Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Liu ne tik dainuoja, bet ir lituoja: į sceną lipa su žaizdomis ant pirštų

Dainininkę Moniką Liu esame įpratę matyti scenoje, atliekančią jausmingas dainas, tačiau savo meninius gebėjimus dabar ji panaudoja ir kitur – juvelyrikoje. Ja moteris pradėjo užsiimti visai neseniai, bet jau spėjo pagaminti žiedą, auskarus ir vos kelių kartų pakako suprasti, kad tai yra puiki atsipalaidavimo priemonė. Monika 15min pasakoja, su kokiais iššūkiais susiduria lituodama, ką jai apskritai reiškia pradėti lankyti juvelyrikos kursai ir kodėl kiekvienam linki susirasti mėgstamą hobį.
Monika Liu
Monika Liu, juvelyrika / LNK, Jurgos Urbonaitės ir asmeninio albumo nuotr.

„Norisi, kad fantazijos dalis kartais taptų realiu daiktu“

Kaip ir nemažai kitų žmonių pandemijos laikotarpiu, taip ir Monika nusprendė, kad metas užsiimti dar viena veikla. Jos manymu, kartais daug maloniau sukurti kažką apčiuopiamo, o ne tik tai, kas nugula mintyse. Tam puikiai tiko ir juvelyrika.

„Nuo pat vaikystės mėgau įvairias veiklas, kurios susijusios su karoliukų vėrimu, paišymu ir kitais meniškais rankdarbiais. Mėgstu ir šiaip papuošalus, akmenis, metalus ir kruopštų darbą.

Kai dirbi su muzika, kartais nori kad tai, kas tampa fantazijos dalimi, taptų ir gyvu daiktu. Pavyzdžiui, išlipdžiau rutuliuką ir aiškiai matau, ką padariau. O darbas vien tik su nematomais dalykais kartais gali varginti“, – 15min prisipažįsta pašnekovė.

Ant scenos, o pastaruoju metu ir televizijoje dažnai besisukanti Monika atvira – ji nuolat nori ir yra pasiryžusi išmokti naujų dalykų. Būtent tai ir buvo viena iš priežasčių, kodėl moteris pradėjo lankyti papuošalų gamybos kursus. Tiesa, pradžia neapsiėjo be kuriozo – apie tai, kad į juos užsirašė, ji buvo net pamiršusi.

„Gavau žinutę iš ten dirbančio Ramūno, kuris pasakė, kad jau yra renkama grupė. O aš net pamiršau. Bet greitai atrašiau, kad ateisiu mokytis“, – juokiasi ji.

Svetlanos Bolnienės nuotr./Monika Liu
Svetlanos Bolnienės nuotr./Monika Liu

Vis dėlto Monika toli gražu neskuba teigti, kad ateityje juvelyrika galėtų tapti dar viena jos profesija. O ir pirmosios pamokos parodė, jog šis amatas nėra tai, ko iš pradžių tikėjosi.

„Ten daug fizinio darbo – kalti, lituoti, deginti sieros rūgštį, ugnis, šlifuoti. Jau nusivariau pirštus, rankas, žaizdelių pasidariau. Yra ten daug amato darbo, bet tikrai labai įdomu“, – naujos veiklos subtilybes 15min atskleidžia Monika Liu.

Atlikėja neslepia, kad šioje srityje dar daug ko nesupranta, o atėjus į studiją ir pamačius dar daugiau aparatų, galvoje iškyla ne vienas klausimas. Pavyzdžiui, iki kursų ji net nežinojo, ką reiškia žodis „lituoti“, nenutuokė, kiek yra visokiausių dydžių dildžių ir poliravimo prietaisų.

„Ten visko labai daug. Mokytojas prižiūri, kaip mes viską darome. Jau padariau žiedą, mamai auskarus. Ir grėsmė susižeisti kiekvieną dieną atsiranda. Vakare būna koks nors prabangus koncertas, o dienos metu mokausi, tai jau vakare dainuoti važiuoju su žaizdomis ant pirštų“, – pasakoja Monika Liu, kuri, kai su ja kalbėjomės, buvo apsilankiusi jau keturiose juvelyrikos pamokose.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Monika Liu
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Monika Liu

Juvelyrika – atsipalaidavimo būdas

Naują hobį meditacija laikanti moteris sako, kad tuo metu, kai kažką lydo, ji visiškai užmiršta ją supančias problemas, kitus menkniekius ir pilnai susitelkia į darbą. Monika džiaugiasi atradusi šiuos kursus, nes be papildomos veiklos, pasirodo, negali nustygti vietoje.

„Tai nėra mano pagrindinė profesija, o labiau atsipalaidavimo būdas, bet man visada reikia kažkuo užsiimti, aš negaliu nieko nedaryti. Todėl visada susirasdavau kokius nors mokslus, kursus.

Todėl galiu kurį laiką pasimokyti kažkokio dalyko neįpareigojančiai. Džiaugiuosi, kad šią kursų kultūrą turime ir Lietuvoje, nes gali ateiti ir dirbantys žmonės, mamos, studentai ir t.t.“, – po kursų savo įspūdžiais su 15min dalijasi atlikėja.

Dalį darbo proceso galite pamatyti čia:

VIDEO: Monika Liu mokosi gaminti papuošalus

Monika kol kas ginasi ir minties ateityje įsukti savo juvelyrikos verslą. Ji labiau pritaria minčiai, kad galėtų pardavinėti savo piešinius, nes tuo užsiima jau ilgą laiką ir, kaip pati sako, mėgaujasi.

„Iki juvelyrikos darbų pardavimo man dar toli. Tik tris papuošalus padariau, bet ir tai vieną išlydžiau. Tiesiog nesinorėjo taisyti to metalo, geriau kažką naujo iš jo padaryti. Žinoma, savo hobį galėsiu parodyti kitiems žmonėms, gal jie sugalvos parduoti. Bet aš labiau tokių užsiėmimų mėgėja“, – šypteli ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Liu
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Monika Liu

Nori paskatinti ir kitus

Kelias valandas per savaitę kursams skirianti Monika sako, kad tam laiko savo dienotvarkėje tikrai suranda. Juk, kaip pati pabrėžia, šeimos kol kas neturi. Negana to, jos užsiėmimų eilėje laukia dar ir kitos idėjos.

„Šokius lankiau, paišiau. Per savo gyvenimą užsiimdavau įvairiausiomis veiklomis. Ir aišku, kad dar kažkas bus. Man gal norisi apželdinimą padaryti, kad prie namų priderinčiau. O gal kažką su mokslais, nes tikrai yra be galo įdomių kursų, tik reikia leisti sau pafantazuoti, pasigilinti“, – apie ateities planus kalba Monika Liu.

Galiausiai vienu iš pagrindinių savo veiklos tikslų ji laiko kitų žmonių paskatinimą veikti. Atlikėja įsitikinusi, kad kiekvienas turi susirasti tai, kas jam patinka. O kaip tik ruduo tam galėtų tapti puikia pradžia – naujas užsiėmimas neleistų pasiduoti blogoms, rudeniškoms mintims.

„Šiuo metu veiklos užsimiršta, todėl svarbu kažką daryti. Tai tikrai padeda. Ne veltui yra daug terapijų, kurios kartais padeda atrasti būdų, kaip būtų galima praleisti laiką. Ir tie hobiai kartais gali tapti terapine veikla, apie kurią žmonės kartais net nepagalvoja, o juk yra net vienišų žmonių, kuriems to tikrai reikia“, – užsiimti hobiais skatina Monika Liu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius