad taip pat yra didelė meno gerbėja – ją dažnai galima išvysti tiek koncertuose, tiek parodose.

„O šis festivalis yra didžiausias mano vasaros džiaugsmas, kuris vyksta sostinėje, dovanojantis visiems vilniečiams, Vilniaus svečiams, visai Lietuvai, užsienio svečiams neįtikėtiną galimybę dvi savaites gyventi muzika, teatru, įvairiais pasirodymais. Man didelė garbė netgi būti šio festivalio dalimi, tai kultūra turbūt yra neatsiejama mano gyvenimo dalis“, – sakė G.Martirosianaitė.

Gabrielė neslepia labai apsidžiaugusi galimybe tapti šio festivalio dalimi. Ir pabrėžia – svarbiausia, kad tokie renginiai Lietuvoje kasmet sulaukia vis daugiau dėmesio. Bilietai į atidarymo koncertą – Andriaus Mamontovo pasirodymą su kameriniu orkestru – buvo iššluoti akimirksniu.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Gabrielė Martirosianaitė

„Svarbiausia, kad Lietuvoje egzistuotų kultūriniai renginiai, ir kuo daugiau jų bus, tuo manau labiau mes būsim labiau išsilavinęs miestas, žmonės su platesniu akiračiu, matantys daugiau pasaulio, besididžiuojantys savo šalimi ir savo atlikėjais. Šiemet yra be galo daug lietuvių atlikėjų šiame festivalyje, tik vieni svečiai, tai aš tuo labai džiaugiuosi“, – sako Gabrielė.

Daugiau akimirkų – galerijoje:

TAIP PAT SKAITYKITE: A.Mamontovas su orkestru pradėjo miesto festivalį: minia užgulė Valdovų rūmų kiemą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius