-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangoje vedė neseniai mirusio batų dizainerio Ž.Maslausko sūnus: šiai santuokai pastūmėjo tėtis

Šeštadienio popietę Palangoje „Batų namų“ vadovas, 24-erių Benas Maslauskas vedė mylimąją Gintarę Petreikytę. Jiedu vienas kitam „taip“ ištarė praėjus 10 mėnesių nuo vaikino tėčio, žinomo batų dizainerio Žano Maslausko netekties. Pastarasis prieš mirtį stipriai prisidėjo prie šios santuokos – padėjo sūnui nupirkti sužadėtuvių žiedą ir vestuvių, kurias numatė gerokai iš anksto, norėjo dar labiau nei patys jaunieji.
Benas Maslauskas
Benas Maslauskas, Gintarė Petreikytė / Audriaus Reipos nuotr.

G.Petreikytės ir B.Maslausko santuoka šeštadienio popietę palaiminta Palangos evangelikų liuteronų bažnyčioje, netrukus ji įteisinta ir metrikacijos ceremonijoje viloje „Auska“. Palanga pasirinkta neatsitiktinai – nuotaka visada svajojo susituokti būtent Lietuvos pajūryje.

Prisiekus vienas kitam amžiną meilę, ant Gintarės ir Beno rankų pirštų buvo užmauti pas juvelyrę pagal nuotakos įsivaizdavimus sukurti žiedai. „Gintarės žiedas toks kaip medžio žievė su raižiniais, o mano irgi toks patrintas“, – atskleidė Benas, kuris su mylimąją savo vestuvėse stengėsi puoselėti natūralumą.

Vestuvių akimirkos – galerijoje:

Dar vestuvių išvakarėse 15min kalbintas jaunikis sakė, kad pernelyg nesijaudina – manė, kad streso bus daugiau.

„Abudu tikrai labai ramiai jaučiamės. Gal tėvai turi daugiau jaudulio negu mes“, – patikino B.Maslauskas.

Vestuvės nebuvo didelės. Anot Beno, į jas sukviesta maždaug 30 žmonių, iš kurių daugiau nei pusė – artimiausi bičiuliai. Žinoma, atvyko ir tėvai, krikšto tėvai. Itin daug tradicijų jaunieji nusprendė taip pat nesilaikyti, tiesa, pagrindinės vis dėlto buvo – duona, druska, šeimos židinys.

„O daugiau šventė tokia, kaip mes mėgstame švęsti – paprasta, jauki, nedidelė. Nemėgstame mes tų pompastiškų dalykų, išpuoštų rožėmis, raudonu kilimu. Pas mus viskas gamtoje, pušyne prie jūros. Pasirinkome natūralumo temą“, – šventės detalėmis dalijosi B.Maslauskas.

Laimei, karantinas eina į pabaigą, todėl ir apribojimai nebėra tokie pastebimi. Tiesa, Benas pabrėžė, kad net jei nebūtų galėję kelti tokios šventės, kokią iškėlė dabar, vis tiek būtų vienas kitam ištarę „taip“.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

„Nusprendėme, kad bet kokiu atveju susituoksime, kad ir kas būtų nutikę. Jei kitaip nebūtų galima, būtų užtekę tik ceremonijos bažnyčioje. Mums jau norisi susituokti, tad mūsų nebūtų sustabdęs joks karantinas. Aišku, planus kiek koregavome, vėliau vėl grąžinome, tai įnešė truputį chaoso, bet kadangi mes prie chaotiško gyvenimo pripratę dėl verslo mados pasaulyje, tai pokyčiai yra natūralus dalykas“, – aiškino jaunikis.

Todėl ir dovanos porai nebuvo būtinos – kaip sako, vestuves juk ne dėl jų kėlė. Mylimiesiems buvo svarbiausia, kad pasveikinti su didžiąja diena galėtų atvykti artimiausi žmonės.

Į gyvenimą ramybės įnešusi pažintis feisbuke ir sužadėtuvės kopose

Benas juokiasi, kad jo ir Gintarės meilės istorijos pradžia buvo ne itin romantiška – jiedu susipažino prieš šešerius metus per feisbuką. B.Maslauską patraukė merginos profilis socialiniame tinkle, tad jis nutarė jai parašyti.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

„Sakė, kad dažniausiai į žinutes per feisbuką neatrašinėdavo, nes daug jų gaudavo, bet aš kažkaip tikėjausi, kad atrašys ir galiausiai viskas taip ir susidėliojo, kad ji atrašė, po truputį pradėjome bendrauti. Nebuvo taip, kad iškart taptume pora, reikėjo susipažinti, kartu augome, perėjome prie rimtų dalykų ir po pusmečio jau pradėjome draugauti. Viskas vyko gana sklandžiai, natūraliai, neforsuojant“, – draugystės pradžią prisiminė jaunikis.

Paklaustas, kuo jį sužavėjo Gintarė, Benas patikino – turbūt visuma. Vis dėlto netrukus pridūrė, kad jos asmenybė dar labiau pasimatė apsigyvenus kartu.

„Aš esu toks nutrūktgalvis, ūmaus charakterio, o ji visą laiką tokia rami, tai gal ir reikia šalia turėti tokį žmogų, kuris į gyvenimą įneštų ramybės. Ji yra labai šeimos žmogus. Tad vienas kitą papildome – aš visur bėgu ir darau tokį chaosą, o ji visur ir visada labai rami, visas situacijas vertina ramiai, be nervų“, – pasakojo B.Maslauskas.

Tiesa, porai teko atlaikyti atstumo išbandymą, nes mylimieji kurį laiką gyveno ir mokėsi skirtinguose miestuose. „Bet mes esame tokie, kur labai stengiamės. Visada rasdavome būtų pasimatyti, tai tie išbandymai praėjo sklandžiai, be didelių problemų“, – pasidžiaugė Benas.

Draugystės pradžia romantiška nebuvo, užtat sužadėtuvės – dar ir kaip. Jos vyko 2018 m. liepos 8 d., per Gintarės gimtadienį Palangoje.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

„Nusivedžiau ją prie jūros į kopas, ten buvo paruoštas, gražiai papuoštas staliukas. Kadangi ji visą laiką norėjo vestuvių prie jūros, tai ir pasipiršau prie jūros. Pasistengiau“, – šyptelėjo B.Maslauskas.

Būtent dėl to ir vestuvės įvyko ten, kur ir sužadėtuvės, – Palangoje, prie jūros, apie ką Gintarė visuomet svajojo, mat pati yra kilusi iš Klaipėdos. „Jai jūra labai gražu“, – patikino Benas.

Sužadėtuvių žiedą rinko kartu su tėčiu

Simboliška, kad prie šių vestuvių nemažai prisidėjo prieš dešimt mėnesių Anapilin iškeliavęs Beno tėtis, žinomas batų dizaineris ir „Batų namų“ įkūrėjas Žanas Maslauskas. Gintarė jam iškart patiko, vyras ją bene nuo pradžių matė kaip būsimą sūnaus žmoną.

„Jis mokėdavo gerai skaityti žmones. Pamatęs Gintarę iškart pasakė, kad mes susituoksime, žinojo tai ir jautė“, – 15min sakė B.Maslauskas.

Asmeninio albumo nuotr./Žanas Maslauskas su sūnumi Benu ir jo sužadėtine Gintare
Asmeninio albumo nuotr./Žanas Maslauskas su sūnumi Benu ir jo sužadėtine Gintare

Negana to, jis Benui padėjo nupirkti sužadėtuvių žiedą. Čia slypi įdomi istorija – kaip pasakojo B.Maslauskas, jiedu su tėčiu vieną dieną tvarkydami užsakymus savo parduotuvėje Vilniuje netikėtai rado 400 eurų. Pastarieji iškrito iš Žano užsakymų segtuvo.

„Tėtis tuomet pasakė – neplanuotai radome pinigus, tai reikia ir iškart išleisti. Tada nuėjome į priešais esančią juvelyrinę, išrinkome žiedą ir nupirkome“, – istoriją prisiminė Benas.

Vestuves jis su Gintare ėmė planuoti 2019-ųjų vasaros pradžioje, o Ž.Maslauskas netikėtai mirė vasaros pabaigoje. Tačiau jis tada jau buvo susidaręs vaizdą, kaip atrodys sūnaus vestuvės, kur jos vyks. Štai ir įvyko jos tokios, apie kokias žinojo tėtis.

„Žinoma, kad liūdna, jog jis nedalyvaus, nes jis turbūt triskart labiau tų vestuvių norėjo negu mes patys. Jo didžiausia svajonė buvo pamatyti, kaip susituoksime, bet toks gyvenimas, nieko negalima pakeisti. Žinau, kad jis nenorėtų, jog mes šiandien liūdėtume, tai manau, kad reikia tiesiog pasidžiaugti, kad ta diena atėjo, ir jei ten viršuj kažkas yra, jis mus matys, pasidžiaugs iš ten“, – kalbėjo B.Maslauskas.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

Todėl duoklę šventės metu sugalvota atiduoti ir jo tėčiui. Anot Beno, Žano atminimas bus pagerbtas po oficialios ceremonijos vyksiančios privačios šventės metu.

„Vis tiek čia buvo didžiausias jo noras, kad tos vestuvės įvyktų, ir kad įvyktų kuo greičiau – jis netgi norėjo, kad vos ne po mėnesio jas keltume. Buvo pagrindinis motyvatorius. Tad žinoma, kad pagerbsime, prisiminsime, pasidžiaugsime, išgersime už jį“, – patikino B.Maslauskas.

Beje, Gintarė nutarė po ceremonijos pasirinkti Maslauskienės pavardę. Tiesa, Benas pridūrė, kad tai buvo jos pačios sprendimas ir jo tėčio mirtis pasirinkimui įtakos neturėjo, vis dėlto neslėpė, kad dėl tokio sprendimo jam džiugu. „Aišku, smagu. Maslausko pavardė jau gana žinoma ir norisi tęsti toliau tą šeimos medį“, – pasidžiaugė B.Maslauskas.

O ar pora jau planuoja dar labiau pratęsti Maslauskų giminę? Benas neslėpė, kad vaikų su žmona norėtų susilaukti netolimoje ateityje. Tuo labiau, kad visa jo šeima, kaip patikino, primena itališką – namie visada būna daug žmonių.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

„Pasikalbame apie tai, nes mes tokie žmonės, kur apie viską šnekame labai atvirai. Šeimos pagausėjimas yra ne tai, kad planuojamas, bet žinome, kad nenorime susilaukti vaikų 30-ies – norime kiek anksčiau, kad su vaikais dar galėtume kažkada pabaliavoti, kai jie bus mūsų amžiaus“, – nusišypsojo B.Maslauskas.

Kartu tęsia Beno tėčio pradėtą veiklą

Po Ž.Maslausko mirties jo verslą perėmęs sūnus Benas „Batų namuose“ dirba kartu su dabar jau žmona Gintare, kuri čia eina dizainerės pareigas. Tiesa, nors pastaroji, kaip sako pašnekovas, yra savamokslė, nes studijavo ne dizainą, o kineziterapiją, jai puikiai sekasi.

„Ji visą laiką piešdavo, yra baigusi dailės mokyklą, visada norėjo būti dizainere, tačiau pakrypo į medicininę pusę. Nepaisant to, dabar dirba su manimi, padeda kuriant batus. Pasitarnauja ir tai, kad ji labai gerai žino žmogaus anatomiją“, – kalbėjo B.Maslauskas, pridūręs, kad su Gintare savo veiklą labai mėgsta – tai ir darbas, ir hobis vienu metu.

Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka
Asmeninio albumo nuotr./B.Maslausko ir G.Petreikytės vestuvių akimirka

Kol kas jaunavedžiai net neplanuoja medaus mėnesio – dar kiek pabus pajūryje, bet netrukus grįš į darbus.

„Labiau dėl finansinio aspekto – daug investuojame į verslo plėtrą. Be to, dabar toks metas, kai po karantino dirbti norisi, tai manau, kad dar neturėsime atostogų, kaip ir prieš tai kelerius metus“, – neslėpė B.Maslauskas.

Nepaisant geros atmosferos darbe, Ž.Maslausko čia labai trūksta ir tas jaučiasi. Beno manymu, tėčio atminimas išliks gyvas visą laiką.

„Jis visą laiką prisimenamas ir darbe, ir visur kitur. Atrodo, kad vis dar būtų čia, kadangi mes su darbuotojais vos ne kasdien jį prisimename. Gal todėl, kad dar mažai laiko praėjo, tik 10 mėnesių, o viskas kažkaip labai greitai čia sprogo. Bet tikrai didelį pėdsaką paliko visų gyvenime – mūsų šeimos ir tų, kurie jį pažinojo“, – pokalbį baigė Benas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mirė vos 44-erių avalynės dizaineris Žanas Maslauskas

TAIP PAT SKAITYKITE: Atsisveikinta su batų kūrėju Žanu Maslausku: „Nepaisant fizinio skausmo, jis kovojo kiekvieną dieną“

TAIP PAT SKAITYKITE: Šeima išpildė Amžinybėn išėjusio avalynės kūrėjo Žano Maslausko svajonę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius