Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prokuroras prašo nesodinti į kalėjimą A.Valentaitę apvogusio D.Rediko: nori, kad žaistų krepšinį

Vilniaus miesto apylinkės teisme nagrinėjama baudžiamoji byla dėl krepšininko Dovydo Rediko vagysčių iš Astos Valentaitės – finišo tiesiojoje.
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas
Asta Valentaitė ir Dovydas Redikas / 15min.lt nuotr.

Bylą kuruojantis prokuroras prašo nesodinti į kalėjimą D.Rediko už vagystes iš A.Valentaitės: valstybės kaltintojas visų pirma nori, kad teisiamasis turėtų apmokamą darbą ir galėtų atlyginti nusikaltimais padarytą žalą nukentėjusiajai.

Vis dėlto formalus prokuratūros siūlymas šioje byloje skamba gana griežtai: teismas turėtų pripažinti D.Rediką kaltu, padarius nusikaltimus, ir paskirti jam už vagystes 3,5 metų laisvės atėmimo bausmę, jos vykdymą atidedant.

„Pasiūlęs būtent tokią bausmę, prokuroras visų pirma nori, kad jis galėtų tęsti karjerą, užsidirbti ir atlyginti žalą“, – 15min ketvirtadienį po uždaro posėdžio pakomentavo D.Rediką šioje byloje ginantis advokatas Giedrius Baziulis.

Paties gynėjo baigiamoji kalba numatyta tik rytoj.

G.Baziulis 15min jau dabar atskleidė, kuo grindžiama krepšininko teisminė gynyba. Visų pirma, pats teisiamasis iš dalies pripažįsta kaltinimus ir gailisi dėl savo poelgių, yra pasiryžęs atlyginti žalą.

Tačiau, kaip akcentuoja jį ginantis teisininkas, be leidimo iš A.Valentaitės pasisavinti daiktais tikriausiai nebuvo tokie brangūs, kaip nurodoma šios bylos ieškinyje. „Lietuvoje nėra, kas profesionaliai vertintų padėvėtų daiktų tikrąją vertę“, – vieną iš svarbiausių trūkumų, kuriuos atskleidė D.Rediko teismo procesas, įvardijo advokatas G.Baziulis.

Kaip žinoma, teismas sostinėje už uždarų durų nagrinėja baudžiamąją bylą, kurioje 25 metų krepšininkas D.Redikas sulaukė kaltinimų dėl stambaus svetimo turto pagrobimo. Teisme neviešai aptarinėjamoje medžiagoje figūruoja 160 000 eurų suma – esą tokios vertės turtas iš viso buvo pasisavintas iš garsios moters.

Bylos duomenimis, vagystės buvo vykdomos sistemingai – nuo 2014 m. pabaigos iki 2016 m. vasaros.

Tačiau D.Redikas su savuoju advokatu mėgina įrodyti, kad prie bylos pridėtame civiliniame ieškinyje minimos sumos – tarsi laužtos iš piršto ir yra gerokai didesnės už realias. Pasak D.Rediką ginančio teisininko, reali šioje byloje svarstoma A.Valentaitei padarytos žalos suma galėtų būti 35 000 ar 40 000 eurų.

Didelės vertės svetimo turto pagrobėjai teoriškai gali būti baudžiami iki 8 metų nelaisve. Tačiau pirmą kartą teisiamas D.Redikas realaus laisvės atėmimo, kaip ir paprašė bylos prokuroras Gedvydas Vaivada, neabejotinai išvengs.

Bylą nagrinėjanti teisėja nuosprendį paskelbti planuoja kovo pabaigoje arba balandžio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius