Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 05 /17:46

Klaipėdoje 0,76 promilės įpūtęs Egidijus Dragūnas: „Negėriau, galbūt tai dėl vaistų“

Sekmadienio popietę Egidijus Dragūnas-Selas buvo sulaikytas Klaipėdos pareigūnų. Atlikėjas į alkotesterį įpūtė 0,76 promilės, tačiau ginasi alkoholio nevartojęs.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Mariaus Čepulio nuotr.

Socialinio tinklo profilyje „Reidas TV“ skelbia, kad Egidijus Dragūnas neblaivus prie vairo buvo sulaikytas sekmadienį apie 16 val.

15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija
15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija

Prabangus bestogis oranžinės spalvos sportinis automobilis pareigūnų dėmesį patraukė Šilutės plente. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdi populiarus atlikėjas, anksčiau ne sykį turėjęs problemų su kelių policija. Pareigūnai ir šįkart nutarė įsitikinti, ar 42 metų Selas vairuoja blaivus. Tačiau alkoholio matuoklis parodė per 0,76 promilės, tai yra lengvas girtumo laipsnis. Tad baudžiamoji byla „Lamborghini“ vairuotojui negresia, už tai numatyta tik administracinė atsakomybė.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno „Lamborghini“
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijaus Dragūno „Lamborghini“

Teigiama, kad oranžinis kabrioletas užmiesčio kelyje „pasižymėjo“ dar iki sulaikymo, kai „Lamborghini“ vairuotojas esą kėlė sumaištį, pavojingai manevravo.

„Pasirodo, kad oranžinės spalvos kabrioletas pasižymėjo dar iki Klaipėdos likus 2-3 kilometrams. Pranešėjos teigimu, vairuotojas kėlė sumaištį kelyje, avarines situacijas, pavojingai manevravo, aplenkė moters automobilį ir staigiai stabdė prieš jį“, – rašoma „Reidas TV“ feisbuko puslapyje.

Kaip žinoma, Lietuvoje leistina alkoholio norma paprastiems vairuotojams yra 0,4 promilės. Svarstoma, kad E.Dragūnas galėjo pasinaudoti galimybe per valandą duoti kraujo bei tikėtis, kad naujo tyrimo duomenys jam bus palankesni. Vilnietis taip ir padarė.

15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija
15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija

Selas: „Galbūt čia dėl vaistų“

15min susisiekus su pačius Selu, šis kategoriškai neigė buvęs neblaivus.

„Ką tik grįžau iš ligoninės, daviau kraują. Žinokit sergu, vakar buvau Santarų klinikose, tai yra užfiksuota. Tikrai negėriau, galbūt čia dėl vaistų... Naudojau tokius purškiamus vaistus į gerklę. Tikrai ne alkoholis“, – 15min tikino Egidijus Dragūnas.

15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija
15min skaitytojo Valerijaus nuotr. /E.Dragūną sustabdė policija

Suprasti akimirksniu

  • Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato duomenimis, 2018-08-05 apie 15.18 val. pareigūnai gavo pranešimą, kad kelyje Vėžaičiai–Klaipėda pavojingai manevruoja oranžinis automobilis „Lamborgini“, kelia avarines situacijas.
  • Klaipėdoje, Šilutės plente, pareigūnai sustabdė automobilį „Lamborghini“, kurį vairavo 1976 m. gimęs vyras.
  • Jam nustatytas lengvas girtumo laipsnis (0,76 prom.), Už KET pažeidimą surašytas protokolas, automobilį toliau vairavo pažeidėjo draugas.

15min primena, kad teisę vairuoti iš E.Dragūno palyginti neseniai, 2015-ųjų gruodį buvo atėmęs Vilniaus miesto apylinkės teismas. Tų metų lapkritį policijai sustabdžius jo vairuotą visureigį „Mercedes“, dainininkas įpūtė 1,65 promilės.

Už tokį poelgį dvejiems metams ir dviem mėnesiams iš dainininko buvo atimtos teisės, taip pat paskirta 723 eurų bauda.

Teisę vėl mėgautis vairavimu E.Dragūnas atgavo tik 2018 m. pradžioje, bet skandalingasis atlikėjas, panašu, nėra linkęs itin saugoti šios privilegijos, nekalbant apie visuomenės saugumą.

„Pasiėmęs gerą automobilį nuvažiuosiu iki Italijos“ – taip praėjusį vasarį 15min teigė E.Dragūnas, visuomet jautęs aistrą transporto priemonėms, o tąsyk šventęs galimybę vėl jas vairuoti.

Selas tuomet tikino jaučiantis didžiulę atsakomybę už padarytą klaidą. „Noriu visiems pasakyti – kad ir kas benutiktų, niekada nedarykite tokių sprendimų, kokius padariau aš, nes jie labai skausmingi. Niekad niekam nelinkiu to daryti, nes gerai, kad man taip baigėsi. O yra masė žmonių, kurie ne namuose teisių laukia, o sėdi už grotų“, – atgailavo E.Dragūnas, vos po pusmečio vėl skausmingai paslydęs kelyje.

Administracinių nusižengimų kodeksas numato, kad transporto priemonių vairavimas, kai tai daro neblaivūs (nustatytas lengvas neblaivumas (daugiau negu 0,4 promilės, bet ne daugiau negu 1,5 promilės) vairuotojai, užtraukia baudą vairuotojams nuo 300 iki 450 eurų. Tuo pačiu iš pažeidėjo mažiausiai metams, o ilgiausiai – 1,5 metų laikotarpiui atimamas vairuotojo pažymėjimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius