Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sostinėje – R.Zabarausko filmo premjera: svečiai išvydo advokato ir sirų pabėgėlio meilės istoriją

Po kaitrios vasaros romantikos išsiilgusiems kviestiniams svečiams ir kino gerbėjams trečiadienio vakarą pristatytas naujas režisieriaus Romo Zabarausko filmas „Advokatas“. Istorija – apie ne taip jau dažnai lietuviškuose filmuose rodomą dviejų vyrų gražią meilę, kurią išgyveno lietuvis advokatas Marius bei jo pamiltas sirų pabėgėlis Ali. Ją nekantravo pamatyti ir į premjerą atvykę žinomi žmonės.
Mantas Rimdeika, Solveiga Mykolaitytė, Romas Zabarauskas, Eimutis Kvoščiauskas, Larisa Kalpokaitė, Jonas Braškys
Mantas Rimdeika, Solveiga Mykolaitytė, Romas Zabarauskas, Eimutis Kvoščiauskas, Larisa Kalpokaitė, Jonas Braškys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nuo šio penktadienio Lietuvos kino teatruose rodomą romantinę dramą „Advokatas" trečiadienio vakarą iš anksto įvertino filmo aktoriai, kūrybinė grupė, rėmėjai ir kviestiniai svečiai.

Tiesa, sostinėje esančiame kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ trečiadienio pavakarę buvo parodytas ne tik pats filmas „Advokatas“, bet ir jo užkulisių klipai, o komanda papasakojo apie darbą Belgrado, Serbijos kino aikštelėje.

Tarp filmo „Advokatas“ premjeros svečių – aktoriai Larisa Kalpokaitė su vyru Jonu Braškiu, Andrius Paulavičius, Juozas Gaižauskas, Gytis Ivanauskas, dainininkai Alen Chicco, Marija Gevorkjan, televizijos laidų vedėjai Daiva Tamošiūnaitė ir Tadas Rimgaila, prodiuseris Gediminas Jaunius, modeliai Solveiga Mykolaitytė, iliuzionistas Mantas Žmuidinavičius ir kelionių organizatorius Rimvydas Širvinskas-Makalius.

Filmo „Advokatas“ premjeros svečiai – galerijoje:

Filmo peržiūra taip pat sudomino politikos, diplomatijos pasaulio asmenybes: premjeroje lankėsi JAV ambasadorius Robertas S.Gilchristas ir Izraelio ambasadorius Yossi Avni-Levy, lapkritį Lietuvos kino centro direktoriaus pareigas pradedantis eiti Kultūros ministerijos kancleris Laimonas Ubavičius, Seimo narė Aušrinė Armonaitė.

Dalyvavo ir filmo aktoriai Eimutis Kvoščiauskas, Aistė Diržiūtė, Naglis Bierancas, Clotilde Solange Rigaud, Simonas Mozūra, Aistė Gramantaitė, Sonata Visockaitė.

„Labai ačiū, kad susirinkote. Tikiuosi, kad su šiuo filmu pakeliausite, nes kartu dirbo didžiulė komanda iš užsienio. Tai yra svarbiausia – kad šis filmas jus priverstų keliauti ne tik fizine prasme, bet ir mintimis“, – pristatymo metu kalbėjo režisierius R.Zabarauskas.

Na, o pagrindinį vaidmenį filme sukūręs Eimutis Kvoščiauskas dėkojo, teigdamas, kad šiuo sudėtingu laikotarpiu jam labai malonu matyti tuos, kurie ypatingai susiję su kinu, teatru.

Taip pat pasiūlė mesti stereotipus ir klausytis žmonių, kurie drįsta gyventi kitaip: „Taigi, imkite geriausias pamokas iš kino.”

Virtualius sveikinimus žiūrovams siuntė charizmatiškąjį pabėgėlį Ali įkūnijęs aktorius Doğaç Yıldız: „Tai buvo mano pirmas projektas užsienio kalba, tad iš pradžių tikrai jaudinausi, bet komanda labai padėjo. Dėl to esu be galo dėkingas, ypač savo režisieriui Romui ir partneriui Eimučiui."

Seriale „Didingasis amžius" išpopuliarėjęs aktorius „Advokatui" negailėjo komplimentų: „Deja negalėjau atvykti, bet pažiūrėjau filmą čia Turkijoje ir jį tikrai pamilau. Jis išties buvo vertas mano entuziazmo. Tikiuosi, turėsite gražų laiką ir taip pat pamilsite filmą!"

Doğaç Yıldız antrino žymi Rusijos aktorė Darija Ekamasova („Amerikiečiai", „Okupuoti"), filme atlikusi epizodinę galeristės Darijos vaidmenį: „Man didžiulė garbė būti tokio gero filmo dalimi. Romai, tu turi savo stilių, didžiulę asmenybę ir puiku, kad gali su mumis visais dalintis savo mintimis, dvasia ir meile. Eimuti, sukūręs pagrindinį vaidmenį – įveikei didžiulį darbą. Narvydai, įamžinęs filmą – ačiū labai, tu pagavai viską, ką suvaidinau. Visi aktoriai puikūs. Myliu visą komandą; visiems siunčiu savo meilę."

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Romas Zabarauskas ir Eimutis Kvoščiauskas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Romas Zabarauskas ir Eimutis Kvoščiauskas

E.Kvoščiauskas anksčiau yra pasakojęs, kad su šiuo filmu įgavo tiek profesinės patirties, kiek turbūt nebūtų gavęs net studijuodamas geriausioje kino ar teatro mokykloje.

„Kūrybinis darbas teikė didžiulį malonumą, todėl nejaučiau jokio nuovargio“, – šviežiais įspūdžiais dalijosi Lietuvos žiūrovams gerai žinomas aktorius.

E.Kvoščiauskas „Advokato“ vaidmenį mato kaip svarbų žingsnį savo karjeroje: „Atsidaviau šiam filmui fiziškai ir emociškai. Mintimis vis dar esu kartu su mūsų visų sukurtais personažais bei jų spalvingais gyvenimais. Esu tikras, kad ši visos komandos sukurta teigiama, užburianti energija atsispindės baigtame filme ir atras savo žiūrovą.“

Filmo „Advokatas" premjera kovo mėnesį turėjo įvykti Londone, Britų kino instituto festivalyje „BFI Flare". Nors renginys atšauktas dėl koronaviruso pandemijos, Didžiosios Britanijos kino kritikai jam negailėjo puikių įvertinimų.

Tarptautinės kino kritikų federacijos FIPRESCI narys Rich Cline lietuviškam filmui skyrė keturias žvaigždutes iš penkių: „Filmo centre Kvoščiauskas subtiliai atskleidžia, kaip Marius tvarkosi su savo jausmais. Tai delikatus vaidmuo – Mariui atsiduriant įvairiose netikėtose situacijose, daug kas įvyksta tarp eilučių." Tuo tarpu „UK Film Review" autorė Amber Jackson „Advokatą" įvertino penkiomis žvaigždutėmis: „Šis filmas sumanus, nes pasakoja ne tipinę įsimylėjimo istoriją, o parodo, kaip kiekviena valstybė turi vietos tobulėjimui".

Po sėkmingų pristatymų Berlyno ir Kanų festivalių kino mugėse, tarptautinė filmų agentūra „Wide Management" pardavė išskirtines filmo „Advokatas" platinimo teises „Dekkoo", „OUTtv", „Pro-Fun Media", „Optimale" ir „Tongariro" įmonėms. Šie platintojai lietuvišką filmą pristatys JAV, Kanados, Vokietijos, Austrijos, Šveicarijos, Belgijos, Liuksemburgo, Nyderlandų, Prancūzijos, Lenkijos, Izraelio, Ispanijos, Didžiosios Britanijos, Airijos ir Švedijos žiūrovams.

„Advokatas" pradeda kelionę ir po pasaulinius kino renginius. Pirmadienį filmas parodytas Kijevo tarptautiniame kino festivalyje „Molodist", kur pelnė „Sunny Bunny" konkursinės programos nominaciją. Netrukus Lietuvos ekranuose pasirodysiantį filmą finansavo Lietuvos kino centras.

Filmo anonsas:

VIDEO: Filmo „Advokatas“ anonsas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius