-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stano šokiravo žuvų taukų kainos: „Net mažiausiai pakuotei neužteko turimų eurų“

Diskusijos apie Lietuvos gyventojams sunkiai įkandamas vaistų kainas netyla ilgus metus – dažnas piktinasi, kad jiems turi išleisti nemažą dalį savo pajamų. Šia tema šįkart pasisakė ir žinomas atlikėjas Stanislavas Stavickis-Stano. Užsukęs į vaistinę nusipirkti žuvų taukų, jis buvo nemaloniai nustebintas jų kainų.
Stanislavą Stavickį-Stano šokiravo kainos vaistinėje
Stanislavą Stavickį-Stano šokiravo kainos vaistinėje / Asmeninio albumo ir LNK nuotr.

Savo patirtį Stano nupasakojo socialiniame tinkle „Facebook“. Jis rašė, kad nusprendė vaistinėje įsigyti žuvų taukų, tačiau mokėjimo kortelės nepasiėmė, nes buvo įsitikinęs, kad užteks ir šešių eurų, kuriuos įsidėjo grynais.

Vis dėlto, kaip paaiškėjo vėliau, šis Stano spėjimas buvo klaidingas – su savimi pasiimtų pinigų, atlikėjo nuostabai, neužteko. Nepadėjo net ir vaistinėje taikoma nuolaida.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Stano
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Stano

„Nors ir turėjau įtarimų, kad mano finansinis pajėgumas nėra aukščiausio lygio, to nesureikšminau. Juk šeši eurai (beveik 20 litų) yra nemažai, o čia tik žuvų taukai...

Suprantu, kad daugumai šios žinutės pabaiga aiški – pinigų man neužteko. Ir dar taip neužteko, kad vis dar negaliu atsigauti.

Vaistinėje vyko akcijos. Perki du – kitas nemokamai, trisdešimt procentų nuolaida, bet nepaisant visko, žuvų taukų tabletėmis mažiausia kaina buvo 11,23 euro, o patys pigiausi skysti žuvies taukai su 45 proc. nuolaida kainavo 6,35 euro.

Stovėjau prie stendo ir negalėdamas patikėti vis dar ieškojau akimis įkandamos kainos, bet net mažiausia pakuotė buvo brangesnė nei turimi eurai“, – socialinėje erdvėje stebėjosi Stano.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Stanislavas Stavickis-Stano

Tačiau tuojau pat atlikėjas patikslino, ką norėjo pasakyti išplatindamas šį pranešimą. Stano pagailo vargingiau gyvenančių žmonių – tų, kurie gauna mažas pensijas ir vos sukrapšto pinigų būtiniausiems vaistams. O ką jau kalbėti apie maisto papildus – jiems jie yra vos ne prabangos prekė.

„Ir pasidarė man gėda, bet ne dėl to, kad pritrūko pinigų – juk galėjau nubėgti iki studijos ir pasiėmęs kortelę nusipirkti kokių tik noriu taukų. Gėda pasidarė, nes eilėje stovėjo pensininkai – mano, Antakalnio rajono senbuviai, kurie, panašu, namuose neturėjo tokių kortelių ir žuvų taukų už 12 eurų sau galėtų leisti nusipirkti tik per Kalėdas“, – liūdnais pastebėjimais dalijosi Stano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius