Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Už namą, kurį galbūt reikės griauti, teismas skyrė baudą Egidijui Dragūnui

Nuobauda šioje byloje, palyginti su tuo, kad gali tekti griauti nelegaliai pastatytą namą, Egidijui Dragūnui yra smulkmena. Tačiau naujasis teismo verdiktas išryškina Selui nepalankią tendenciją – valdžios institucijos yra ne juokais nusiteikusios prieš jo būstą sostinės Pavilnių parko Lydlaukių rekreacinėje funkcinėje zonoje.
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke
Statomas Egidijaus Dragūno namas Vilniaus Pavilnių parke / 15min montažas / 15min nuotr.

Šioje Vilniaus miesto apylinkės teisme išnagrinėtoje byloje buvo svarstomas tik vienas formalus aspektas – ar už nelegalią namo statybą jos užsakovas Egidijus Dragūnas nusipelnė baudos. Teisėjas Valerijus Laušas pasakė, kad taip.

Penktadienio rytą teisme paskelbtas nutarimas, kuriuo grupės SEL lyderis nubaustas pinigine bauda už saviveiklą nuosavoje, bet regioniniame parke esančioje statybvietėje. Baudos dydis minimalus – 1 400 eurų.

Žvelgiant plačiau, debesys virš Selo svajonių namų vis labiau tvenkiasi ir tamsėja: kaip žinoma, anksčiau tame pačiame teisme įvykusio proceso metu E.Dragūnas kartu su Vilniaus savivaldybe ir parko direkcija pralaimėjo kovą prieš Valstybinę teritorijų planavimo ir statybos inspekciją (VTPSI), kuri dabar reikalauja beveik užbaigtą statyti namą tiesiog nugriauti. Mat šio pastato statybų leidimą, konstatavęs daug pažeidimų, teismas tiesiog panaikino.

Tiesa, nei šiandienė nuobauda, nei ankstesnis įpareigojimas samdyti buldozerį dar neįsiteisėjo – abu Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimai po apeliacijų gali būti pakeisti.

Naujosios bylos duomenimis, protokolas E.Dragūnui 2017 m. gegužės 24 d. surašytas už tai, kad jis savavališkai atliko statybas, pažeisdamas esminius projekto sprendinius. Protokolą E.Dragūnui surašiusios Inspekcijos atstovai teisme įrodė, kad namas pastatytas ne toks, koks galėjo iškilti pagal projektą. Maža to, VTPSI užfiksavo, kad statybos buvo tęsiamos ir po to momento, kuomet pažeidimai jau buvo užfiksuoti.

Nutarimą paskelbęs teisėjas pabrėžė, kad E.Dragūno kaltė visiškai įrodyta byloje surinktais įrodymais. Be to, Selo kaltę patvirtino ir jo paties per atstovą perduotas prisipažinimas. Statybų atsakovo atgailą teismas įvertino kaip atsakomybę švelninančią aplinkybę: būtent todėl bauda minimali, nors galėjo siekti iki 3 000 eurų.

Teisėjas V.Laušas teigė atkreipęs dėmesį į E.Dragūno atstovo pažadus, kad statybos metu padaryti pažeidimai vėliau esą gali būti įteisinti, taip pat, kad Selo statybų pažeidimais esą nepadaryta jokia žala aplinkai ar visuomenei. Tačiau, teismo vertinimu, būtų kuriama ydinga praktika, jei visi vykdytų statybos darbus, nesilaikydami tvarkos ir projektų. Poveikis aplinkai ar visuomenei teismo nutarimui įtakos neturėjo, nes tokie dalykai šioje byloje apskritai nebuvo analizuojami.

Nei E.Dragūnas, nei jo advokatas šįryt išklausyti teismo verdikto neatvyko. Tačiau per 20 dienų jie gali pateikti apeliaciją aukštesniam teismui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Leidinyje „Fenomenas: SEL“ – E.Sebrovos užuomina apie nesantuokinį E.Dragūno vaiką

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius