-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pajūrio sporto salę prižiūrėjęs Ironvytas liko apšvarintas: vagys svarmenis nešėsi net per kopas

Sveiką gyvenimo būdą ir sportą pamilęs daugeliui žinomas Vytautas Medineckas-Ironvytas yra priverstas atsisveikinti su jo paties globojama nemokama treniruoklių erdve pajūry. Kaip 15min pasakojo vyras, vagysčių pasitaikydavę ir anksčiau, bet šįkart ilgapirščių įžūlumas peržengęs visas ribas.
Ironvytas
Ironvytas / Asmeninio albumo nuotr.

Gražūs vaizdai į jūrą ir svarmuo rankoje – tokiomis sąlygomis klaipėdiečiai Melnaragėje galėjo nemokamai mėgautis jau trečius metus iš eilės, mat čia buvo įsteigta nemokama sporto salė „Golden Gym“. Visgi panašu, kad visam tam atėjo pabaiga, nes kai kurie sporto aistruoliai salės įrangą taip pamilo, kad net nusprendė ją parsinešti namo.

15min susisiekus su V.Medinecku-Ironvytu, šis neslėpė nusivylimo į kleptomaniją linkusiais sportininkais, tačiau užsiminė jau radęs būdų, kaip suktis iš situacijos net ir patyrus didžiulius nuostolius.

Vagių pasitaikydavo ir anksčiau

Kaip portalui pasakojo Ironvytas, prieš trejus metus veiklą paplūdimy pradėjęs visai ne jis, o kitas sporto mylėtojas Mantas Šulcas. Šis esą viską įrengęs savo lėšomis ir tiesiog idėjiškai norėjęs padaryti nemokamą, kiekvienam prieinamą pajūrio sporto salę, kuri būtų tarsi duoklė sportui.

„Aš joje praeitais metais koncertavau, mačiau, kad tam žmogui yra sudėtinga su salės valdymu, mačiau, kad krenta jo entuziazmas ir vėliau pats supratau, kodėl“, – juokėsi V.Medineckas.

Na, bet dar nieko neįtardamas, Ironvytas kartu su M.Šulcu nusprendė salės priežiūra užsiimti kartu. Kaip teigė Ironvytas, tuo metu jis girdėjęs, kad ir per karantiną buvo pasitaikiusių vagysčių, nes visa įranga buvo tiesiog palikta. Tačiau tai Vytauto idėjiškai visai nepristabdė.

„Pasakiau, kad gerai, galime daryti kartu, prisidedu, atvešiu svarmenis, treniruoklių, padarome reklamą, renginių toje salėje. Taip ir patys gerai praleisime laiką, ir sportininkai. Taip pat, kadangi karantino laikotarpiu salės nedirbo, kultūrizmo varžybų nebuvo, su VRP federacija sutariau, kad darytume varžybas ant jūros kranto.

Ta idėja buvo smagi, į pajūrį suvežėme štangas, bet jas pavogė per porą dienų“, – apie pirmuosius susidūrimus su vagystėmis pasakojo V.Medineckas.

Didžiulius svorius vagys nešė per kopas?

Tačiau štangų dingimais viskas nesibaigė. Pagalvojęs, kad visa tai – keistas sutapimas, Vytautas atvežęs ir likusius svarmenis bei treniruoklius. Taip salė vėl pradėjo veikti visavertiškai.

„Nepraėjo nei savaitė, kai lankytojai suplėšė kriaušę. Na gerai, tai vėl pakabinome kitą. Galiausiai, nepraėjus trims-keturioms savaitėms išvogė beveik visus svarmenis“, – atskleidė pašnekovas.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas – Ironvytas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas – Ironvytas

Vytautas negalėjo nesistebėti ir ilgapirščių valia. Juk svarmenys yra sunkūs, tad kaip ir kodėl jiems pavyko viską išsinešti per kopas?

„Be to, šalia yra kavinė, kur ir sargas dirba. Tai su kavine nelabai sulaukėme kolegiškų santykių. Šnekant paprastai, vietoje to, kad džiaugtųsi, kad šalia yra salė, galima prekiauti ir baltyminiais kokteiliais, mes buvome palikti likimo valiai savo kaimynų“, – nuogąstavo Ironvytas.

Taigi, po truputį sporto reikmenys iš paplūdimio buvo išvogti, o svarmenų telikę apie 10, tad nušvilpta buvo daugiau nei du trečdaliai reikmenų, skaičiavo pašnekovas. Nuostolių Vytautas kol kas negali įvardyti, tačiau spėja, kad tai bus kur kas daugiau nei 1000 Eur.

„Svarmenų komplektas kainuoja tikrai daugiau, aš jau neskaičiuoju visų kitų išlaidų – nešimo, atvežimo ir panašiai“, – sakė Vytautas. Visgi į policiją dėl vagysčių jis nesikreipė. Anot sportininko, tai būtų bergždžias reikalas, mat surasti svarmenis būtų itin sudėtinga.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas Ironvytas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Vytautas Medineckas Ironvytas

„Yra du variantai. Vienas: dar galima būtų rasti, jei svarmenys buvo priduoti metalo supirkimui. Visgi aš pats manau, kad tai buvo imta tikslingai kažkokių žmonių sau į rūsį ar kokią palėpę pasėdėti ir vieniems sportuoti... Žodžiu, žmonės nesidalija.

Taip aš pats įtariu dėl to, kad svarmenys yra metaliniai. O, tarkim, diskai ir štangos yra padengti guma. Tam reikėtų gumą nudeginti ar nuimti, tik tada būtų galima priduoti metalo supirktuvėms“, – svarstė V.Medineckas.

Tiesa, rodos, net ir apšvarintas vyras nevengė čia pat pašmaikštauti. „Ne tokie tie vagys ir stiprūs, nes išvogė tik lengviausius svarmenis, dvidešimt kelių kilogramų jau paliko“, – juokėsi jis.

Nuo sporto iniciatyvų neatbaidė

Dėl visų aptartų įvykių V.Medineckas turintis savo įžvalgų, kieno kaltė tai galėtų būti. Anot vyro, iš dalies tai ir mūsų, lietuvių, nemokėjimas vertinti nemokamų paslaugų.

Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas
Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas

„Mums tai vis tiek yra atvežimas, administravimas ir t.t. Faktas, kad tarp sportuojančių žmonių yra gerų, kurie nori padėti, stengiasi, bet, deja, didžioji dalis to nevertina. Kai matome, kad kažkas neša svarmenis per kopas, niekas nieko neinformuoja, nepabara... Tokia graži iniciatyva taip ir baigiasi“, – sakė jis.

Vytautas sakė prieš penkerius metus panašų projektą daręs ir Palangoje, tačiau šis buvo mokamas. Tąkart savanoriavę vyrai net į minusą nuėję, tačiau bent galėjo pasidžiaugti sargams įsteigtomis darbo vietomis ir, žinoma, sporto mylėtojų entuziazmu.

„Bent buvome išsaugoję štangas, svarmenis ir sukūrėme darbo vietas dviems sargams. Šįkart jau pagalvojau, kad kam daryti mokamą salę, jei ir taip nieko neuždirbome. Geriau padaryti nemokamą ir visi kolegiškai tą salę prižiūrėsime, bet išėjo taip, kaip išėjo. Labai gaila, bet ką čia padarysime“, – sakė Ironvytas.

Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas
Asmeninio albumo nuotr./Ironvytas

Na, bet, kai užsiveria durys, kartkartėmis atsiveria langelis. o Ironvyto langelis veda tiesiai į Vilnių, kur jis perkėlė savo paskausias organizuotas varžybas. „O sporto iniciatyvų dėl to tikrai nežadu atsisakyti“, – pridūrė jis.

TAIP PAT SKAITYKITE: Apiplėšta Pauliaus Morkūno veterinarijos klinika: vagis išnešė labdarai skirtus pinigus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius