Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2018 07 16

A.Mamontovas su orkestru pradėjo miesto festivalį: minia užgulė Valdovų rūmų kiemą

Rūškanas sostinės dangus pirmadienio vakarą neatbaidė kultūros mylėtojų – trečius metus iš eilės LDK Valdovų rūmų kieme atidarytas festivalis „Midsummer Vilnius“, o puikų startą jam davė išskirtinis pasirodymas – pirmą kartą Andrius Mamontovas koncertavo su Lietuvos kameriniu orkestru.
Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose
Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Liepos 16-27 dienomis vyksiantis festivalis kasmet kviečia visus, ieškančius atmintyje pėdsaką paliekiančių muzikos patirčių – nuo klasikos iki veržlios populiariosios muzikos, nuo operų arijų po žvaigždėtų dangumi iki soul ir džiazo sąskambių.

Atidarymo metu festivalio svečiams nuspręsta padovanoti išskirtinį ir subrandintą šou – pirmą kartą Andrius Mamontovas į klausytojų širdis kreipėsi kartu su Lietuvos kameriniu orkestru, diriguojamu Modesto Pitrėno.

„Visada žinojau, kad tai vieną dieną padarysiu, tačiau tik dabar atsirado tinkama proga – vasaros muzikos festivalyje „Midsummer Vilnius“ – sakė atlikėjas.

Išskirtinio pasirodymo laukė ne tik pats A.Mamontovas, bet ir jo gerbėjai – visi bilietai iššluoti akimirksniu. O specialiai šiam festivaliui A.Mamontovas paruošė muzikinį projektą, kurio metu suskambo dainos iš prieš 20 metų išleisto solinio albumo „Šiaurės naktis. Pusė penkių“. Tarp jų – ir puikiai pažįstami kūriniai, tarp kurių „Laužo šviesa“, „Saulės miestas“ ir kiti.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Andriaus Mamontovo koncertas Valdovų rūmuose

Priežastis festivalio „Midsummer Vilnius“ atidarymo metu pristatyti minėtą albumą gerai apgalvota. Koncerto metu dainininkas atliko visą albumą, nuo pradžių iki galo, nes, kaip sako A.Mamontovas, šis albumas yra vertas atskiro dėmesio.

„Albumas „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ buvo pirmas didelis mano darbas po grupės „Foje“ iširimo. Tai labai vientisas albumas, retai koncertuose iš jo groju pavienes dainas. Jį geriausia klausytis nuo pradžios iki galo. Todėl ir nusprendžiau atlikti visą albumą, tuo pačiu pažymėdamas jo 20-ies metų gyvavimą mano klausytojų grotuvuose“, – dar prieš koncertą pasakojo A.Mamontovas.

Daugiau nei 30-ies metų sceninę ir kūrybinę patirtį turintis atlikėjas nebijo kelti sau iššūkių. Praeitais metais išleido albumą, kuriame senas dainas „apvilko“ elektroninio skambesio rūbais, taip pat išleido instrumentinės muzikos albumą, surengė anšlaginius koncertus didžiosiose Lietuvos arenose.

Daugiau koncerto akimirkų – galerijoje:

Muzikantas ir šį kartą žinojo, ką nori pasakyti klausytojui ir kokią užduotį kelią sau pačiam. „Jaučiu, kad „Šiaurės naktis. Pusė penkių“ yra labai tinkamas albumas atlikti su orkestru. Pagrindinis darbas – perkelti dainų partijas styginiams ir pučiamiesiems instrumentams. Taip pat rasti atitikmenis gitarų, sintezatorių ir ritmo mašinų partijoms“, – apie pasiruošimą šiam koncertui pasakojo atlikėjas.

Kiekvienais metais specialiai festivaliui „Midsummer Vilnius“ organizatoriai ruošia jungtinius projektus kartu su Modestu Pitrėnu ir jo diriguojamu Lietuvos kameriniu orkestru. Nuo pat festivalio atsiradimo M.Pitrėnas mielai dalyvauja ir prisideda prie kiekvienos iš šių, jei galima taip pavadinti, avantiūrų.

„Dekada šokio, teatro ir muzikos – vien rėmėjų ir publikos indėlio dėka – puikiausias įrodymas, kad Vilniui šio renginio reikia. Jo reikia ne meno konjunktūrai, bet dvasinės pramogos trokštantiems. Todėl aš esu su šiuo festivaliu nuo „vystyklų“, o gal net ir „žvakę laikiau“ jam atsirandant...“, – apie bendradarbiavimą ir kūrybinę veiklą pasakojo maestro.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Midsummer Vilnius“ skelbia startą: įkvėpti gaivaus kultūros gūsio atvyko būrys žinomų veidų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius