Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olegas Šurajevas pristatė naują filmo „Grąžinti nepriklausomybę“ anonsą: „Investavau visus pinigus“

Komikas, internetinių laidų kūrėjas Olegas Šurajevas ėmėsi ne mažo darbo – vasarą sumanė nufilmuoti pirmąjį savo pilno metro filmą „Grąžinti nepriklausomybę“. Praėjus pusmečiui, jis džiaugiasi jau galėdamas jį pristatyti publikai. Ketvirtadienio popietę Vilniaus Rotušėje vyko juostos anonso premjera.
Olegas Šurajevas
Olegas Šurajevas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Pagrindinius vaidmenis filme atlikę aktoriai Gediminas Storpirštis, Ramūnas Cicėnas bei Martynas Nedzinskas, režisierius Saulius Baradinskas ir filmo prodiuseris bei idėjos autorius Olegas Šurajevas susirinkusiems pasakojo ne tik apie filmo kūrimo užkulisius, bet ir pristatė naują juostos anonsą.

„Pristatome labai didelį darbą ne tik man, bet ir visai komandai, – pasisveikino Olegas Šurajevas. – Šiandien iš Kino centro gavome patvirtinimą, kad į mūsų filmą gali eiti beveik visi, gavome ženklą N-13. Dėl to labai džiaugiamės.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Olegas Šurajevas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Olegas Šurajevas

Olegui paklausus, kodėl visi atvykę svečiai sutiko dalyvauti jo projekte, jie teigė, kad sukurti tokius istorinius vaidmenis proga pasitaiko ne dažnai. O taip pat jiems norėjosi prisidėti prie valstybinės šventės.

„Aš Olegą pažįstu 8-erius metus, filmavau pirmąjį jo „Akcentą“. Kai jis kreipėsi su idėja į mane praėjusį pavasarį, labai apsidžiaugiau. Džiaugiuosi jo ne tik kaip komiko, bet ir kūrėjo talentu. Jis turi labai gerų idėjų. Iškart sutikau prisijungti. O be to, ši tema šiandien mums aktuali“, – kalbėjo Saulius Baradinskas.

„Visų pirma, nes nežmoniški pinigai, – juokavo Ramūnas Cicėnas. – Man šiemet jau teko vaidinti Aleksandrą Stulginskį, o čia irgi jį vaidinu. Iš pradžių sulaukęs pasiūlymo, pagalvojau, kad kažkas juokauja. Bet filmuoti buvo labai smagu.“

„Aš filme vaidinu Petrą Klimą. Sutikau dalyvauti, nes labai įdomus vaidmuo. Buvo įdomu, smagu dirbti. Tokie vaidmenys ir tema nedažnai pasitaiko“, – sakė Martynas Nedzinskas.

„Turbūt galimybė vaidinti Joną Basanavičių pasitaiko vieną kartą gyvenime. Juolab dabar yra šimtmetis. O taip pat labai smagu prisidėti prie jaunos komandos, kuriai rūpi praeitis. Tiesą sakant, net neįsivaizduoju, ką pamatysime. Per ilgą mano karjerą, tai yra pirmas kartas, kai premjeros laukiu taip pat kaip ir jūs“, – šypsojosi Gediminas Storpirštis.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Komedijos „Grąžinti nepriklausomybę“ pristatymas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Komedijos „Grąžinti nepriklausomybę“ pristatymas

Pats Olegas sako nuoširdžiai besidžiaugiantis rezultatu – pasak jo, ši juosta tikrai išsiskirs iš pastaruoju metu kuriamų.

„Čia yra sveiko patriotizmo, minimalios socialinės kritikos, filmas tiks besidomintiems politika, valstybe, kasdienybe, taip pat ir nesidomintiems. Nenorime šiuo filmu kelti kažkokiu istorinių klausimų, kas buvo geras ar blogas. Pas mus yra tik meninė tiesa.

Manau, kad prajuokinti publiką gali kiekvienas, bet per humorą pasakyti kažką daugiau ir įdomiau, gali tikrai ne kiekvienas. O mūsų filme, manau, kad tai pavyko išpildyti“, – džiaugėsi Olegas Šurajevas.

Žiūrėkite naują filmo anonsą:

VIDEO: GRĄŽINTI NEPRIKLAUSOMYBĘ (2018) - Treileris (2)

Visai komandai lengvai pavyko juokauti ir be keiksmažodžių. „Mano humoras yra labai plataus spektro – būna keiksmažodžių, kartais ir jų nebūna. Šiame filme pasirinkome daug humoro žanrų, bet tai yra komedija visiems, tik be keiksmažodžių, – kalbėjo Olegas. – Kai kurie žmonės mūsų visuomenėje be keiksmažodžių nieko negirdi. Kai kuriems juokinga tik dėl to, nes nuskamba keiksmažodžių. Bet mes norėjome sukurti proginę komediją, kur gali pažiūrėti į kitokį pasaulį, pasijusti kitaip.“

Jam antrino ir Saulius Baradinskas: „Mūsų filmas yra labai naivus, gražus ir juokingas. Labai džiaugiuosi, kad šį pasaulį, kurį sukūrėme, galės stebėti vaikas, paauglys, šeima, 60-metis, kuris dar atsimena Smetoną. Reikia suprasti, kad tai yra proginė komedija visai šeimai ir tuo pačiu visai Lietuvai.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Saulius Baradinskas

Visgi Olegas pripažįsta, kad dirbti aikštelėje nebuvo lengva – ne tik dėl to, kad tai buvo pirmasis jo kartas pilno metro kine, bet ir dėl to, nes su didele komanda rasti bendrą kalbą taip pat pareikalavo jėgų.

„Buvo labai sunku. Visų pirma tai yra sunki emocinė našta, nes investavau visus savo pinigus. Tai buvo pirmoji mano kino patirtis, bet šiaip per gyvenimą esu prikaupęs labai daug patirties, medžiagos, esu daręs labai daug projektų. Visgi tai tikrai buvo rizikingas projektas, kiekviena pamaina buvo labai sunki ir nervinga. Bet čia bus labai kietai. Manau, kad tai bus viena geriausių komedijų Lietuvoje“, – sakė jis.

Komedija be keiksmažodžių

Sausio 19 d. visuose Lietuvos kino teatruose pasirodo nepriklausomų Lietuvos kino kūrėjų juosta „Grąžinti nepriklausomybę“. Tai nuotaikinga komedija apie keturis Lietuvos Nepriklausomybės akto signatarus – Antaną Smetoną, Joną Basanavičių, Aleksandrą Stulginskį ir Petrą Klimą – ir jų nuotykius sugrįžus į Lietuvą po 100 metų nuo šalies nepriklausomybės paskelbimo 1918-aisiais.

„Šimtmečio filmas“, kaip jį pusiau juokais apibūdina kūrėjai, nepretenduoja į istorinį tikslumą, o verčiau suteikia žiūrovui progą tiesiog gerai praleisti laiką. „Lietuvos nepriklausomybės šimtmetis – šventė visiems lietuviams, todėl šis filmas – tai kvietimas kartu linksmai paminėti šią progą ir tiesiog gerai praleisti laiką. Filmas neparemtas faktais, neužgrūstas datomis – visi įvykiai yra išgalvoti“, – teigia filmo idėjos sumanytojas bei scenarijaus autorius Olegas Šurajevas.

Anot kūrėjų, filmas taip pat nebandys papirkti keiksmažodžiais ar vulgariais pokštais – jame neišgirsite nė vieno nešvankaus žodžio. „Komedija skirta visai šeimai – ji paliečia kasdieniškas temas neužkišdama eterio nešvankybėmis, todėl tikimės, kad žiūrėdamas filmą nusijuoks tiek jaunimas, tiek vyresni žmonės, miesto ir kaimo gyventojai, – tikino filmo režisierius Saulius Baradinskas. – Taip pat norime pasidžiaugti ir nuostabiais mūsų aktoriais, kurių profesionalumo dėka filmas įgavo dar daugiau šarmo“.

Pagrindiniuose juostos vaidmenyse išvysite ne tik gerai žinomus Lietuvos aktorius – Ramūną Cicėną, Gediminą Storpirštį, Algirdą Dainavičių, Martyną Nedzinską, Marių Repšį – bet ir Vyriausybės bei sostinės vadovus Saulių Skvernelį bei Remigijų Šimašių. Filme save suvaidinti sutiko ir Nepriklausomybės aktą Berlyne radęs profesorius Liudas Mažylis.

VIDEO: O.Šurajevas pristato pirmąjį savo filmą – šimtmečio komediją apie signatarų nuotykius

Nors filme gvildenama nacionalinio svarbumo tema – Nepriklausomybės šimtmetis, juostos kūrėjai teigia, jog filmo biudžetas negavo nė vieno euro valstybinės paramos. „Visi pinigai filmo kūrimui buvo surinkti iš privačių rėmėjų. Nepaisant to, filmuodami šią juostą siekėme parodyti, kad komercinis kinas gali būti daugiau nei pramoga – nors filmas neparemtas tikrais faktais, galbūt kai kuriuos žiūrovus būtent tai privers pasidomėti istoriniais įvykiais, nutikusiais prieš šimtą metų“, – sakė filmo prodiuserė Dagnė Puodžiūnaitė.

Komedija visai šeimai „Grąžinti nepriklausomybę“ – visuose šalies kino teatruose jau nuo sausio 19 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius