Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Palangos Kurhauze Donato Montvydo matytą smurtą pagaliau įvertino ir teismas

Likus kelioms valandoms iki Naujų 2015-ųjų metų sutiktuvių Palangos kultūros židinys – kurhauzas, buvo tapęs kovos arena. Šventinę dieną Palangos miesto savivaldybės Kultūros skyriaus vedėjas ir Palangos pučiamųjų orkestro vadovas Vygantas Rekašius kumščiais užsipuolė Palangos kultūros centro direktorių Žilviną Kažį. Išpuolis įvyko atlikėjo Donato Montvydo ir muzikos prodiuserio Martyno Tylos akivaizdoje. Kolegų konfliktą narpliojusi teisėsauga vėliau pasiūlė jiems išsiaiškinti patiems, o privataus kaltinimo bylos nagrinėjamas kurorto teisme užtruko kelerius metus.
Vygantas Rėkašius ir Žilvinas Kažys
Vygantas Rekašius ir Žilvinas Kažys / J.Vanagės nuotr.

Pagaliau paskelbtu verdiktu vienam iš kultūros veikėjų priteista solidi kompensacija.

15min primena, kad Kurhauzo administratore dirbanti V.Rekašiaus žmona Diana Rekašienė privalėjo suderinti atlikėjų – Donato Montvydo ir smuikininko Martyno Švėgždos von Bekkerio, repeticijų laiką. Paaiškėjus, kad abu atlikėjai repetuoti pakviesti tuo pačiu metu, įsiplieskė konfliktas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Donatas Montvydas

Be to, administratorė nesutiko atlikėjams kitą dieną kurhauze surengti papildomo koncerto.

Po incidento abu jo dalyviai suskubo kreiptis į policiją, kad ši išsiaiškintų, kuris iš jų teisus, o kuris – ne.

V.Rekašius neneigė apsistumdęs su Ž.Kažiu, kuris, esą, užsipuolė garsiems atlikėjams neįtikusią jo žmoną.

V.Rekašius neneigė apsistumdęs su Ž.Kažiu, kuris, esą, užsipuolė garsiems atlikėjams neįtikusią jo žmoną.

Tuo metu Ž.Kažys po muštynių Kurhauze skundėsi, kad labai suprastėjo sveikata – sustreikavo klausa, ir regėjimas. Kuriam laikui Ž.Kažys dėl smegenų sukrėtimo netgi buvo paguldytas į ligoninę.

Teisėsauga vykdė ikiteisminį tyrimą pagal Baudžiamojo kodekso 284-ąjį straipsnį dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Tačiau dar 2015-ųjų metų rudenį

Klaipėdos apylinkės prokuratūra baudžiamąją bylą nutraukė.

Todėl nukentėjusysis kultūros centro direktorius kreipėsi į teismą privataus kaltinimo tvarka, nurodydamas, kad kolega V.Rekašius smurtavo ir sukėlė jam fizinį skausmą bei nežymiai sutrikdė sveikatą.

Kaip 15min informavo Palangos miesto apylinkės teismas, nukentėjusiajam ir nusikaltimo padarymu kaltinamam asmeniui nepavykus susitaikyti, byla išnagrinėta viešame teisiamajame posėdyje.

Teismas V.Rekašių pripažino agresoriumi ir skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę.

Nors kaltinamasis bylos nagrinėjimo metu savo kaltės nepripažino, tačiau teismas, įvertinęs bylos medžiagą bei liudytojų parodymus, konstatavo, kad kaltinamasis dėl organizacinių nesklandumų įstaigoje kilusį konfliktą spręsdamas fiziniu smurtu, elgėsi neadekvačiai ir tam pasirinko nusikalstamą būdą. Teismas V.Rekašių pripažino kaltu ir skyrė 4 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigodamas bausmės atlikimo laikotarpiu nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose, jei tai nesusiję su darbu.

Taip pat teismas iš dalies tenkino nukentėjusiojo civilinį ieškinį, priteisdamas Ž.Kažiui 1 752,4 euro turtinės ir neturtinės žalos bei proceso išlaidų atlyginimą, pranešė Palangos teismo atstovai.

Šį apylinkės teismo nuosprendį galima skųsti Klaipėdos apygardos teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius