-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Trakuose aktoriai ir kino mėgėjai palydėjo „Sidabrinę gervę“ į skrydį per Lietuvą

Penktadienį Trakuose prasidėjo penktasis vasaros kino festivalis “Sidabrinės gervės naktys”, kuris per Lietuvą keliaus kartu su aplinkosaugos projektu “Mes rūšiuojam”. Per vasarą ketinama aplankyti 50 savivaldybių. Kino paukštį į svarbiąją kelionę palydėjo trakiečiai ir būrys žinomų veidų.
Oneida Kunsunga ir Mykolas Vildžiūnas
Oneida Kunsunga ir Mykolas Vildžiūnas / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Penktadienio vakarą prie Trakų kultūros rūmų susitiko muzikantai Aleksandras Makejevas ir Jonas Čepulis, aktoriai Daiva Rudokaitė, Sandra Daukšaitė, Kristina Savickytė-Damanskienė, Toma Vaškevičiūtė, Tadas Gryn, Andrius Bialobžeskis, prodiuseris Rolandas Skaisgirys su žmona Vaida, kino kūrėjai Ieva Veiverytė, Jūratė Leikaitė-Aškinienė, Mykolas Vildžiūnas su gyvenimo drauge Oneida Kunsunga ir daugelis kitų. 

„Trakuose savo skrydį pradeda „Sidabrinė gervė“, atnešdama Lietuvos gyventojams geriausius ir naujausius lietuvių filmus, – kalbėjo A.Bialobžeskis. – O kartu su Gerve keliauja projektas „Mes rūšiuojam“, organizuojantis senos buitinės technikos, senų baterijų ir kitų elektronikos atliekų surinkimą arčiau žmonių namų, kad rūšiuoti būtų kuo patogiau ir į gamtą patektų kuo mažiau taršos.“

„Pirmąją projekto dieną po Trakų seniūnijas keliavo specialūs autobusėliai. Mokant gyventojus rūšiuoti buvo surinkta daugiau nei trys tonos elektronikos, buitinės technikos atliekų, – kalbėjo Gamintojų ir Importuotojų Asociacijos (GIA) vadovas Alfredas Skinulis. – Už teisingą atliekų tvarkymą žmones skatiname įvairiais prizais, kurie dalijami kino seansų metu. O seniūnija, kurioje bus surinkta daugiausia atliekų, bus apdovanota sertifikuota vaikų žaidimo aikštele.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Andrius Bialobžeskis ir Lina Buzelytė
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Andrius Bialobžeskis ir Lina Buzelytė

Po iškilmingo „Mes rūšiuojam. Sidabrinės gervės naktys“ atidarymo susirinkusiems buvo parodyti keturi lietuviški filmai: jauno, debiutuojančio režisieriaus A.Skučo animacinis filmas „Žilvinas ir Eglė“, V. ir J. Aškinių animacijoje ekranizuota poema „Senelės pasaka“, I.Veiverytės trumpametražis vaidybinis filmas apie liūdnai pasibaigusią šuns laisvę – „Šuns dienos“ bei M.Vildžiūno „Nesamasis laikas“ apie didmiesčio tempo įkaitą Tadą.

„Linkiu, kad jūsų gyvenime būtų kuo mažiau šuniškų dienų“, – publikai pristačiusi savo filmą palinkėjo režisierė I.Veiverytė. „Kurdamas filmą „Nesamasis laikas“ negalvojau apie tai, kad jis galėtų būti rodomas po atviru dangumi, bet šiltą naktį turėti būtent tokį kino teatrą yra nuostabu“, – sakė M.Vildžiūnas.

Penktadienį prasidėjęs festivalis tęsis iki rugsėjo pabaigos. Penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais skirtingose Lietuvos savivaldybėse vyks „Sidabrinės gervės naktys 2014“ kino seansai po atviru dangumi. Festivalio misija – suteikti galimybę pamatyti naujausius lietuviškus filmus kuo didesniam žmonių ratui. Festivalio filmai yra „Sidabrinės gervės“ nominantai ir laureatai.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mindaugas Tendziagolskis
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mindaugas Tendziagolskis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius