-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano privertė susimąstyti iš kauniečių atimtų vaikų istorija: „O tu nebijai, kad kaimynai praneš?“

Stanislavą Stavickį-Stano sujaudino istorija apie tai, kaip pliaukštelėjimas per dvimečio sūnaus ranką viešoje vietoje išardė kauniečių Gintaro ir Eglės Kručinskų šeimą. Antradienio rytą dainininkas, dainų kūrėjas pasidalijo ir savo asmenine istorija, feisbuke paviešinęs įrašą jis klausė – o tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš?
Stanislavas Stavickis-Stano
Stanislavas Stavickis-Stano / LNK nuotr.

Socialiniame tinkle Stano pasidalino savo istorija, feisbuke jis rašė:

„Šį rytą mano vaikas pareiškė, kad neis į mokyklą, paskelbė karą mamai, katei ir man, ir prigulė koridoriaus viduryje. Žmogiškai aiškinom apie pareigas, pasakėm, kad puikiai jį suprantam ir t.t.

Ir šio posto nebūtų, jei ne mano žmonos žodžiai – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš? Kaune atėmė vaikus iš šeimos vien už pliaukštelėjimą per ranką“.

Bet jis nesikėlė užprotestavęs ir suabejojęs švietimo sistemos privalumais, grasino susidorojimu, žodžiu, visi, kas turi vieną ir daugiau vaikų, supranta. Po ilgų įkalbinėjimų aš jį patikinau, kad išnešiu laukan basą, jei nesiaus batų ir toliau voliosis.

Pažadą savo įvykdžiau ir mano atžala, supratusi, kad lauke jau ruduo, pradėjo rengtis, susitaikiusi su likimu.

Ir šio posto nebūtų, jei ne mano žmonos žodžiai – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš? Kaune atėmė vaikus iš šeimos vien už pliaukštelėjimą per ranką“.

Aš skaičiau iš vakaro tą straipsnį ir man kilo įvairių minčių. Tai, ką visuomenė dabar girdi, niekaip nesusiję su vaiko teisių apsauga ir rūpesčiu. Atimti iš šeimos tokius mažuliukus ir susodinti juos į vaikų namus ar perduoti globėjams be rimtos priežasties yra neapsakomas žiaurumas.

Tačiau panašios istorijos visada turi dvi puses. Labai gaila, kad antrosios pusės dalyviai, Kauno socialinės tarnybos, nepateikia rišlaus paaiškinimo.

Socialiniai darbuotai visoje Lietuvoje atlieka itin svarbią misiją. Net neabejoju, kad devyniasdešimt devyniais atvejais iš šimto jų veiksmai yra pagrįsti ir reikalingi. Todėl labai raginu Kauno miesto tarnybas pripažinti savo klaidą, jei tai tas vienas atvejis iš šimto, arba paaiškinti situaciją visuomenei ir nediskredituoti visoje Lietuvoje su panašiomis problemomis kovojančių darbuotojų.

O svarbiausia – nepaversti Lietuvos baimės valstybe, kur žmona savo vyrui sakys – „O tu nebijai, kad kaimynai pamatys ir praneš“.

15min primena, kad kauniečių Gintaro ir Eglės Kručinskų istorija prasidėjo dar rugsėjo 29 dieną, kai apie 13 valandą nepažįstamas vyras paskambino tarnyboms ir pranešė, kad Kauno Panemunės šile jis matė, kaip moteris, einanti su dviem vaikais, vienam iš jų keletą kartų sudavė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kauniečių šeimą išardė praeivio skambutis: atėmė vaikus dėl pliaukštelėjimo per ranką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius