-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Saugodama santykius Eglė Jakštytė su sužadėtiniu daro pertrauką: „Savo laimę kuriame patys“

Nėra namų be dūmų, byloja lietuvių išmintis. Nelengvą išbandymą šiuo metu patiria ir atlikėjos Eglės Jakštytės bei verslininko Simo Budrio pora. Dar prieš porą metų jiedu susižadėjo Venecijoje, planavo vestuves, kartu įsikėlė į bendrus namus Klaipėdoje. Skamba lyg akimirkos iš tikros pasakos, tačiau prie altoriaus netrukus turėję žengti Eglė ir Simas nusprendė, kad laikas padaryti pertrauką. Pertrauką tam, kad išvengtų skyrybų ir suprastų, ar jiedu iš tiesų vienas kitam skirti.
Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Eglė Jakštytė ir Simas Budrys / Asmeninio albumo nuotr.

Jau nuo pat pirmos pokalbio akimirkos Eglė Jakštytė užtikrintai sakė, kad tai, kas šiuo metu vyksta tarp jos ir širdies draugo Simo, yra labai neįprasta situacija. Daug kas galvoja, kad ketverius metus kartu buvusi pora išsiskyrė.

„Kai išsikraustai iš bendrų namų, dažnai tai tampa ženklu – žmonės pasuko skirtingais keliais. Bet aš tik nusprendžiau, kad noriu pradėti kitą gyvenimo etapą. Nenoriu nutraukti santykių. Jei dviem žmonėms tai tinka, bandome viską lipdyti“, – 15min sakė spalio pradžioje į Vilnių persikrausčiusi Eglė.

Anot atlikėjos, 2019 metai buvo vienareikšmiškai tituluojami skyrybų metais, bet toje statistikoje ji pati atsidurti nenorėjo.

„Žinau, kad lengviausia yra išsiskirti, o išlaikyti draugystę – labai didelis darbas. Dar ir dabar darau viską, kad mums pavyktų. Šis sprendimas persikraustyti, manau, išeis tik į gera. Juk savo laimę kuriame patys“, – šypsojosi E.Jakštytė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė

Gyvenimas tarp dviejų miestų

Prieš tris metus Eglė persikėlė į Klaipėdą, kaip pati sako, paskui savo meilę. Kad ir kaip tuo metu jai patiko sostinė, atlikėja buvo įsitikinusi, kad reikia priimti tokį sprendimą, jog galėtų būti kartu su širdies draugu. Tuo metu E.Jakštytė vertino tai kaip gyvenimo iššūkį.

„Klaipėda tikrai labai puikus miestas, bet, kadangi esu kilusi iš Utenos, jaučiau per didelį atstumą nuo Vilniaus. Gal dėl to uostamiestis niekada nebuvo mano svajonių miestas. Vasarą, kai viskas atsigauna, galiu greitai nuvykti prie jūros, smagu, bet žiemą vis galvodavau, ką veikti, reikėdavo labai spausti save, užkūrinėti“, – juokėsi pašnekovė.

Paklausta, ar tuo metu nebuvo svarstymų kartu su Simu apsigyventi Vilniuje, Eglė sako, kad jai buvo kur kas lengviau persikrausčius į Klaipėdą suderinti koncertinę veiklą nei kad Simui atvykus į Vilnių – verslą.

„Simas turi restoraną, jo neperkelsi arčiau Vilniaus. O lemiamą žingsnį tuomet padarė vienas įvykis. Kai gyvenau sostinėje, bute atsitiko nelaimė. Sprogo karšto vandens vamzdis, užliejo visą butą, reikėjo didelio remonto. Tai priėmiau kaip ženklą, kad reikia keltis į kitą miestą“, – prisiminė Eglė.

Bet likimas ją po ketverių metų ir vėl atvedė į Vilnių. Nepaisant to, kad jau porą mėnesių sostinėje laiką Eglė leidžia be antros pusės, ji prisipažino čia visai neliūdinti. Priešingai, anot pačiame Vilniaus centre dabar gyvenančios atlikėjos, viskas atrodo ranka pasiekiama, yra daugiau veiklos.

Tiesa, prieš išsikraustydama iš savo ir Simo bendrų namų Klaipėdoje Eglė turėjo izoliuotis. Vieną savaitę ji pasakojo praleidusi dar uostamiestyje, kartu su širdies draugu, o kitas dvi – sostinėje.

„Tas dvi savaites prabuvusi viena, be jokio žmogaus, iš pradžių pajaučiau nerimą, galvojau, kaip pasiseks būti tik su savimi. Bet, kai baigėsi saviizoliacijos laikas, pajaučiau, kad turiu daugiau energijos, atsakiau sau į egzistencinius klausimus. Stengiausi neleisti laiko veltui, nesėdėti skrolindama telefone. Skaičiau knygas, sportavau, pradėjau medituoti, anksčiau keldavausi“, – prisiminė moteris.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Jakštytė

Kol kas geriausia – pabūti atskirai

Kokia juoda katė perbėgo Eglės ir Simo santykiuose, kodėl jie nusprendė kurį laiką pagyventi atskirai, žinoma atlikėja per daug neatvirauja. Anot pašnekovės, ji vis dar labai džiaugiasi judviejų ryšiu ir tikina, kad pastarieji su širdies draugu praleisti metai buvo tobuli.

„Buvau įsimylėjusi iki ausų. O įsimylėjimas vėliau išblėsta, virsta tikru gyvenimu, kai reikia apsišlifuoti, derintis vienam prie kito“, – savo nuomonę apie santykius dėstė Eglė.

Šį sudėtingą žingsnį – šiek tiek laiko pabūti atskirai E.Jakštytė pasakojo žengusi šių metų pradžioje, kai išvyko į Japoniją ir užstrigo šioje šalyje per patį karantiną dviem mėnesiams.

„Susidėjo labai daug dalykų, daug kas sprendėsi iš psichologinės pusės. Grįžusi iš Japonijos įvertinau viską, ko anksčiau nebuvau padariusi. Pradėjau mąstyti, kad reikia sprendimus priimti čia ir dabar, be jokių baimių ir dvejonių“, – paslaptingai kalbėjo atlikėja.

Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė ir Simas Budrys
Asmeninio albumo nuotr. /Eglė Jakštytė ir Simas Budrys

Paklausta, ar priežastis vis dėlto buvo kokie nors nesutarimai gyvenimiškais klausimais, išsiskyręs požiūris, Eglė sako, kad būtent tai iš dalies ir lėmė poros sprendimą kurį laiką pabūti atskirai.

„Yra dalykų, kuriuos bandai spręsti, ieškoti kompromisų, kad tai tiktų dviem žmonėms. Jei jų nerandi, supranti, jog nepadarius sunkių sprendimų, santykiai nueis į dugną ir nebežinosi, kaip juos prikelti. Tuomet belieka skirtis. Aš, manau, dar laiku pajaučiau, kad noriu bent trumpam persikelti į Vilnių“, – 15min atviravo E.Jakštytė ir džiaugėsi, kad sužadėtinis suprato bei palaikė tokį jos sprendimą.

Atlikėja įsitikinusi, kad dažnai moterys išsigąsta finansinio nestabilumo, pradeda save graužti, nedaro to, kas mano esant geriausia, nes priklauso nuo kokių nors aplinkybių. Tačiau, anot Eglės, priimant sprendimus santykiuose svarbiausia yra klausyti savo širdies, nesileisti užvaldomai baimės, klausimų, kas bus toliau, nes tuomet prarandama labai daug galimybių.

Eglė sako, kad tikrai nebuvo lengva ir jai susikrauti visus lagaminus, bet mano, kad viskas, bent kol kas – tik į naudą: „Kad ir kaip mes galime piešti šią situaciją gražiomis spalvomis, žinome, kad jei žmonės, kurie kartu gyveno, turėjo bendrą būstą, vėliau daro pertrauką, vadinasi, tarp jų nėra viskas tobula. Bet smagu, kad toks sprendimas man atnešė gerų emocijų, Simas taip pat sako, kad atsirado pasiilgimas. Turbūt, kai viską turi, viskas šalia ir patogu, sukrečia, kai to netenki.“

Eglė pasakojo jau gavusi ir įvairų laiškų iš merginų, kurios atsidūrusios panašioje situacijoje su antrosiomis pusėmis išsiskyrė. Ji sako nė nenutuokianti, kaip viskas pasisuks judviejų su Simu santykiuose, bet, kad ir kaip bebūtų, ji labai vertina savo antrąją pusę ir apie Simą atsiliepia tik gerais žodžiais.

„Simas labai išmintingas ir protingas, neleidžia savanaudiškiems dalykams užimti pirmos vietos. Jis atsižvelgia į mane, deda pastangas. Nežinau, kaip viskas pasisuks, negaliu nuspėti ateities, bet, manau, mes vis tiek turėsime artimą ryšį. Net jei išsiskirtumėme, tai būtų dviejų suaugusių žmonių brandus sprendimas“, – atvirauja pašnekovė.

Nepaisant visuomenės primetamų stereotipų, visada palaiko artimieji

29-tą gimtadienį rugpjūčio mėnesį atšventusi Eglė prisipažino jau susidurianti ir su įvairiais stereotipais. Anot jos, kai moteris kopia į trečią dešimtį, dar neturi šeimos ar vaikų, kyla įvairių kalbų. Tačiau į tokį požiūrį atlikėja numoja ranka. Svarbiausia jai, kad visada palaikymo sulaukia iš artimiausių žmonių bei draugų.

„Vyresnio amžiaus žmonės gyvena stereotipais, įdiegtais standartais, kurie turėtų pasikeisti. Negalima klausti asmeninių dalykų, kada gimdysite vaikus. Kiekvienas juk gyvename savo gyvenimą ir kuriame savo ateitį. Labai džiaugiuosi, kad mane palaiko mama. Ji yra už tai, kad aš būčiau laiminga, niekada neprikaišioja, kad reikia vaikų. Galbūt tėtis šiek tiek kartais pasikalba su manimi apie anūkus“, – šypsojosi moteris.

E.Jakštytė prisipažįsta, kad dažnai sulaukdavo ir vis dar sulaukia įvairių klausimų, susijusių su jos asmeniniu gyvenimu, bet kaip įmanydama stengiasi viską laikyti tik sau, neatskleisti per daug detalių.

Ji taip pat sakė norinti paneigti visas kylančias kalbas, kad su Simu išsiskyrė: „Yra tokių, kurie jau tyliai žino, kad taip yra, nors taip nėra. Noriu, kad žmonės, kuriems tai yra aktualu, nedarytų išvadų ir žinotų tikrą tiesą.“

O kol kas Eglė sako besidžiaugianti nauju gyvenimo etapu – namais Vilniuje, projektais. Nors koncertinė veikla kol kas sustojusi, atlikėja nė kiek nesibaimina šio laikotarpio.

„Manau, kad mes, žmonės, kai esame tinkamoje aplinkoje, tampame stipresni, randame sau veiklos net karantino metu. O Vilnius tam yra labai geras miestas“, – pokalbį baigė E.Jakštytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius