Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 05 /18:41

Priekabiavimu kaltinamas ledo skulptorius M.Tendziagolskis: „E.Purauskytė nori mane sužlugdyti“

Sekmadienį 15min redakciją pasiekė anoniminis laiškas, kuriame garsiausias šalies ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis kaltinamas seksualiniu priekabiavimu. Visgi menininkas šias kalbas neigia ir teigia, kad tokiu būdu jį bando sužlugdyti buvusi draugė, renginių organizatorė Erika Purauskytė.
Erika Purauskytė ir Mindaugas Tendziagolskis
Erika Purauskytė ir Mindaugas Tendziagolskis / G.G. Photography ir asmeninė nuotr.

Anoniminiame laiške buvo rašoma, kad Mindaugas Tendziagolskis jaunai moteriai, tuometinei pirmakursei, dėstė piešimą. Pasak jos, iš pradžių tik flirtavęs, galiausiai menininkas ėmė prie jos seksualiai priekabiauti.

„#Metoo banga padrąsino ir mane atsiverti, paviešinti šlykščiausią mano gyvenimo faktą, kurį tiek metų slėpiau ir stengiausi pamiršti“, – buvo rašoma anoniminiame laiške.

TAIP PAT SKAITYKITE: #Metoo skamba vis garsiau: dar viena moteris prabilo apie seksualinį išnaudojimą meno mokykloje

15min susisiekus su ledo skulptoriumi, šis teigė, kad laišką jau skaitė, tačiau visus išsakytus jame žodžius – neigė.

„Tai yra neteisingos kalbos. Tai yra vienos piktos moters kerštas – mano buvusios draugės Erikos Purauskytės“, – 15min pasakojo Mindaugas Tendziagolskis.

Mindaugas prisipažino, kad įtampa tarp jųdviejų tvyro jau kelerius metus – jam išėjus iš darbo Erikos įmonėje „Menai renginiai“, jie iki šiol nesutaria.

„Mano bankroto administratorius pradėjo ją krapštyti dėl turto, kurį ji yra pasisavinusi, todėl ji pradėjo keršyti. Prisidengiant anonimiškumu juk galima padaryti daug ką, pakenkti, sužlugdyti... Aš jos motyvus žinau, ji būtent to ir siekia. Ji perėmusi mano verslą bandė daryti ledo verslą, nepavyko, todėl bando dabar mane sužlugdyti“, – teigė Mindaugas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Tendziagolskis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugas Tendziagolskis

Pasak menininko, dėl šio laiško jis kreipsis į teismą. „Jaučiuosi šūdinai. Jeigu tai išeis į viešumą, bus minima mano pavardė, teisininkai imsis priemonių, bus pradėtas ikiteisminis tyrimas“, – kalbėjo Mindaugas Tendziagolskis.

Martyno Siruso nuotr./Erika Purauskytė
Martyno Siruso nuotr./Erika Purauskytė

15min pirmadienį susisiekus su Erika Purauskyte, ji sakė: „Anksčiau buvo puolimas, nors LATGA išvis neturėjo pretenzijų. Dabar vėl puola.“

Vakare renginių organizatorė kreipėsi į žiniasklaidą, teigdama, kad M.Tendziagolskio pateikta versija yra melaginga. Erika Purauskytė atsiuntė viešą laišką, kuriame paneigė išsakytus kaltinimus.

„Sveiki, šio žmogaus periodinę melo ir nepagarbos laviną patiriu jau ne pirmą kartą. Noriu kategoriškai atsiriboti nuo visų šių išgalvotų kaltinimų bei, įvertinusi viešus šio asmens pasisakymus, priėmiau sprendimą kreiptis į teismą dėl garbės ir orumo įžeidimo. Tikiu, jog teisiniu keliu pavyks apsaugoti save ir savo šeimą nuo šmeižto“, – laiške rašo E.Purauskytė.

Moteris kreipėsi į advokatų kontorą, kurie paviešino oficialų atsaką ir paneigė dalį aplinkybių. Laiške teigiama, kad Mindaugo Tendziagolskio pateikta informacija yra melaginga ir niekuo nepagrįsta, o „E.Purauskytės vardas naudojamas tik siekiant sukelti visuomenės susidomėjimą.“

Renginių organizatorės advokatų paviešintame laiške skelbiama, kad M.Tendziagolskis nurodė kelias tikrovės neatitinkančias aplinkybes. Pavyzdžiui, tai, kad E.Purauskytė tariamai perėmė jo verslą. Pabrėžiama, kad E.Purauskytės valdoma bendrovė UAB „Menai renginiai“ niekada nebuvo M.Tendziagolskio verslas, kadangi jis tik šios bendrovės darbuotojas.

„Todėl objektyviai negalėjo būti jokio verslo perėmimo“, – skelbiama laiške.

Taip pat pranešama, kad M.Tendziagolskio žodžiai, jog jo bankroto administratorius pradėjo tariamas procedūras prieš E.Purauskytę, taip pat yra melagingi.

„E.Purauskytė niekada negavo jokio reikalavimo ar bet kokio kreipimosi iš M.Tendziagolskio bankroto administratoriaus. Atitinkamai ir kiti M.Tendziagolskio nurodyti teiginiai, kodėl neva E.Purauskytė galėtų būti anoniminio laiško autorė yra išgalvoti“, – rašoma laiške, pabrėžiant, kad Erika Purauskytė laiško neteikė ir su juo nėra niekaip susijusi.

15min primena, kad konfliktas tarp Erikos ir Mindaugo užvirė dar 2016-aisiais, kai autorių teisių gynimo organizacija E.Purauskytės vadovaujamai įmonei UAB „Menai renginiai“ išsiuntė pretenziją, kurioje reikalauja sumokėti 1720,34 eurų, pridedant ir PVM, autorinį atlyginimą už ledo skulptoriaus Mindaugo Tendziagolskio neteisėtą darbų viešinimą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Dėl neteisėtų Erikos Purauskytės veiksmų ledo skulptorius Mindaugas Tendziagolskis kreipėsi į LATGA

M.Tendziagolskis įmonėje „Menai renginiai“ dirbo nuo 2013-ųjų rugsėjo iki 2014-ųjų gruodžio. Vėliau jo ir E.Purauskytės keliai išsiskyrė. Tuo laikotarpiu žymiausias Lietuvoje ledo skulptūrų kūrėjas sukūrė septynis autorinius darbus. Juos, anot autorių teisių gynimo ekspertų, „Menai renginiai“ ir galėtų reklamuoti, tačiau privalėtų nurodyti tikrąjį darbo atlikėją.

Tai nebuvo padaryta. Todėl, kaip buvo dėstoma LATGA rašte, darbų iš ledo, kuriuos pagamino minėtas skulptorius, nuotraukos buvo neteisėtai įkeltos trijose socialinio tinklo „Facebook“ paskyrose, valdomose UAB „Menai renginiai“ atstovų.

Taip pat LATGA reikalavo, kad UAB „Menai renginiai“ direktorė E.Purauskytė pasirūpintų, kad prie tų septynių darbų, kuriuos publikuoti teisę ji turi penkerius metus nuo tada, kai jie M.Tendziagolskiui dirbant įmonėje buvo atlikti, būtų nurodyta jų autorystė. Dar 182 nuotraukos iš socialinių tinklų turėjo būti pašalintos.

Tąkart Erika atsaką į tai išplatino viešame laiške. „Šiuo metu skunde nurodytos nuotraukos nebebus viešinamos kol nesutarsime dėl jų bendraautorystes. Aš ketinu bendradarbiauti su LATGA teikiant jos prašomą informaciją. O ateityje skelbiant autorinius kūrinius bus nurodyti ir prie jų dirbę bendraautoriai.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius