-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Thundertale“ būgnininkas P.Petrauskas: „Pabodo tie naujųjų laikų Kauno robinai hudai“

Kaune kurį laiką veikia kone prieš visus valdžios projektus piestu stojanti pilietinė iniciatyvinė grupė. Parako jos veiklai suteikė pernai kilęs medžių kirtimo skandalas, kurio priešakyje – advokatas Saulius Dambrauskas, prisistatantis viešo intereso gynėju. Kai kuriuos kauniečius tokia kova, prisidengiant visų vardu, piktina. „Aš nedaviau teisės kalbėti mano vardu“, – tikina Paulius Petrauskas.
„Thundertale“ būgnininkas Paulius Petrauskas
„Thundertale“ būgnininkas Paulius Petrauskas / Asmeninio albumo nuotr.

40-metis Paulius – žymios Kauno sunkiojo metalo muzikinės grupės „Thundertale“, koncertuojančios nuo 2004-ųjų, būgnininkas. Muzikantui pabodo tai, kad jo ir kitų kauniečių vardu stabdomas mylimo miesto progresas, jog kone kiekvienas projektas skandinamas abstrakčios kritikos jūroje, taip, anot jo, formuojant klaidingą nuomonę visuomenėje.

Savo priešingą poziciją viešai išsakyti panoręs kaunietis piktinasi tuo, kad aktyvistai tarsi bando atstovauti visiems Kauno gyventojams, protestuodami prieš bet kokią miesto veiklą tvarkant augalus, senus pastatus, visokius šabakštynus ir pan. Jokių konstruktyvių diskusijų – tik beprasmiai emocingi protestai.

Pažvelkite ir į Vytauto parką, koks jis apleistas. Baisus vaizdas. Pradėtų tvarkyti, atsirastų vėl naujųjų laikų robinas hudas Saulius Dambrauskas, kuris apskųstų visa tai tarnyboms.

„Atsirado Kaune tokia grupė žmonių, kurie rašo straipsnius, daro reportažus, kaip čia pas mus viskas blogai, kad visi savivaldybės rengiami projektai, dažniausiai – Žaliakalnyje (Ąžuolyno parkas, S.Dariaus ir S.Girėno stadionas), – prasti ir neteisėti. Rekonstruojami projektai apskundžiami įvairioms institucijoms, net teismams. Įdomiausia detalė yra ta, kad tokie objektai pasidaro labai svarbūs tik tuomet, kai pradedami rekonstruoti. Taip buvo ir su Kauko laiptais.

Skaičiau kažkokios moterėlės straipsnį, kad būtų gerai buvę į seną baseinėlį pripilti vandens – tik tiek tereikėjo. Žmogus nesupranta, jog tam, kad į tą likusį betoninį aptvarą, griuvėsius pripiltum vandens, reikia milžiniškų investicijų. Taip keliamas širšalas ir formuojama iškreipta nuomonė. O ir prie Kauko laiptų sukviestiems žmonėms kalbėta, kad laiptų rekonstrukcijos projektas neteisėtas, nes gyventojai yra ignoruojami, nepaisoma jų nuomonės, dėl to pažeidžiamos neva jų teisės. Kad žlugdoma kažkokia Kauno savastis. O tiesa ta, kad visi šie objektai stovi ir griūva. Niekas jų neprižiūri“, – teigia P.Petrauskas.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Thundertale“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./„Thundertale“

Anot jo, Kaune yra ne viena apleista vieta (pvz., Panemunės šile kadaise veikusi vaikų stovykla, į kurią dabar keliauja neatsakingų kauniečių šiukšlės), tačiau jos pilietinei iniciatyvinei grupei nekliūva. Niekas nereikalauja jų sutvarkyti, jose, Pauliaus teigimu, kažkodėl nerengiami susirinkimai, nepasakojama žmonėms apie teisę gyventi švariame ir tvarkingame mieste.

„Garantuoju, kad jei savivaldybė nuspręstų atlikti tos buvusios vaikų stovyklos rekonstrukciją, norėtų nugriauti pastatus, statyti naujus, vėl kiltų pasipriešinimas. Pažvelkite ir į Vytauto parką, koks jis apleistas. Baisus vaizdas. Pradėtų tvarkyti, atsirastų vėl naujųjų laikų robinas hudas Saulius Dambrauskas, kuris apskųstų visa tai tarnyboms. Atsibodo tie, kurie trukdo dirbti, progresuoti miestui. Jie nesugeba įvertinti situacijos plačiąja prasme, išima kokią detalę, motyvą iš konteksto ir pradeda jį eskaluoti kaip labai svarbų, pažeidžiantį visų kauniečių teises“, – teigė pašnekovas.

Jam neįtinka tai, kad valdžios projektus kritikuojantys asmenys prisistato viešojo intereso gynėjais.

„Aš jaučiuosi visuomenės dalimi. Nedaviau jokios teisės kalbėti mano vardu. Ir man nereikia jokių mano teisių gynėjų, kurie neprašyti siekia kažkokių savų interesų. Jie įsivaizduoja, kad tai, ką daro, yra labai pilietiška. Tačiau aš manau, kad yra žmonių išrinkta valdžia, kuri turėtų vykdyti darbus, kurie jiems priklauso. O dabar… Patys išsirenkame merą, o po to ima kai kurie piliečiai kišti nosį, kur nereikia“, – nuomonę išsakė P.Petrauskas, pabrėžęs, kad niekuo nėra susijęs su dabartine Kauno valdžia.

„Thundertale“ būgnininkas nori paskatinti kauniečius labiau atsirinkti tai, ką jie girdi, kritiškiau žvelgti į viską, susidaryti savo asmeninę nuomonę.

„Noriu skleisti pozityvią nuomonę, o ne tik tai, kad viskas blogai. Ar matau Kauno valdžios sprendimuose klaidų? Taip. Su dabartine Kauno valdžia yra kitaip. Kodėl? Nes ji pradėjo daryti konkrečius darbus. Ir daugelį tų darbų daro pirmą kartą, tad normalu, jog klysta. Niekas nieko iš pirmo karto puikiai nepadaro. Nenoriu teisti. Esame visi žmonės. Bet mūsų visuomenė mėgsta priekaištauti. Jei neišėjo iš pirmo karto, jei išėjo ne taip pažangiai, kaip tikėtasi, pasipils didžiulė kritikos banga.

Keista, kad dalis visuomenės galvoja, jog kiekvienas projektas turi būti aptartas su Kauno gyventojais. Totali nesąmonė. Juk gyventojų Kaune yra apie 300 tūkst. Pats pirmininkavau dviejų daugiabučių namų – 60 butų – bendrijai, tad net tokia maža bendruomenė negali susitarti dėl, pvz., vartų įrengimo, o tai ką galima kalbėti apie 300 tūkst. žmonių? Kiek metų mums prireiktų, norint aptarti kokį projektą su visais kauniečiais? Tikiuosi, kad žmonės pradės objektyviau vertini situaciją“, – vylėsi P.Petrauskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius