Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje – eisena už vaikystę be smurto: prisijungė ir žinomi žmonės

Sekmadienio popietę gausybė žmonių dalyvavo taikioje eisenoje už vaikystę be smurto. Sostinės Gedimino prospekte nusidriekė eilė žmonių, kurie išreiškė savo viltį, kad pagaliau bus valdžia nenusigręš nuo smurto prieš vaikus.

Sekmadienį taiki eisena vyko nuo Katedros aikštės ir tęsėsi iki Seimo rūmų. Susirinkusiems dalyviams buvo išdalinti balti balionai – jie buvo leidžiami į dangų su viltimi, kad vasario 14-ąją Seime bus išgirstas kiekvieno vaiko skausmas ir pagalbos šauksmas.

Taip tikimasi atkreipti Seimo narių dėmesį į skaudžią smurto prieš vaikus problemą ir pagaliau imtis realių veiksmų kovojant su ja.

„Tai – pilietiškumo pamoka pirmiausiai mums patiems, mūsų vaikams. Tai dar viena diena, kai galime susiburti ir pasakyti visiems – užaugome ir norime gyventi sąmoningoje, pozityvioje ir pažangioje šalyje. Tai rimtas pareiškimas tiems, kurie šiandien smurtauja ar gyvena smurte – mes nesame abejingi, mes netoleruojame, mes norime padėti“, – kalbėjo eisenos organizatoriai.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eisenos už vaikystę be smurto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eisenos už vaikystę be smurto akimirka

Aktorės Elžbieta Latėnaitė, Monika Vaičiulytė ir renginių režisierė Erika Purauskytė garsius žmonės kvietė dalintis vaizdo įrašais su prašymu pasirašyti peticiją ir kartu su šeimomis prisijungti prie eitynių už saugią vaikystę.

O susirinkusiųjų buvo išties daug. Tarp gausybės eisenos dalyvių buvo galima išvysti Oneidą Kunsungą-Vildžiūnienę, Kristiną Savickytę-Damanskienę su Linu Damanskiu, Agnę Grigaliūnienę, Eriką Purauskytę, Robertą Kalinkiną su žmona Agne, Nerijų Buivydą su šeima ir kitus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eisenos už vaikystę be smurto akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Eisenos už vaikystę be smurto akimirka

Didžiulio visuomenės dėmesio peticija „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“ sulaukė aktyvaus žinomų žmonių palaikymo. Daugybė aktorių, dainininkų ir kitų pramogų pasaulio žvaigždžių socialiniame tinkle „Facebook“ ant savo sienų paskelbė jautrius filmukus, kuriuose kvietė išreikšti savo nuomonę apie smurtą prieš vaikus pasirašant peticiją.

TAIP PAT SKAITYKITE: Gedulo ir vilties akcija „Žvakė už kiekvieną vaiką“ subūrė Lietuvą: „Reikia sakyti tai, ko nepasako valdžia“

Prie kvietimo prisidėjo aktoriai Vytautas Rumšas jaunesnysis, Vaida Lisikaitė, Gytis Ivanauskas, Mantas Vaitiekūnas, Leonardas Pabedonoscevas, Eimutis Kvoščiauskas, dainininkai Andrius Mamontovas, Merūnas Vitulskis, Natalija Bunkė,atlikėjos Oksana Pikul-Jasaitienė, Ingrida Martinkėnaitė, Kristina Ivanova, Monika Linkytė, stilistė Agnė Jagelavičiūtė, TV gelbėtoja Laisva Gutauskienė, vedybų planuotojos Laura Vagonė ir Kristina Kaikarienė, laidos „Gyvenimas“ kūrėjas Edvardas Žičkus, radistai Jonas Nainys ir Rolandas Mackevičius, krepšininkas Jonas Valančiūnas bei daugelis kitų.

Peticiją, kuri bus įteikta LR Seimui, LR Prezidentei ir LR Vyriausybei pasirašyti galima iki vasario 13 d. 12.30 val. Peticiją inicijuoja nevyriausybinių organizacijų koalicija „Už vaiko teises“.

TAIP PAT SKAITYKITE: Garsenybės stojo prieš smurtą – ragina pasirašyti peticiją „Užtikrinkime saugią vaikystę kiekvienam vaikui“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius