Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Skandalingasis Selas trečiadienį vėl stos prieš teismą

Trečiadienį Vilniaus antrasis apylinkės teismas turėtų nagrinėti Vilniaus Vilkpėdės policijos nuovados pareigūnų surašytą administracinių teisės pažeidimų protokolą, skirtą grupės SEL lyderiui Egidijui Dragūnui. Selas apkaltintas pasipriešinimu policijos pareigūnams, jų nurodymų nevykdymu ir garbės bei orumo įžeidimu.
„Paparacuose“ – atviras Dragūno interviu apie jį persekiojančią policiją ir naują širdies draugę.
Egidijus Dragūnas / TV3 nuotr.

Protokolas E.Dragūnui buvo surašytas po kovo 18 d. Vilniaus kelių policijoje kilusio incidento. Tądien atlikėjas buvo iškviestas dėl seno Kelių eismo taisyklių pažeidimo. Stacionarus greičio matuoklis buvo užfiksavęs Selo automobilį, viršijantį greitį.

Policijos pareigūnai teigė, kad jiems nekilo abejonių dėl to, jog prie vairo sėdi Selas. Tačiau dainininkas emocingai ėmė neigti, kad nuotraukoje užfiksuotas jis. Kilo konfliktas, per kurį, bylos duomenimis, Selas Kelių policijos patalpose keikėsi necenzūriniais žodžiais pareigūnų ir kitų asmenų akivaizdoje, nevykdė reikalavimų nutraukti neteisėtą veiklą, bandė pasišalinti. Bandant sulaikyti priešinosi policijos pareigūnams.

Galiausiai Selas tiesiog išėjo iš Kelių policijos pastato, sėdo į merginos vairuojamą automobilį ir išvažiavo.

Administracinėje byloje užfiksuota, kad tokiais veiksmais Egidijus Dragūnas įvykdė LR ATPK 187 str. 1 d. ir 2 d. numatytus administracinius teisės pažeidimus. Tai reiškia, kad jis kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams, nevykdė teisėtų jų reikalavimų, žodžiais ar kūno gestais, įžeidžiančiu elgesiu įžeidė policininkų garbę ir orumą.

Įstatymai dėl pasipriešinimo policijai šiuo atveju numato baudą nuo penkių šimtų iki tūkstančio litų arba areštą nuo 15 iki 30 parų. Dėl kitų nusižengimų įstatymuose numatyta bauda nuo trijų šimtų iki penkių šimtų litų arba areštas nuo penkiolikos iki trisdešimties parų.

Išnagrinėjęs policijos surašytą protokolą, teismas turėtų nuspręsti, kokią nuobaudą skirti E.Dragūnui.

Pats Selas savo kaltės iš karto po incidento neįžvelgė. Jis neigė sėdėjęs prie vairo, viešai tvirtino, kad prie jo kimbama be reikalo.

Teismų slenksčius E.Dragūnas pastaruoju metu mina gana dažnai. Vasario pabaigoje teismas iš jo atėmė vairuotojo pažymėjimą dvejiems su puse metų. Jam skirta ir tūkstantinė bauda už tai, kad automobilį vairavo neblaivus. E.Dragūno organizme tąkart aptikta 1,71 prom. alkoholio. Prieš tai neblaivus prie vairo Selas buvo įkliuvęs dar 2003 m.

Gana ilgą laiką Selas teismuose kovėsi ir su savo vaiko motina dėl teisės prižiūrėti sūnų. Teismo procesas baigėsi taikos sutartimi.

Pernai rudenį atlikėjui buvo skirta 200 litų bauda dėl konflikto Vilniaus migracijos tarnyboje. Tąkart Selas išplūdo tarnybos darbuotoją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius