Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo psichiatrijos ligoninės iki viešbučio: išgirstas koronavirusu užsikrėtusios aktorės pagalbos šauksmas

Šiuo metu koronavirusas Lietuvoje diagnozuotas 581-am žmogui, tarp jų ir aktorei, jėgas projekte „X faktorius“ išbandžiusiai Ievai Labanauskaitei. Neseniai iš Santaros klinikų išleista moteris atskleidė, jog iš valstybės paskirtų izoliuotis patalpų ji vėl išsikraustė dėl netinkamų gyvenimui sąlygų.
Vasaros g. 5, Ieva Labanauskaitė, viešbutis
Vasaros g. 5, Ieva Labanauskaitė, viešbutis / Asmeninio albumo nuotr.

15min primena, kad kovo 14-ąją I.Labanauskaitė grįžo iš Londono ir izoliavosi dviem savaitėms. Vis dėlto aktorei buvo diagnozuotas klastingas virusas, o iš Santaros klinikų dar praeitą savaitę ji buvo paleista izoliuotis į valstybės skirtas patalpas – Vasaros g. 5. Moteris tuo metu išsamiai aprašė savo patirtis Vilniaus miesto Psichikos sveikatos centre.

Antisanitarinės sąlygos

„Šiandien mane išleido iš Santaros klinikų, ačiū daktarams, seselėms ir visiems ten mumis besirūpinantiems! Sveikata nepablogėjo. Jaučiuosi tikrai puikiai, tad išleido į kitas izoliacijai skirtas patalpas. Pradžia buvo labai viltinga, kai iš Santaros klinikų mus keturis pasitiko Vilniaus miesto autobusiukas. Tačiau tik aš viena pasiryžau keliauti į Vasaros g. Izoliuotis. VALIOOOO!!! Viena iš mūsų oficialiai yra PASVEIKUSI, tik dar turi izoliuotis 2 savaites, nes virusas dar gali gyventi ir toje materijoje kuria tuštinamės“, – iš pradžių pozityviai situaciją nušvietė aktorė.

Vis dėlto ne viskas buvo taip gražu, kaip galėtų atrodyti. I.Labanauskaitę kaustė baimė dėl paskirtos izoliacijai vietos, o netrukus šie jos įsitikinimai pasitvirtino.

I.Labanauskaitės izoliacijos psichiatrinėje ligoninėje akimirkos – galerijoje:

„Kiti du bendrakeleiviai važiavo izoliuotis į namus. Tiesa, viena mergina turėjo su manimi keliauti į Vasaros g., bet ji sakė, kad kiek pabijojo, tad rado kitą išeitį. Apsikeitėm visi kontaktais ir palinkėjom vieni kitiems sveikatos – man drąsos ir sakė lauksim žinių ir vietos. Norėčiau nusikeikti, bet gal geriau sukalbėsiu kažkada išgirsta maldą, kuri labai tinka ir šiomis aplinkybėmis: Dieve, suteik jėgų susitaikyti su tuo, ko negaliu pakeisti, DRĄSOS keisti, ką galiu pakeisti ir išminties tą skirtumą suprasti!

Šiuo metu esame šešiese. Dauguma gyventojų atkeliavo praeitą savaitę. Kokie šie žmonės kantrūs, sakė, kad jau susitaikė su esama situacija. Pasakojo, kad pradžioje taip pat buvo pakraupę, bandė ieškoti išeičių, keisti vietą. Taip pat manė, kad sąlygos antisanitarinės... Bet kažkaip nepavyko, kažkas iš viršaus sakė: džiaukitės, kad išvis kažką valstybė duoda. Na, gal ir yra tame tiesos, nežinau, spręskite patys. Niekada negali žinoti, gal ir jums kažkuriam dabar beskaitančiam gali tekti čia prisiglausti ateityje“, – tęsė pasakojimą moteris.

Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitės izoliacija Vasaros g. 5
Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitės izoliacija Vasaros g. 5

Ir nors aplinkybės ne pačios geriausios, Ieva tikėjosi, kad viskas bus gerai. „Taip, nesinori skųstis, tikrai labai tikėjau, kad savivaldybės suteiktos sąlygos bus padoresnės, bet, turiu prisipažinti, man baisu šiandien čia likti nakčiai...“, – baimės neslėpė ji.

Tačiau izoliuota aktorė nakčiai pasilikti privalėjo. „Kaip ir buvo galima tikėtis, aišku, kad gyventi galima. Pirmą naktį išgyvenau, tiesa, sunku buvo užmigti, nes durys nevisai rakinamos. Juk gali kas nors į svečius užsukti. Nors, kita vertus, gi kuo daugiau, tuo smagiau“, – pozityviai laikėsi moteris.

Vis dėlto higienos problema buvo didesnė. „Kol kas stengiuosi nieko neliesti. Planuoju TALKĄ! Jeigu per ateinančias dienas nepadarys žadėto generalinio valymo. Gali būti, kad į visus, kurie siūlėte higienos priemones atvežti, kreipsiuosi asmeniškai“, – nepasidavė aktorė.

Tačiau pagalbos iš draugų, artimųjų ir pažįstamų laukti neprireikė, mat, kaip paaiškėjo, Vilniaus miesto savivaldybė atsižvelgė į I.Labanauskaitės aprašytas gyvenimo sąlygas ir suteikė jai kitą būstą.

Asmeninio albumo nuotr./Ieva Labanauskaitė
Asmeninio albumo nuotr./Ieva Labanauskaitė

Paskirtas būstas pranoko lūkesčius

„Buvome išgirsti! – rašė moteris. – Ačiū Vilniaus miesto savivaldybei, kad taip operatyviai buvo sureaguota į mūsų kreipimąsi dėl antisanitarinių izoliacijos sąlygų.“

Kaip teigė ji, savivaldybės suteikta pagalba pralenkė visus lūkesčius. „Tikrai neprašiau prabangaus viešbučio sąlygų, tik bandžiau kelti klausimą dėl higienos. Bet naujoje vietoje jaučiuosi tikrai saugiai! Džiugu, kad yra nemažai naujų taisyklių, kurių turime laikytis dėl saugumo užtikrinimo. Reikalui esant, suteiktos visos sąlygos, bet kuriuo metu kreiptis pagalbos“, – privalumus vardijo aktorė.

Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitei paskirtos patalpos
Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitei paskirtos patalpos

I.Labanauskaitė negailėjo gražių žodžių operatyviai sureagavusiai savivaldybei. „Nėra nieko svarbiau, kaip būti išgirstam, ypač tokiu metu, kai siaučia tas nelemtas „KarūnaVirusas“ ir tikrai daugelį kamuoja nežinomybė, kuri ir kelia įvairiausias baimes“, – mintimis dalijosi ji.

Kaip rašė aktorė, tokiu metu belieka dėkoti ir džiaugtis, kad net ir koronaviruso akivaizdoje bei gausybėje problemų, su kuriomis šiuo metu susiduria Lietuva, nuogąstavimai yra girdimi.

Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitei paskirtos patalpos
Asmeninio albumo nuotr./I.Labanauskaitei paskirtos patalpos

„Tikrai džiugu, kad pavyko iškomunikuoti ir perorganizuoti situaciją – atsirado drąsių ir socialiai atsakingų verslininkų pasiryžusių mus priimti į savo patalpas ir prisiimti šią nelengvą atsakomybę“, – socialiniuose tinkluose padėką reiškė moteris ir specialų „ačiū“ tarė „Bookinn B&B“ už vietą izoliuotis bei restoranui „Jurgis ir drakonas“ už maitinimą.

Savo žinutę visuomenei izoliacijoje gyvenanti mergina užbaigė itin pozityviai. „Lietuvoje gyventi gera“, – feisbuke rašė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius