Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Monika Šedžiuvienė kaltina Andrių Šedžių kerštu: išsivežė vaiką ir dingo kaip į vandenį

Naktis iš ketvirtadienio į penktadienį Monikai Šedžiuvienei tapo tikru pragaru. Šiuo metu su Andriumi Šedžiumi besiskirianti moteris, ketvirtadienį palikusi savo vaiką jo priežiūrai, mažylio taip ir nebesulaukė. Socialiniame tinkle ji pasidalijo nerimastinga žinute, kurioje teigė besikreipusi į policiją.
Monika Šedžiuvienė, Andrius Šedžius
Monika Šedžiuvienė, Andrius Šedžius / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

„Žodžiu, jau senokai kalbėta iš mano pusės šia tema, nes ne tik, kad nemaloni, bet jau darosi ir „šlykšti“ tema. Vyksta skyrybos. Nustatytos laikinosios apsaugos. Su vaiku matymosi grafikas (pagal pačio tėvo norus). Ir vis tiek gaunu replikas ir nepasitenkinimo strėles, kaip jam nepatogu antradieniais ir ketvirtadieniais važinėti pasimatyti, pabūti su vaiku po darželio iki vakaro. (Primenu, šių dienų (antradieniais, ketvirtadieniais ir kas antrą savaitgalį) tėvas reikalavo teisme pats). Mano siūlymas buvo, kada nori tada matosi – netiko.

Šiandienos situacija. Ketvirtadienis. Vaikas darželyje. Paimu vaiką prieš 17 val. ir važiuojame maždaug nuo Seimo pusės Geležinio Vilko gatve gatve link „Ozo“ PC. Ten sutarta vieta perduoti vaiką. Kas gyvena Vilniuje, tikriausiai žino, kokie kamščiai šiomis dienomis būtent šiuo maršrutu.

Atvažiuojame į sutartą vietą maždaug 17.35–40 val. Kaip ir buvo galima tikėtis, vaiko tėvas išlipęs iš savo automobilio ir einant link mūsų (kol traukiau vaiką iš mašininės kėdutės) pasipylė pakeltu ir piktu balso tonu nepasitenkinimo strėlės man. Buvo uždavinėjami klausimai, į kuriuos man nebuvo net progos atsakyti, nes liejosi kaip nesustabdomas potvynis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė

Ir, aišku, grasinimai, kad aš pavėlavau atvežti vaiką (apie 20 min.), todėl jis nusprendė, kad mane nubaus ir man vaiko (kaip buvo sutarta) neatveš iki 21 val. Ir aš savo vaiką pamatysiu tik sekmadienį (nes jo savaitgalis su vaiku).

Aš, žinoma, nesutikau, nes vaikas turi savo režimą ir lanko darželį, ir atsisveikindamas su draugais bei auklytei pasakė: „iki rytojaus“. Tėvui nerūpi vaiko ugdymas, vaiko rutina, kad jam reikia eiti į darželį penktadienį, kad Gabrielius pats nori ten eiti, nes turi ten draugų, su kuriais smagiai leidžia laiką. Ir t.t.

Bet kur tau rūpės, kai tėvas nežino, ką reiškia sumokėti už Gabrieliaus tą darželį, prisidėti supirkti visas reikalingas priemones, patalynę ir t.t. Žodžiu, mamos ir, tikiu, dauguma tėčių ta supranta... Neišsiplėsiu.

Suprantu, kad apie vaiką iš jo pusės čia negalvojama, galvoja tik kaip čia dar įskaudinti vaiko mamą. Ir kaip dar man įkąsti. Jis pasirenka savavališkai išsivežti vaiką ir man jo neparvežti iki 21 val. Kantriai laukiu, galvoju ok. Kerštas, vėluos. 21.40 – vaiko nėra, skambinu, atmeta ir taip 6 kartus, rašau žinutę – perskaito, bet neatsako. Skambinu vėl – telefonas išjungtas arba užblokavo (nežinau).

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrius Šedžius

Kitas žingsnis – skambinu policijai, bandau papasakoti situaciją ir t.t. Paklausia mano vardo, adreso ir koks durų kodas. Liepia laukti, susisieks. Na, tai laukiu iki pat dabar. Jau beveik 1 val. nakties, laukiu nei daug, nei mažai – 3 val.

Kaip simboliška, mano vaikui 3 metai. Aš nežinau realiai, kur jis yra, nežinau, kodėl vaiko tėvas nieko neatrašo, gal kas nutiko – perskrodžia mintis mano galvą, bet, aišku, veju ją tolyn, nes žinau, kad tai man kerštas už vėlavimą 20 min.

Klausimas iškilo man, tai ką daryti tokioje situacijoje? Kai policijos šūkis – ginti, saugoti, padėti, o aš niekaip tos pagalbos nesulaukiu. Ir jokių žinių. Aš tai suprantu ir tikiuosi, kad mano vaikas saugus su savo tėvu (kad ir koks neadekvatus žmogus su manimi), bet iš kur žino policijos pareigūnai, kad ši situacija nėra rimta? Kai vaikas realiai yra išvežamas ir aš, mama, nežinau, kur mano vaikas!“, – socialiniame tinkle rašė Monika Šedžiuvienė.

Tiesa, su tokia situacija pirmą kartą susidūrusi Monika 15min patikino šiuo metu jau susisiekusi su Andriumi. Jis, anot M.Šedžiuvienės, jai parašė penktadienio rytą: „Iš pradžių jis mane ignoravo, bet kai parašiau, kad neturėsiu kitos išeities ir pranešiu policijai jo tėvų ir sesers kontaktus, jis man po trečios žinutės atrašė, kad viskas gerai, vaikas yra Šiauliuose.“

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Monika Šedžiuvienė

Monika, nesulaukusi sūnaus, sakė nepuolusi į kraštutinumus, tikėjosi, kad vaikas yra saugus su tėvu.

„Tačiau jis buvo išsivežtas prieš mano ir teismo valią, Andrius į tai neatsižvelgia, nežinau, kas jam gali susisukti ateityje“, – kalbėdama nerimo neslėpė moteris.

Pasiteiravus, ar sulaukė kokio nors atsakymo iš policijos pareigūnų, skyrybas šiuo metu išgyvenanti Monika tikino laukusi iki 4 val. ryto, tačiau negavusi jokios informacijos.

„Kai nesulaukiau vaiko, paskambinau policijai 21.50 val. Jie nuramino, paklausė mano duomenų ir liepė laukti. Komisariatas yra šalia, tačiau taip ir nesulaukiau nei policijos pareigūnų, nei jokio skambučio. Ačiū Dievui, žinojau, kad mano vaikui neturėjo nutikti kažko baisaus, kad išvežtų į kitą šalį, bet aš juk nežinojau, kur yra vaikas“, – sakė Monika.

15min susisiekus su Andriumi Šedžiumi, jis patvirtino, kad vaikas buvo pas jį, Šiauliuose: „Visų pirma, ji (Monika Šedžiuvienė – red. past.) liepė vaiką pasiimti tokiu laiku, kuris nurodytas teismo nutartyje – nuo 16 iki 19 val. Atvažiavau į nurodytą vietą 15.30 val.

Ji man vaiką atvežė 18.40. ir pasakė, kada turiu grąžinti. Vėliau, 19.45 val. parvežiau jai vaiką, tačiau, kai paskambinau, telefonas buvo išjungtas. Palaukėme iki 20.15 ir išvažiavome į Šiaulius. 21.10 ji man paskambino ir paprašė, kad atvežčiau vaiką, tačiau pasakiau, kad esu pravažiavęs Ukmergę ir atgal nevažiuosiu, nes šiandien jau prasideda mano diena.“

Andrius teigė žinojęs, kad Monika planavo kreiptis į policiją, tačiau teigė neišsigandęs, nes, anot Andriaus, pareigūnai šioje situacijoje būtų įsikišę tik tada, kai vaikui kyla kokia nors grėsmė.

„Vaikui nekilo jokios grėsmės, su manimi jis saugus. O dėl nustatyto laiko, jo neatvežimo, nepasiėmimo, viskas yra sprendžiama teisme“, – 15min sakė A.Šedžius.

Paklaustas, ar vaikas turėtų penktadienį eiti į darželį, Andrius teigė, kad nieko bloga, jog vieną dieną ten neapsilankys: „Monika dvi savaites nevedė vaiko į darželį, važiavo prie ežerų, fotografavosi. Ji gali daryti, ką nori, čia jos sprendimas. Aš dar abejoju, ar jis vakar buvo darželyje, nes jį dažniausiai pasiimu iš jo. Tačiau greičiausiai ji ten net nebuvo nuvežusi sūnaus, nes man liepė atvažiuoti kitur“, – svarstė A.Šedžius

15min susisiekus su Policijos departamento prie VRM Komunikacijos skyriaus vedėju Ramūnu Matoniu, jis teigė, kad Monikos Šedžiuvienės pranešimas užregistruotas 21.50. Monika paskambino 112 ir pranešė, kad vyras laiku negrąžino vaiko po pasimatymo.

„Jos prašymas buvo užfiksuoti šį faktą, kad vaikas nebuvo atvežtas, vėluoja. Nebuvo jokių duomenų, kad vaikui gresia pavojus, todėl medžiaga perduota į teritorinį policijos komisariatą. Kiek žinau, šiuo metu bendrauja tyrėjai, informacija perduota Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai. Toliau, manau, kad teismas turėtų spręsti, jei yra pažeidžiamos kokios nors sąlygos, jis turi priimti kažkokį sprendimą. Jei policijai reikės pateikti medžiagą, kad buvo užfiksuotas toks pranešimas, mes jį pateiksime“, – sakė R.Matonis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius