Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Slaptame M.Kuzminsko ir E.Andreikaitės skyrybų teisme – pirmi susirėmimai dėl turto

Kol esminis klausimas didelį visuomenės susidomėjimą sukėlusioje civilinėje byloje – dėl krepšininko Mindaugo Kuzminsko skyrybų su šokėja Egle Andreikaite, dar nėra sprendžiamas, abiejų šalių advokatai teisinėmis priemonėmis ruošia dirvą poros turtų dalyboms. Tarpiniuose teisminiuose mūšiuose kol kas pirmauja sportininkas, išvengęs gausiai turimo turto arešto.
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė
Mindaugas Kuzminskas ir Eglė Andreikaitė / 15min ir Nerijus&Gintarė nuotr.

Koks turtas gali būti laikomas bendra sutuoktinių Kuzminskų nuosavybe, kurią teisme reikės sąžiningai pasidalyti? Toks klausimas pastaruoju metu visų pirma gali būti aktualus besiskiriančiai garsenybių porai.

Kaip neseniai pranešė 15min, teismas Vilniuje visiško uždarumo sąlygomis jau kurį laiką ruošiasi nagrinėti didelį atgarsį šiuo metu visuomenėje keliančių skyrybų istoriją – krepšininkas Mindaugas Kuzminskas (29) siekia nutraukti civilinės metrikacijos ryšį su šokėja Egle Andreikaite (25).

Pasirengimas pagrindinių klausimų svarstymui reiškia, kad paraleliai vykstančiomis teisinėmis procedūromis sprendžiami skyrybų bylai reikšmingi klausimai. Šiuo atveju jie susiję su turtu, galimybėmis jį parduoti, įkeisti ar kažkaip perleisti.

„Dėl 2018-10-15 nutarties atmesti prašymą dėl laikinųjų apsaugos priemonių taikymo“, – taip užkoduotą bylą neseniai išnagrinėjo aukštesnės instancijos teismas – Vilniaus apygardos. Į šią, apeliacinę instanciją, byla atkeliavo iš Vilniaus miesto apylinkės teismo. Jame yra pagrindinė Kuzminskų skyrybų byla, tad būtent čia pradedami spręsti ir visi procesiniai klausimai.

Šokėja suinteresuota, kad jos sutuoktiniui būtų uždrausta parduoti, įkeisti ar kažkaip perleisti pastatus, patalpas, sklypus.

Vadinamųjų laikinųjų apsaugos priemonių šiame procese nuo pat pradžių ėmė siekti atsakovė E.Andreikaitė ir jos advokatė. Šokėja suinteresuota, kad jos sutuoktiniui būtų uždrausta disponuoti savo turtu, kol jis nepradėtas dalyti skyrybų byloje.

Turtas, kurio šeimininku laikytinas M.Kuzminskas, yra gausus – vien jo sąrašą sudaro iki 10 punktų. Butai, namai, gyvenamos ir negyvenamos patalpos, sklypai, piniginės lėšos bankų sąskaitose – būtent tokių kategorijų turto vienetai paprastai patenka į dalintinų materialių gėrybių sąrašą.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugo Kuzminsko ir Eglės Andreikaitės vestuvės
Luko Balandžio / 15min nuotr./Mindaugo Kuzminsko ir Eglės Andreikaitės vestuvės

Tik ar tikrai M.Kuzminsko vardu registruotas nekilnojamasis ir kitas turtas yra dalintinas? Taip būtų, jei jis figūruotų kaip poros jungtinė nuosavybė.

Tačiau pirmosios instancijos teismas atsakovei E.Andreikaitei spalio 15-ąją yra pasakęs, kad šiuo metu taikyti jos su advokate prašomų laikinųjų apsaugos priemonių nėra pagrindo.

Atsakovė su advokate dėl M.Kuzminskui siekiamų suvaržymų kreipėsi ir į aukštesnį Vilniaus apygardos teismą, tačiau pastarasis patvirtino tą patį: pirminė nutartis dėl laikinųjų apsaugos priemonių netaikymo buvo teisėta ir pagrįsta, todėl jos naikinti ar kažkaip keisti nėra pagrindo. „Byla išnagrinėta. Nutartis palikta nepakeista“, – skelbiama informacinėje teismų sistemoje „Liteko“.

Dabar, kai šis tarpinis procesinis klausimas yra išspręstas ir jį iškėlusi šalis nebeturi galimybės teikti dar vienos apeliacijos, M.Kuzminskas ir E.Andreikaitė su savaisiais advokatais grįžo prie pasirengimo skyryboms Vilniaus apylinkės teisme. Ten posėdžiai ir toliau vyks už uždarų durų.

Suprasti akimirksniu

  • Mindaugo ir Eglės pažintis užsimezgė krepšinio aikštelėje. Tuomet jie buvo savotiški konkurentai – M.Kuzminskas žaidė Kauno „Žalgiryje“, o Eglė buvo „Lietuvos ryto“ palaikymo šokėja. Mindaugas mylimosios rankos paprašė po penkerių metų draugystės, 2016-aisiais.
  • Šokėja sportininką lydėjo į visas šalis, kur jis gaudavo sutartis. Iš pradžių trejus metus pora gyveno Ispanijoje, čia Eglė pagal „Erasmus“ programą mokėsi ispanų kalbos.
  • Vėliau Malagos konservatorijoje ji studijavo baletą. O nuo 2016-ųjų rudens Mindaugas ir Eglė kūrė gyvenimą Amerikoje.
  • 2017-ųjų liepos 6-ąją, per Karaliaus Mindaugo karūnavimo dieną, pora iškėlė prašmatnias vestuves – amžiną meilę vienas kitam prisiekė Senosios Varėnos Šv. Arkangelo Mykolo bažnyčioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius