-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 10 /16:22

Policija teisme Selo volu nepervažiavo: „Lamborghini“ vairuotojas nuo patrulių nebėgo

Vilniaus miesto apylinkės teismas antradienio pavakarę paskelbė nutarimą rezonansinėje byloje, kurioje kaltinimų buvo sulaukęs į konfliktą su policija įsivėlęs „Lamborghini“ vairuotojas Egidijus Dragūnas. Verdiktas grupės SEL lyderiui bent dalinai yra palankus – esminis policininkų kaltinimas subliuško. 
E.Dragūno konfliktas su policija persikėlė į teismą
E.Dragūno konfliktas su policija persikėlė į teismą / 15min archyvo nuotraukų koliažas

„Man teisės buvo labai brangios, aš buvau ką tik jas susigrąžinęs. Aš neturėjau jokių priežasčių bėgti“, – bylą svarstant teisme yra sakęs „Lamborghini“ vairuotojas E.Dragūnas, neneigęs, kad savo namų kieme žodiniam konfliktui įsisiūbavus galėjo leptelėti vieną kitą aštresnę repliką. Tačiau sąmoningai pareigūnų neįžeidinėjo, jiems fiziškai nesipriešino.

VIDEO: Po teismo posėdžio pratrūkęs E.Dragūnas vėl aštriai sukritikavo policiją

Savo ruožtu policininkai kaltino „Lamborghini“ vairuotoją dėl trijų dalykų: pirmiausia E.Dragūnas laiku nesustabdė vairuojamo automobilio, o vėliau aiškindamasis su valstybės tarnautojais ne tik nevykdė jų reikalavimų, bet ir juos įžeidė.

Administracinių nusižengimų bylą išnagrinėjęs teisėjas Rolandas Bužinskas antradienio popietę paskelbė nutarimą: garsusis vairuotojas kaltas tik dėl pareigūno reikalavimo nevykdymo ir jo įžeidimo. Bendra už abu pažeidimus E.Dragūnui skirta piniginė bauda – 110 eurų.

Suprasti akimirksniu

  • Pirmojo rugsėjo penktadienio vakarą sostinėje nutiko istorija, kuomet ką tik vairuotojo pažymėjimą po ilgos pertraukos atgavęs Egidijus Dragūnas sėdo prie savo „Lamborghini“ vairo, tačiau vairavimu džiaugėsi neilgai. Į savo namų kiemą atlikėjas įvažiavo su palyda – prabangią sportinę mašiną sekė policija su švyturėliais, netrukus čia pasirodė ir daugiau pareigūnų.
  • Kilo konfliktas, vėliau persikėlęs į teismą, čia vairuotojui grėsė tūkstantinė bauda ir teisės vairuoti atėmimas iki trejų metų.
VIDEO: Egidijų Dragūną iki namų kiemo atsivijo policija

Kaip jau rašė 15min, lapkričio 13 d. teismui liudiję du policininkai irgi patvirtino vieną esminių Selo akcentuojamų aplinkybių: „Lamborghini“ vairuotojas nieko nepažeidė, bet pareigūnai nežinojo, kad garsusis vairuotojas ką tik yra atgavęs pažymėjimą, tad nutarė jį pričiupti.

Po nutarimo paskelbimo teisėjas R.Bužinskas pakomentavo, kad bausti E.Dragūną už tariamą nesustojimą policijos pareigūnams, juolab atsižvelgiant į gresiančią milžinišką nuobaudą, byloje nepakako duomenų. Tad šioje dalyje teismas bylą paprasčiausiai nutraukė.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rolandas Bužinskas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Rolandas Bužinskas

Teisėjas pabrėžė, kad norint pažeidėją bausti itin griežtai, taip, kaip siūlė policija, įrodymai turi būti svarūs ir neginčijami. Šiuo atveju tai buvo tik pareigūnų žodžiai, policija nesugebėjo pateikti net vaizdo registratoriaus įrašo, kad „Lamborghini“ vairuotojas nuo pareigūnų neva bėgo.

VIDEO: Teisėjas paaiškino, kodėl šįkart nutraukė „Lamborghini“ vairavusio Selo bylą

Šiandienis Vilniaus m. apylinkės teismo nutarimas dar neįsiteisėjo, jis per 20 dienų gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Nutarimo išklausyti atvykęs Selo advokatas Adomas Liutvinskas svarstė, kad dėl skundo rašymo dar turės pasitarti su savo klientu.

VIDEO: E.Dragūno advokatas nenoriai pripažino, kad teismas jo klientui pasibaigė gerai

Patyręs teisininkas laikosi pozicijos, kad jei teisme policijai nepakako įrodymų kalbant apie vairuotojų pabėgimą, ne ką stipresni buvo ir pareigūnų argumentai, grindžiant ir kitus kaltinimus. Tai, kad pats E.Dragūnas neneigė nesutikęs su policija ir įvykio įkarštyje galėjęs pasikarščiuoti, advokato supratimu, dar nereiškia, kad Selas iš tiesų padarė nusižengimus, dėl kurių teismas jį pripažino kaltu.

Beje, teikti aukštesniam Vilniaus apygardos teismui apeliacinį skundą turi teisę ir esminio kaltinimo E.Dragūnui neįstengusi pagrįsti Vilniaus apskrities policija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius