-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paaiškėjo, kada bus nupuošta Panevėžio Kalėdų eglė

Daugiau nei mėnesį Kalėdinę dvasią panevėžiečiams dovanojusi žaliaskarė Laisvės aikštėje, skaičiuoja paskutines dienas. Su miestiečiais atsisveikina ir visi miesto papuošimai. Kitos savaitės pabaigoje miestas nusivilks šventinius drabužius.
Panevėžio Kalėdų eglė
Panevėžio Kalėdų eglė / Rimvydo Ančerevičiaus/„Jūsų Panevėžys“ nuotr.

Dar lapkričio pabaigoje Panevėžio miestą puošusi įmonė „Lumidėja“, netrukus nupuoš ne tik gražuolę žaliaskarę, bet ir parkuose, gatvėse esančius Kalėdinius elementus. Šiemet metalinį eglės karkasą dengė maždaug 1 250 šakų. Visos jos iškeliaus į atliekų surinkimo aikštelę arba bus išdalintos gyventojams.

„Dažniausiai eglių šakas vežame utilizuoti į atliekų surinkimo aikšteles. Ten dalis šakų perrūšiuojama į biokurą, kitas dalis turbūt paliekama kompostavimui. Būna atvejų, kada gyventojai prašo šakas palikti užsidengti savo gėlynams. Pamenu, viename mieste atvažiavo ūkininkas ir šakas išsivežė savo danieliams. Tai gyvas procesas – jeigu šakų kažkam reikia, mielai atiduodame, jei ne – išvežame į utilizavimo aikštelę“, – naujienų portalui JP sakė bendrovės „Lumidėja“ direktorius Karolis Balvočius.

Eglės bei visi miesto papuošimai keliaus į įmonės sandėlį ir lauks galimybės atgimti antrą kartą, galbūt – kitame mieste.

„Stengiamės visas dekoracijas panaudoti ne vieną kartą. Aišku, tai yra sudėtinga, nes visi miestai kasmet nori kažko unikalaus, nepaprasto ir kartais būna labai sunku dekoracijas pritaikyti, bet tikrai įmanoma, – sakė K.Balvočius ir tęsė: „Pakeičiame tam tikrus elementus, naudojimo vietą, perkeliame į kitą erdvę. Siekiame atsakingai elgtis prieš gamtą ir nešvaistyti medžiagų, nes nemažai yra plastiko ir metalo. Jeigu kažko nepanaudojame, metalą ar lemputes įprasminame kitaip – perdarydami ar sudekoruodami. Kartais pavyksta išgauti visiškai kitokias ir dar niekur nematytas dekoracijas“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius