Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Tarp bušido turnyro gerbėjų – ir kovų menus pamilusi Erika Vitulskienė, ir Egidijus Dragūnas

Šeštadienio vakarą sostinės „Siemens“ arenoje vyko tarptautinis bušido turnyras „Hero's & KOK World Series 2018“. Kaip ir kiekvienais metais, turnyro nepraleido ir ištikimiausi gerbėjai, tarp jų – ir šiam sportui neabejinga dainininko Merūno Vitulskio žmona Erika Vitulskienė (30).
Erika Vitulskienė, Egidijus Dragūnas
Erika Vitulskienė, Egidijus Dragūnas / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Prieš aštuonerius metus šį sportą pamilusi E.Vitulskienė Lietuvoje stengiasi nepraleisti nei vieno didesnio bokso ar bušido turnyro. Stebint varžybas Erikai įdomiausia ne azartas, o galimybė vertinti kovas techniškai.

„Labai įdomu pamatyti kovotojų bruožus, techniką, kiekvienas jų – labai skirtingas. Galima įžvelgti ir psichologinius dalykus, vien kūno kalba gali labai daug ką pasakyti – kartais pakanka prasto kovotojo nusiteikimo ir jau eidamas iš rūbinės į ringą jis nebeturi šansų nugalėti“, – apie bokso subtilybes pasakojo Erika.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Erika Vitulskienė bušido turnyre

Šeštadienio vakarą vykstančias varžybas E.Vitulskienė stebėjo su taip pat šiuos sportu besidominčiu draugu. Šiose varžybose jie abu labiausiai palaikė sporto klubo „Titanas“ auklėtinį 21-erių Mindaugą Narauską.

„Mindaugas man patinka ir kaip asmenybė, ir kaip kovotojas“, – sakė Erika. Ji tikėjosi pamatyti ir kovotoją iš Vokietijos Dustiną Ammanną, kuris turėjo rungtis su olimpiečiu Evaldu Petrausku. Tačiau šis mūšis buvo atšauktas.

Erika juokiasi, kad kiekvienam kovotojui galėtų parašyti atskirą dosjė.

„Kovos menai yra mano kraujyje“, – sako anksčiau bokso užsiėmimus lankiusi, tačiau dėl laiko stokos treniruotes nutraukusi E.Vitulskienė.

Pasak Erikos, boksui, kaip ir bet kokiam kitam kovos sportui, reikia ne tik fizinės ištvermės, bet ir būti labai stipriam psichologiškai.

„Boksas, kovos menai leidžia susikoncentruoti į darbą, kurį dirbi tuo metu. Tai galimybė perlipti savo ribas ir išbandyti save. Šiame sporte yra labai daug reikalavimų ir visus juos reikia įveikti – kitaip pražūsi“, – 15min pasakojo Erika, šeštadienio vakarą leidusi bušido turnyre.

„Hero's & KOK World Series 2018“ turnyro nepraleido ir „Sel“ lyderis Egidijus Dragūnas:

Erika namuose augina du berniukus – ketverių Ajų ir sausį trečiąjį gimtadienį švęsiantį Herkų. Tačiau jų savo aistra kol kas nesistengia užkrėsti, esą jie patys ūgtelėję nuspręs, kokia sporto šaka juos domina labiausiai.

„Laukiu, kada jie patys nuspręs, kas jiems įdomu. Kaip jie norės, taip ir bus, aš neversiu daryti to, kas patinka man. Juolab, kad tai kovinis sportas, didelė tikimybė patirti traumų“, – 15min kalbėjo E.Vitulskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius