Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rašytojo Elijo Martynenko istorija nepaliko abejingų: sujaudinta moteris padovanojo insulino pompą

Šeštadienio vakarą su pagalbos prašymu į visuomenę kreipęsis tėvu netrukus tapsiantis aktorius ir rašytojas Marius Povilas Elijas Martynenko buvo išgirstas. Cukriniu diabetu sergančiam ir su ligos komplikacijomis neseniai susidūrusiam vaikinui pavyko gauti insulino pompą. Tiesa, galbūt džiaugtis dar per anksti – Elijas tikrins, ar jo organizmas neatmes dovanotos pompos. Vis dėlto jis siunčia padėką rėmėjams ir pažada – surinkta suma bet kokiu atveju bus išleista tik sveikatos reikmėms.
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šia džiugia naujiena M.P.E.Martynenko iš pradžių pasidalijo feisbuke. Rašytojas nepamiršo padėkoti jam pagelbėjusiems geradariams.

„Sveiki! Ačiū visiems už pagalbą – tikslas pasiektas! Šįvakar pasiimsiu pompą ir žiūrėsime, ar ji tiks (ar nealergizuos kateteriai, ar įmanoma bus pasidaryti closed loop sistemą). Dėkui už gerumą!

Tiesa, atsiprašau, kad kiek užgaišau su padėka – šįryt išplėtė akių dugną ir negalėjau rašyti, o visą informaciją pamačiau tik neseniai“, – socialinėje erdvėje rašė M.P.E.Martynenko.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės

Tiesa, rašytojas feisbuko komentare teigė, kad jam buvo pasiūlyta ir kita pompa, tačiau jos išlaikymas, gyvenant Lietuvoje, yra per brangus.

Su juo susisiekus 15min, Elijas pasakojo, kad gauti tiek visuomenės dėmesio jis nesitikėjo. „Iš tikrųjų galvojau, kad gal kažkiek padės, kažkiek reikės pačiam prisidėt, tai mane tikrai nustebino tos geradarystės. Atrodo, pasaulyje yra ir šviesos, ir viso kito“, – teigė jis.

Tačiau, kaip pasakojo rašytojas, socialinėje erdvėje susidurti teko ne tik su palaikymo komentarais – Elijo feisbuką užplūdo daugybė kritikos. Į tokius ginčus jis pats tikino bandantis nesivelti.

„Nenoriu atsakinėti kažkokiais įžeidinėjimais, moralizavimais, smerkimais. Jeigu žmogus piktinasi ir keikia mane, tarkim, nežinodamas kažkokių faktų, pavyzdžiui, kad tos pompos kompensuojamos iki 24-erių metų, tai aš tiesiog parašau tą informaciją. Tas labai vargina ir sekina – tos žinutės, laiškai, visi tie komentarai“, – pasakojo aktorius.

Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvių akimirkos – galerijoje:

Anot jo, dėl tokios kritikos net kuriam laikui teko atsijungti nuo socialinių tinklų – būtent dėl to jis tik šiandien pastebėjo, kad viena moteris jam siūlė atiduoti metų senumo insulino pompą.

„Šį vakarą nuvažiuosiu pas ją pasižiūrėti, ar pompa nealergizuoja odos, ar įmanoma pasidaryti dirbtinės kasos sistemą. Jeigu kas, aš tų surinktų pinigų neiššvaistysiu savo malonumui, skirsiu sveikatai ir kateteriams, ir rezervuarams, ir baterijoms, ir panašiai“, – pasakojo E.Martynenko.

Atsiprašęs, kad dar nespėjo padėkoti aukotojams, jaunuolis padėką perdavė visiems geradariams.

„Visiems visiems geradariams noriu padėkoti. Krisdavo sumos ir po 10, ir po 20 Eur, vieną kartą net 1,5 Eur pervedė. Aš galvoju – žmogus įmetė tikrai tiek, kiek turėjo, kiek galėjo, – kalbėjo E.Martynenko. – Matyt, tie, kurie neturi, tie supranta situaciją geriau, galbūt empatiškiau reaguoja.“

Kaip pasakojo rašytojas, tikrai nebuvo sumų, kurios viršytų dviženklę sumą. Vis dėlto, anot jo, ne tai yra svarbu. „Galų gale suprantu, kad gerumo visur pilna, net tokiomis mažomis porcijomis jo labai daug“, – tikino aktorius.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mariaus Povilo Elijo Martynenko ir Aušros Giedraitytės vestuvės

15min primena, kad Marius Povilas Elijas Martynenko šeštadienį kreipėsi su prašymu padėti finansiškai dėl užklupusių ligos komplikacijų. Dar būdamas trejų vaikinas susirgo cukriniu diabetu, per gyvenimą jau buvo paniręs į 13 hipoglikeminių komų, tačiau dabar ligoninėje atsidūręs rašytojas sužinojo, kad jam buvo pažeisti nervai, inkstai ir akys.

Neseniai vaikinas atšventė vestuves bei netrukus taps tėvu, todėl toks finansinis išbandymas šeimai yra tikrai sunkus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius