-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rūta Ščiogolevaitė teigia kenčianti nuo besitęsiančio sutuoktinio teroro: „Joks vyras taip neturėtų elgtis“

Atlikėja Rūta Ščiogolevaitė savo asmeniniame gyvenime jau kuris laikas išgyvena neramius laikus. Dar pernai žiniasklaidoje pasirodė žinių apie jos ir sutuoktinio Rolando Damijonaičio šeimos dramą, tačiau dabar žinoma moteris prabilo ir apie patiriamą terorą. Kaip 15min teigė Rūta, situacija darosi nebepakeliama.
 Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis su sūnumi Aronu
Rūta Ščiogolevaitė ir Rolandas Damijonaitis su sūnumi Aronu / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Kad kažkas ne taip, galima suprasti ir iš minčių, kuriomis savo feisbuko paskyroje dalijasi Rūta. Įrašas, kurį trečiadienio vakarą paskelbė atlikėja, taip pat privertė sunerimti jos bičiulius: „Jei tarp draugų yra tikinčių, paprašysiu maldos už mano saugumą.“

15min susisiekus su atlikėja, ji neslėpė, kad išgyvena vieną sunkiausių laikotarpių gyvenime. Baimė, nerimas, nežinia. Tokios emocijos Rūtą Ščiogolevaitę lydi jau ne vieną savaitę.

„Jokiam vyrui nederėtų taip elgtis. Kai žmogus nenori būti žmogumi, taip ir yra. Jau seniai nėra ramybės, labai seniai. Per seniai“, – 15min sako Rūta.

Kalbėti apie dabartinį etapą neapsakomai sunku. Kol vyksta teisiniai skyrybų procesai, atlikėja stengiasi neatskleisti daug detalių, nors išduoda, kad neužtektų net knygos, kuri atspindėtų, ką jai tenka patirti.

Kaip sako Rūta, dėl dabartinės situacijos ji ne kartą kreipėsi į policiją, tačiau ant kūno nesant smurto žymių nusikaltimą įrodyti sunku, nors žodžiais pasakoma kur kas daugiau.

„Tikrai ne pirmas kartas, kai įsikiša policija. Man neleidžia gyventi ramiai. Tai yra įvairūs nederami veiksmai. Kažką policija padaryti gali, kažko ne. Tai yra labai sudėtinga situacija, viskas blogėja su kiekviena diena“, – 15min sako Rūta.

LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
LNK nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

Neseniai penktos atžalos susilaukusi moteris sako, kad buvęs sutuoktinis bando ją nuteikti prieš vaikus, svyra rankos ir dėl finansinės padėties. Daugiavaikei mamai išsilaikyti tęsiantis karantinui, kai šiuo metu nutrūko bet kokia veikla, yra neapsakomai sunku.

„Karantinas man buvo paskutinis smūgis, kai pradėjo svirti rankos. Šiuo metu aš priimu bet kokią pagalbą, nes kitaip tiesiog nebūtų įmanoma išgyventi. Labai sunku“, – sako Rūta, kone įkalbėta, kad šiuo metu viešumas gali padėti išbristi iš itin sunkios padėties.

„Aš svajoju apie paprastus dalykus. Svajoju, kad mano vaikai galėtų eiti į darželį, nes vienai per sunku, o vesti į privatų darželį nebeturiu pinigų. Viskas“, – pripažįsta Rūta.

Paklausta, ar tokie sutuoktinio veiksmai yra naujiena, atlikėja sako, kad smurtas jų šeimoje nėra naujiena. Kaip jau rašyta žiniasklaidoje, policija į buvusius šeimos namus vyko ne kartą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Rūta Ščiogolevaitė

O visiems skeptikams, kurie viešoje erdvėje neretai palaido replikas, kad dėl tokio sutuoktinio poelgio kalta pati Rūta, ji atkerta, kad tikrasis artimo žmogaus veidas pasimato tikrai ne iš karto, o tokia situacija pažįstama ne tik jai.

„Tai išgyvena tikrai labai daug moterų. Juodas humoras, bet toms moterims pasiseka, nes dantis išmuša, tai gali įrodyti tiesioginį smurtą, kitu atveju įrodyti, kaip šiuo metu yra, tikrai sunku. Tokie žmonės per pirmą ar per antrą pasimatymą taip nesielgia, praeina laiko, kol tu pamatai tikrąjį veidą ir pradedi spręsti atsiradusias problemas. Patiki pažadais, patiki, kad pasikeis. Tai puikiai suprantama daugeliui moterų“, – 15min pripažino Rūta.

Prakalbusi apie patiriamus išgyvenimus, Rūta pripažįsta susidūrusi su įvairiais pamąstymais, kai kurie išties labai stebina. Kaip pati sako, dažnas nevengia net ir viešai nuteisti, kartoti, kad dėl tokių poelgių yra pati kalta.

Panašią strategiją prieš Rūtą naudojo ir sutuoktinis Rolandas Damijonaitis, anot atlikėjos, visuomet kartojęs, kad ja niekas nepatikės, niekam nerūpės, o jeigu ir prakalbės, sulauks to, ko esą verta – pasmerkimo ir kaltinimų.

15min susisiekti su Rolandu Damijonaičiu nepavyko kelias dienas.

15min primena, kad 2019-ųjų gruodžio 10-ąją R.Ščiogolevaitė susilaukė penktosios atžalos. Ji išlaikė tradiciją vaikams duoti vardus iš A raidės ir gimusią dukrą pavadino Areta.

Tiesa, dar keliais mėnesiais anksčiau žiniasklaidoje pasirodė žinios, kad Rūta su vyru Rolandu Damijonaičiu išgyvena santuokos krizę. 2019-ųjų rudenį namuose kilo konfliktas, teko įsikišti policijai.

Vis dėlto pernelyg detaliai atvirauti apie dramą R.Ščiogolevaitė nenorėjo. Tik iš kai kurių jos pasakymų galėdavai suprasti, kad situacija išties rimta.

TAIP PAT SKAITYKITE: Rūta Ščiogolevaitė nustebino kardinaliais pokyčiais – drąsiai nusirėžė plaukus: įvertinkite

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius