Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sasha Song SMK studentams dovanojo dainą: žodžius parašė kolegijos direktorė

Penktadienį žinomas atlikėjas Sasha Song savo naują dainą „Gyvenk akimirką šią” pristatė Socialinių mokslų kolegijoje vykusioje iškilmingoje absolventų diplomų teikimo ceremonijoje. Atlikėjas prisipažino, kad, žvelgiant į laimingus ir besišypsančius studentų veidus, jo širdį užliejo šilti prisiminimai.
Sasha Song
Sasha Song / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Jaudinotės kartu su SMK absolventais, sakykite, kokius prisiminimus Jums sukėlė diplomų teikimo ceremonija?

Diplomą gavau prieš 18 metų, tačiau vis dar puikiai prisimenu tą akimirką. Į Londoną iš Lietuvos išvykau būdamas 15 metų, ten turėjau baigti mokslus. Ir pabaigiau. Didžiuojuosi savimi, kad per dvejus metus išmokau anglų kalbą. Tam, kad anglų kalba galėčiau mokytis biologiją ar chemiją, reikėjo įdėti daug darbo ir pastangų. Diplomų teikimo ceremonijos laukiau su didžiuliu nekantrumu. Mokykloje buvau vienintelis lietuvis ir vienintelis, kuris taip greitai prisitaikė ir išmoko naują kalbą, todėl per ceremoniją klasės draugai ir visa auditorija mane labai palaikė ir tai man buvo ypač malonu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ignas Lelys baigė kolegiją: absolventą sveikino mylimoji Iglė Bernotaitytė ir Jonas Nainys

Ar prisimenate, kokie jausmai užplūdo gavus diplomą?

Tą sykį galvoje sukosi tik viena mintis – pagaliau baigiau mokyklą! Aišku, tą akimirką, kai suvokiau, kad manęs laukia naujas gyvenimas ir tų draugų, su kuriais buvau susidraugavęs ir galvojau, kad su jais draugausiu visą gyvenimą, daugiau nebematysiu, apėmė liūdesys. Nerimą kėlė ir nežinomybė – kas manęs laukia toliau…

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song

Dima, ką šiandien pakeistumėte savo gyvenime, jei galėtumėte sugrąžinti laiką į tą dieną, kai gavote diplomą?

Aš nieko nesigailiu! Gyvendamas Londone ne tik puikiai išmokau anglų kalbą, bet ir perpratau kitą kultūrą. Išmokau mąstyti pozityviai, atsikračiau daugybės savo kompleksų. Juk į Londoną išvykau tada, kai mano asmenybė dar tik formavosi. Grįžęs į Lietuvą jau mąsčiau ir elgiausi kitaip nei daugelis lietuvių. Taip susiklostė mano gyvenimas ir aš dėl to labai džiaugiuosi. Mokausi ir stengiuosi gyventi čia ir dabar.

Sakykite, ko šiandien labiausiai pavydite absolventams?

Šiandien visai kitokia mokslo įstaigų infrastruktūra – dabar studentai turi daug daugiau galimybių nei turėjo mano kartos žmonės. Tikriausiai labiausiai jiems to ir pavydžiu – naujų technologijų ir galimybių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Sasha Song

Šiandien SMK studentų diplomų teikimo ceremonijos metu atlikote naują savo dainą – „Gyvenk akimirką šią“. Kuo ypatinga ši daina ir kokia žinutė yra užkoduota dainos žodžiuose, kuriuos parašė SMK direktorė, „Kūrėjų karta“ iniciatorė Gabija Skučaitė?

Gyvenimas skleidžiasi dabartyje, šioje akimirkoje, o mes per daug galvojame apie praeitį ir ateitį. Darbo metu svajojame apie atostogas, o atostogaudami galvojame apie darbus. Nuolatos be perstojo apie kažką galvojame, kuriame planus… O turėtume gyventi čia ir dabar, nes tik tada suprasime, kas iš tiesų mes esame, o kur tik mūsų mintys… Daina būtent apie tai. Ačiū Gabijai Skučaitei už sukurtą tekstą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius