Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 04 /14:21

Mirė aktorius Dalius Mertinas

Ketvirtadienį pranešta liūdna žinia – eidamas 56-uosius metus mirė aktorius Dalius Mertinas.
Dalius Mertinas
Dalius Mertinas / „Scanpix“ nuotr.

Skaudžią vyro netektį išgyvena verslininkė Laima Mertinienė, puikaus tėvo neteko trys vaikai: sūnūs Dominykas ir Mykolas bei dukra Laima Barbora.

Aktoriaus dukra Laima Barbora Gerbutavičienė šeimos vardu išplatino pranešimą:

„Ketvirtadienį, gegužės 4 d., po ilgų metų kovos su vėžiu, pasaulį paliko mylimas vyras, tėtis, senelis Dalius. Ligai atsinaujinus paskutiniais metais Dalius išgyveno ilgą gydymo procesą, kurio metu buvo taikyti visi galimi gydymo būdai, deja, nepadėję pasveikti. Dėkojame Santariškių klinikų gydytojams ir visam personalui už atsidavimą ir pagalbą Daliaus kovoje su liga.

Ligai atsinaujinus paskutiniais metais Dalius išgyveno ilgą gydymo procesą, kurio metu buvo taikyti visi galimi gydymo būdai, deja, nepadėję pasveikti.

Atsisveikinimas su velioniu vyks gegužės 6 d., nuo 12 val. laidojimo namuose „Nutrūkusi Styga“, Vilniuje. Urna su velionio palaikais bus išnešama 6 d., 17 val.

Švento Juozapo koplyčioje, Pilaitėje, nuo 18 val. bus laikomos mišios. Vėliau, šeimos rate, laidotuvės vyks Nidoje.

Visus, norinčius pagerbti Daliaus atminimą, prašome nenešti gėlių, o aukoti į šarvojimo salėje pastatytą aukų dėžutę. Visi suaukoti pinigai bus skirti Onkohematologinių ligonių bendrijai (OHLB) „Kraujas“, su kuria draugavo ir Dalius.

Visos šeimos vardu šiuo laikotarpiu prašome ramybės ir supratimo.“

Nidoje, kur atguls amžinojo poilsio, D.Mertinas su žmona turėjo nekilnojamojo turto ir labai mėgo leisti vasaras buriuodamas, žaisdamas su draugais krepšinį.

D.Mertino uošvis buvo amžiną atilsį prezidentas Algirdas Brazauskas. Jiedu, kol A.Brazauskas buvo gyvas, artimai bendravo, pasidalindavo mintimis apie tą pačią juos ištikusią ligą.

15min primena, kad D.Mertinas daug metų kovojo su vis atsinaujinančiu kraujo vėžiu. Keletą kartų jam buvo pavykę įveikti šią klastingą ligą, tačiau ji vis sugrįždavo.

Šį kartą liga buvo stipresnė. Nepaisydamas sunkios ligos ir alinančio gydymo D.Mertinas stengėsi dirbti iš visų jėgų. Jis dar spėjo nusifilmuoti naujame legendinio serialo „Giminės“ sezone, kurio paskutinę seriją LRT televizija parodė prieš kelias savaites.

D.Mertinas žiūrovų meilę pelnė dalyvaudamas televizijos projektuose ir serialuose.

Dalius Mertinas gimė operos dainininko Algirdo Mertyno ir istorikės Elenos Mertinienės šeimoje.

Po LTSR Valstybinės konservatorijos baigimo dirbo Vilniaus Jaunimo teatre. Vėliau aktorius L.Mertinas vaidino „vaidilos“ teatre, dalyvavo televizijos projektuose „Lietuvos šokių dešimtukas“, „Žvaigždžių duetai“, vedė įvairias televizijos laidas, renginius.

D.Mertinas sukūrė vaidmenų kino ir televizijos filmuose. Jis vaidino filmuose „Vilius Karalius“ (rež. Vidmantas Bačiulis, 1988), „Miškais ateina ruduo“ (rež. Raimondas Vabalas, 1990), „Vandenyno gangsteriai“ (rež. Stepanas Pučinianas, 1992), „Ir jis pasakė jums sudie“ (rež. Andrius Šiuša, 1993) ir kt.

Tačiau labiausiai jį išgarsino Sauliaus vaidmuo 1992 m. pradėtame kurti legendiniame televizijos seriale „Giminės“ (rež. Saulius Vosylius).

TAIP PAT SKAITYKITE: Kolegos ir bičiuliai gedi Daliaus Mertino: tai buvo dvasinis aristokratas ir nuoširdus aktorius

VIDEO: „Giminės. Gyvenimas tęsiasi“ – per LRT Televiziją (pokalbis studijoje)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius