Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Simona Burbaitė – atvirai apie alinančias dietas: „Buvau perbalusi, nusilpusi ir apatiška viskam“

„Noriu, kad mano žodžius išgirstų paauglės, svajojančios apie modelio darbą, grožio konkursus, ir jų svajones palaikančios mamos“, – jau trečiadienį prabils grožio konkursų dalyvė, modelis ir populiaraus tinklaraščio autorė Simona Burbaitė.
Simona Burbaitė
Simona Burbaitė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

25-erių merginą šiandien mėgsta garsūs fotografai, jai netrūksta užsakymų pozuoti reklamoms, o šimtai moterų gražuolei siunčia laiškus su klausimais, kaip susikurti norimą kūną, atsikratyti nereikalingų kilogramų, puoselėti sveiką ir gražią odą.

Simona turi ką atsakyti. Prieš septynerius metus ji svėrė dvylika kilogramų daugiau ir nekentė savo atvaizdo veidrodyje. Buvusi populiari tarp bendraamžių paauglė užsisklendė savyje. Tuo metu ji lankė sportinius šokius, todėl išvaizda jai buvo itin svarbi. Nenuostabu, kad dėl papilnėjusio kūno paauglė netrukus sulaukė ir pašaipių komentarų.

LRT nuotr./Simona Burbaitė
LRT nuotr./Simona Burbaitė

„Mama ramino, kad viskas gerai, išaugsiu, ne išvaizda svarbiausia, bet man tada jos žodžiai buvo nė motais, – neslepia garsus modelis, – vartydavau žurnalus su gražių merginų atvaizdu ir norėjau būti jų vietoje. Visada mėgau dėmesį, norėjau patikti žmonėms, todėl nusprendžiau bet kokia kaina tapti modeliu.“

Tas „bet kokia kaina“ tuomet Panevėžyje augusią merginą vedė ne modelių pasaulio link, o į rimtas sveikatos problemas. Simona savo kūną alino dietos, būdavo nė kąsnio į burną neimdavo po kelias dienas, kol svarstyklės neparodydavo norimo rezultato.

Taip su savo sveikata ji eksperimentavo daugiau nei metus. „Man slinko plaukai, lūžinėjo nagai, prasidėjo moteriškos problemos, buvau perbalusi, nusilpusi ir apatiška viskam. Tačiau liekna, o tai man tada buvo svarbiausia“, – LRT televizijos laidos „Gyvenimas“ vedėjui Edvardui Žičkui atvirai prisipažins tarptautinių grožio konkursų dalyvė.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Simona Burbaitė
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Simona Burbaitė

Simona vieną dieną suprato, kad privalo sustoti badauti ir ėmė ieškoti kito būdo išsaugoti svajonių kūno formas. Paieškos užtruko, tačiau davė didelių rezultatų.

Mergina susikūrė savo sveiko gyvenimo formulę, kurios laikosi iki šiol – ji nebadauja, daug sportuoja, o iš savo išvaizdos uždirba nemažus pinigus.

Kaip jai visa tai pavyko ir kokių patarimų garsi gražuolė nori duoti apie karjerą modelių pasaulyje svajojančioms jaunoms merginoms bei jų mamoms – jau trečiadienio vakarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius