-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Unikalūs šokėjos Eglės Straleckaitės margučiai: papuošė dukros Vakarės pirštų atspaudais

Šokėjos Eglės Straleckaitės-Daugėlės ir verslininko Justino Daugėlos šeimoje Velykos – labai svarbi šventė. Jau antrus metus iš eilės artimieji renkasi jų namuose Kaune, o pirmąjį kartą gražiausią pavasario šventę minės ir sutuoktinių pirmagimė, aštuonių mėnesių Vakarė.
Eglė Straleckaitė su dukra Vakare
Eglė Straleckaitė su dukra Vakare / Asmeninio albumo nuotr.

Eglė Straleckaitė-Daugėlė 15min pasakoja, kad nuo vaikystės jos šeimoje ypatingas dėmesys buvo skiriamas kiaušinių marginimui. Tad dabar šią tradiciją ji stengiasi perduoti ir savo šeimynai.

„Mes mėgstame kurti, piešti, tad margučių dažymas yra labai laukiamas procesas, prie kurio prisijungia visa šeima. Ir neretai dažome net iki paryčių“, – juokiasi šokėja.

Šiais metais prie kiaušinių marginimo prisidėjo ir jauniausias šeimos narys – dukra Vakarė. Likus kelioms dienoms iki Velykų, E.Straleckaitė-Daugėlė nusprendė kiaušinius papuošti mažosios pirštų antspaudais. O idėja kilo labai netikėtai.

„Dukrelei pastaruoju metu labai patinka terliotis, ypatingai maistu. Tad nors ir procesas nebuvo pats tvarkingiausias, tai nelabai skyrėsi nuo tradicinių pietų“, – juokiasi Eglė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su dukra Vakare
Asmeninio albumo nuotr./Eglė Straleckaitė su dukra Vakare
Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos
Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos

Šokėja pasakoja kasmet besistengianti nustebinti ne tik save, bet ir aplinkinius. Ir nors dažniausiai kiaušinius margina ranka, kadaise juos puošė net „Swarovski“ kristalais. Jų namuose gausu nuo tų laikų, kai Eglė dalyvaudavo šokių konkurse.

„Visgi labiausiai mėgstu ranka dažytus margučius, tad prisigalvojame visko. Nuo marginimo rašaliniais tušinukais iki akvarele dažytų kiaušinių“, – pasakoja Eglė.

Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos
Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos

Prieš kelerius metus pasikeitė ir dar viena tradicija – Velykų rytą keliauti pas senelius. Kaip ir pernai, taip ir šiemet visa šeima susirinko pas Eglę ir Justiną Daugėlas, tad šokėjai teko nauji, bet malonūs rūpesčiai – pasirūpinti vaišėmis.

„Anksčiau rūpintis maistu netekdavo, tačiau mano senelių gretos gerokai apmažėjusios. Tad nesinori dabar visko vienai mylimiausiai močiutei užkrauti, – pasakoja Eglė Straleckaitė-Daugėlė. – Todėl su mama sutarėme, ką kiekviena gamins – aš likau atsakinga už skanumynus.“

Pasikeitusios tradicijos pakoregavo ir šventinį stalą. Nors čia nugulė daug tradicinių patiekalų, Eglė Straleckaitė-Daugėlė kasmet nevengia paeksperimentuoti, įnešti naujovių.

Kitas svarbus švenčių aspektas – namų dekoras. Eglė pasakoja, kad Velykinį stalą dažniausiai puošia pagrindiniu pavasario akcentu – „kačiukais“.

„Puošybai taip pat naudojame savo gamybos kiaušinius, kuriuos kabiname ant medžio šakelių. Svarbiausia, kad stengiamės nepasiduoti pirkimo manijai, neišlaidauti ir kiekvienais metais nepirkti naujų dekoro elementų. Tad naudojame tai, ką turime“, – pabrėžia Eglė.

TAIP PAT SKAITYKITE: I.Stumbrienės ir jos dukros pasiruošimas Velykoms: „Užsitęsusi žiema įkvėpė naudoti ryškias spalvas“

Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos
Asmeninio albumo nuotr./Eglės Straleckaitės Velykos

O ar būrys žmonių netapo iššūkiu mažajai Vakarei? „Ji yra kompanijos siela. Mes ją labai pratiname būti tarp žmonių, ir kol kas mums sekasi puikiai. Ji nejaučia jokio streso, tad aplinkiniai žmonės – tik džiaugsmas“, – sako Eglė. O būtent bendrumo ir artimųjų meilės šokėja linki ir 15min skaitytojams.

„Norėtųsi palinkėti neliūdėti, kad pavasaris vėluoja, kad saulėtų dienų nėra jau taip daug. Svarbiausia, šiluma savyje, kurią sukuria šalia esantys mylimi žmonės“, – sako Eglė Straleckaitė-Daugėlė.

Žiūrėkite Eglės Straleckaitės fotogaleriją:

TAIP PAT SKAITYKITE: Margučių dažymas Tiulio fėjos V.Jakučinskaitės namuose – lyg meno dirbtuvės: nosį kišo ir augintiniai

Žiūrėkite Viktorijos dirbtuvių fotogaleriją:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius