-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

TV laidose išgarsėjęs nepilnametis prisiėmė kaltę: S.Žutautienė prašo neskubėti teisti

Po savaitgalį išplitusios istorijos apie aplinkinius Mažeikiuose terorizuojantį nepilnametį, išgarsėjusį televizijos laidose, pasisakė „TV Pagalbos“ žurnalistė Sandra Žutautienė. Ji teigė pakalbėjusi su vaikinu, kuris pripažino savą kaltę, tačiau ją pačią nustebino kitas aspektas – žiaurūs žmonių raginimai susidoroti.
Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus
Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus / 15min ir asmeninio albumo nuotr.

15min primena, kad šeštadienį žurnalistas Edvardas Žičkus informavo, kad socialinėje erdvėje į jį, nežinodama, ką daryti, kreipėsi vieno paauglio teta iš Šiaulių. Moteris papasakojo, kad jos sūnėną jau kurį laiką baugina per televiziją ne kartą rodytas romų tautybės 12-metis berniukas, išgarsėjęs projekte „Lietuvos talentai“, taip pat dalyvavęs laidoje „Gero vakaro šou“.

„Žiauriai sudėtinga situacija. Liūdna ir net pavojinga šių dienų kontekste. Rašo man vieno paauglio teta iš Šiaulių. Parašė šeima pareiškimą policijai, kad Mažeikiuose gyvenantį sūnėną terorizuoja (apiplėšė ir gąsdina) paauglys (TV talentų konkurse išgarsėjęs romų tautybės vaikinas, kurio graudenimus rodė ne viena laida).

Ir štai – realybė: muša, atiminėja pinigus ir giriasi, kad „užstos televizija“. Pareiškimas pareigūnų rankose – ne vienas jau! Baisu?! Kreipiausi į kolegas žurnalistus. Sako – neviešins ir padėti negali, nes... agresorius yra paauglys ir jį gina visokie Lietuvos įstatymai. Mažeikiai įbauginti čigoniuko ir jo šeimos. (Čigoniukas mano žodyne tikrai nėra blogą atspalvį turintis žodis, nes romų turiu daug tarp savo draugų!)“ – sukrečiančia istorija feisbuke dalijosi E.Žičkus.

Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės, 15min nuotr./Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus
Artūro Aušros ir Astos Norvaišienės, 15min nuotr./Sandra Žutautienė ir Edvardas Žičkus

Į šią Edvardo žinutę netruko sureaguoti „TV pagalboje“ dirbanti Sandra Žutautienė. Jai yra tekę bendrauti su šioje istorijoje minimu berniuku – pamačiusi dainuojant, pasiūlė jam dalyvauti laidoje „Gero vakaro šou“. Ji teigė, kad vaikinas pakviestas dalyvauti dėl savo neįprastų gabumų, tačiau prašė iš karto neskelbti linčo teismo – paviešinti įtarimai buvo sunkūs, tačiau nepatvirtinti.

Pirmadienio popietę moteris pranešė pasikalbėjusi su istorijoje minimu berniuku, kuris kaltę vis dėlto pripažino. Visgi S.Žutautienė atkreipė dėmesį į kitą problemą – žiaurius žmonių komentarus ir net grasinimus susidoroti.

„Pirmiausia, su juo ir jo šeima niekas net nebandė kalbėtis, bet turbūt dėl laiko stokos, nes komentarų rašymas daug laiko atima bet kuriam pasisakiusiam. Pokalbis buvo konkretus ir visai nevaikiškas. Pirmiausia, išklausiau, kaip vaikinukas gali paaiškinti savo elgesį.

Pati nustebau, kad pagaliau išgirstas vaikas pripažino savo poelgius (smulkiau nesiplėsiu) ir žino, kad gali būti nubaustas už savo darbus. Vienintelis dalykas, kurio bijo – būti atskirtas nuo šeimos. Vaikas prisiekė niekada nebenusikalsti ir būti savo tautos geruoju pavyzdžiu. Labai gailėjosi. Kiekvieną blogą poelgį paaiškino.

Tai jo neteisina. Nepaglosčiau ir aš. Tik išklausiau, ko prieš tai net nesistengė kažkas padaryti, ir patariau taip, kaip man atrodė teisinga.

Bet po viso pokalbio liko kartėlis dėl vienos priežasties: suaugusių žmonių komentarai, palinkėjimai. Vaikis pagaliau pripažino, ką pridirbo (prieš tai to nebuvo nei karto, nors ir blogi darbai kur kas menkesni buvo), bet jis lygiai taip pat moka skaityti, tad visi pasisakymai „pakasčiau čigoną“, „naikinti tokius“, „iš čigono gero nelauk“ sugula į vaikišką širdį, o ugningas temperamentas iššaukia norą gintis, kovoti, galų gale, nukenčia kiti.

Pyktis gimdo pyktį. Ypač nesubrendusioje sieloje. Auklėti, bausti, mokyti – būtina. Įžeisti ir pasmerki – nevalia. Aš pasirinkau išklausyti ir mokyti. Bausmę pritaikys institucijos.

Žmonės, jūs patys suvokiat, ką rašote komentaruose? Jūsų palinkėjimai siaubingi. Ir po to stebitės, kodėl mūsuose tiek pykčio, agresijos. Būtent jūsų vaikai viską mato, viską girdi“, – rašė S.Žutautienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius