Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Šok su žvaigžde“ dalyviams atlikti koronaviruso testai: numatyta, kas būtų bent vienam iš jų susirgus

Jau netrukus televizijos ekranuose vėl bus galima stebėti šokančius žinomus Lietuvos žmones. Tačiau šiemet projektas „Šok su žvaigžde“ – kiek kitoks. Dėl tebesitęsiančios pandemijos visiems šou dalyviams privalomai atlikti koronaviruso testai, o tuo atveju, jei kuris nors dalyvis susirgtų, jau yra apgalvota, kaip ir kas jį pakeistų.
„Šok su žvaigžde“ finalo akimirka
„Šok su žvaigžde“ finalo akimirka / Arno Strumilos / 15min nuotr.

Visiems „Šok su žvaigžde“ dalyviams koronaviruso testai buvo atlikti šią savaitę.

Projekto prodiuseris Audrius Giržadas 15min teigė, kad tokių saugumo priemonių nuspręsta imtis ne veltui. Šokiuose yra neišvengiamas artimas kontaktas, todėl norima užtikrinti, kad visos žvaigždės ir profesionalūs šokėjai į šou atėjo sveiki.

Anot A.Giržado, ilgai laukti dalyvių testų atsakymų nereikėjo. Jie buvo atlikti ketvirtadienį, o penktadienio rytą jau gauti atsakymai.

„Rezultatus jau turime, jie kaip tik atėjo prieš pusvalandį ir visi neigiami“, – 15min komentavo A.Giržadas.

Martyno Rudcinsko, Vanille Lounge nuotr./ „Šok su žvaigžde“ dūzgių akimirka
Martyno Rudcinsko, Vanille Lounge nuotr./ „Šok su žvaigžde“ dūzgių akimirka

Paklausus, kokių priemonių būtų imtasi ateityje, jei paaiškėtų, kad projekto metu užsikrėtė vienas iš dalyvių, „Šok su žvaigžde“ prodiuseris patikino, kad yra apsvarstyti įvairūs scenarijai.

„Negalėčiau ir nenorėčiau leistis į detales, bet visiškas projekto nutraukimas būtų tikrai paskutinis sprendimas. Suprantama, kad visiems dalyviams iš karto būtų daromi koronaviruso testai ir pagal esamą situaciją sprendžiama, kaip toliau elgtis.

Jei, tarkime, poroje susirgtų profesionalas, o ne žvaigždė, tuomet profesionalą keistume kitu profesionalu. Jei koronavirusu užsikrėstų žvaigždė, suprantama, tuomet kristų visa pora“, – atviravo A.Giržadas.

Pašnekovas juokaudamas sakė, kad dabar jaučiasi kaip tikras projekto dalyvių artimas šeimos narys – nuolat primena, kad reikia saugoti save, vengti renginių, kur didesni susibūrimai.

„Jie visi man sako: „Taip, į renginius neinam.“ Bet aš gi feisbuke matau, ką jie veikia“, – juokėsi LRT prodiuseris.

A.Giržadas koronaviruso ir saugumo priemonių transliacijų metu klausimą nuotoliniu būdu jau yra aptaręs ir su BBC komanda, pagal kurios formatą ir yra kuriamas projektas „Šok su žvaigžde“.

„Visi dalijomės patirtimi, klausėme ir pasakojome, kokia yra tvarka ir reikalavimai užsienyje. Niekur nebuvo nuspręsta, kad šokėjai turi šokti su kaukėmis. Daug kur laidos filmuojamos be publikos.

Arno Strumilos / 15min nuotr./„Šok su žvaigžde“ finalo akimirka
Arno Strumilos / 15min nuotr./„Šok su žvaigžde“ finalo akimirka

Jei pažiūrėsite internete, jau yra prasidėję kai kurių amerikiečių projektų sezonai. Matyti, kad juose stengiamasi laikytis atstumų. Amerikiečiai teisėjams pastatė labai ilgą stalą. O mes jo išvis atsisakėme. Teisėjai sėdės atskiruose krėsluose, tarp jų bus įrengtas stiklas“, – apie projekto užkulisius pasakojo A.Giržadas.

Ir tai, pasirodo, ne vienintelės saugumo priemonės. Laidos vedėja Gabrielė Martirosian nuo šiol su dalyviais kalbėsis taip pat per stiklą. Projektas bus filmuojamas be žiūrovų, o į užkulisius, kuriuose anksčiau būriuodavosi dalyvių palaikymo komandos bei šeimos nariai, dabar bus įleidžiamos tik pačios žvaigždės ir jų partneriai profesionalūs šokėjai.

„Pagal galimybes juos išskirstome po visus LRT kabinetus. Grimuotis, ruoštis, rengtis žmonės ateis po vieną. Kaip įmanoma, visi laikysis atstumų, mūsų personalas visada bus su kaukėmis, bus nuolat dezinfekuojami mikrofonai, kamerų rankenos“, – pasakojo prodiuseris.

Jis prisipažino, kad pastarosiomis dienomis, padaugėjus koronaviruso atvejų Lietuvoje, buvo svarstomas scenarijus ir stabdyti projektą, tačiau tokių kardinalių priemonių kol kas nesiimta.

„Stebime visą situaciją ir ją kiekvieną kartą aptariame kartu su vadovybe. Pasižiūrėjus, kas vyksta Lietuvoje ir kitose televizijose, nusprendėme, kad drastiškų priemonių nesiimsime, projekto nenutrauksime, bet labai atidžiai stebėsime situaciją televizijoje, Vilniuje, šokėjų aplinkoje ir Lietuvoje“, – 15min komentavo A.Giržadas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius