-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tomas Smulkis savo dokumentinio filmo „Rojaus beieškant“ premjerą surengė festivalyje Ispanijoje

Režisierius Tomas Smulkis (27) savo trumpametražio dokumentinio filmo „Rojaus beieškant“ premjerą surengė praėjusio rudens pradžioje. Praėjus daugiau nei pusei metų režisierius juostą pristatė ir pasauliui – praėjusią savaitę jis dalyvavo Ispanijoje vykusiame tarptautiniame Hueskos trumpametražių filmų festivalyje. Nors jam laimėti ir nepavyko, Tomas džiūgavo, kad jo filmą dabar galės pamatyti ir kitų senojo žemyno kino festivalių lankytojai.
Tomas Smulkis
Tomas Smulkis / Asmeninio albumo nuotr.

Tiesa, šis trumpo metro filmų festivalis yra vienas seniausių Europoje – vyksta jau 42 metus. Dar viena pikantiška smulkmena – nugalėtojas be atrankos nominuojamas  „Oskarų“ trumpametražių filmų kategorijoje. Tad šis festivalis kiekvienam kino kūrėjui – svarbus žingsnis. Net jei ir netampi nugalėtoju.

„Laimėjo režisierius iš Meksikos. Jo filmas tikrai buvo vertas pergalės. Nors laimėti būtų buvę puiku, man pasisekė kiek kitaip – festivalyje dalyvauja daugybė kino pasaulio žmonių iš visos Europos. Tad pamatę mano dokumentinę juostą apie švedų režisierių  Roy Anderssoną, filmu susidomėjo trumpo metro festivalių organizatoriai iš Barselonos ir Olandijos. Taip pat filmo premjera nusimato ir Švedijoje“, – portalui Žmonės.lt pasakojo režisierius.

Anot Tomo, šio festivalio konkursinėje programoje dalyvauja – daugiausiai ispanakalbės šalys. O jų kuriamas kinas palyginti vienodas. „Jie gyvena šiltojo klimato juostoje, todėl filmuoja saulę ir palmę, o tai visada atrodo gražu. Nepaisant to, kad nėra švariai nufilmuota“, – sakė jis.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Smulkis lankėsi kino festivalyje Ispanijoje
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Smulkis lankėsi kino festivalyje Ispanijoje

Jis suskubo pridurti, kad jo juostą festivalio dalyviai ir komisija įvertino teigiamai. Be to, pasirodo, dauguma jų nė nežinojo garsaus švedų režisieriaus, apie kurį Tomas ir sukūrė trumpametražį dokumentinį filmą.

„Jie gyrė, kad mano filmas labai tvarkingas ir estetiškas. Žinoma, jis išsiskyrė iš kitų ir tuo, kad buvo filmuotas žiemą, tad tarp vasariškai geltonų filmų „Rojaus beieškant“ buvo mėlynai baltas. Dar vienas niuansas – dauguma festivalio dalyvių nė nežinojo, kas yra tas Roy Anderssonas. Panašu, kad ne tik aš ieškojau ir atradau Rojų, bet ir jie“, – juokėsi Tomas.
Jaunas režisierius patikino, kad labiausiai jį festivalio metu stebino, jog organizatoriai ir kuratoriai, jau nekalbant apie dalyvius, nekalba angliškai.

„Hueska – mažytis miestelis apsuptas kalnų, tad natūralu, kad žmonės ten mažai kalba angliškai. Mums buvo skirti lydintys asmenys ir vertėjai, tačiau ir jie ne ką geriau kalbėjo angliškai. Po kokių trijų dienų pradėjau net suprasti šiek tiek ispaniškai“, – juokėsi T.Smulkis.

Asmeninio albumo nuotr./Tomas Smulkis
Asmeninio albumo nuotr./Tomas Smulkis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius