Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vaiko teisių tarnyboje – dar vienas tyrimas dėl Egidijaus Dragūno veiksmų prieš sūnų

Vaiko teisių apsaugos tarnyba informavo sulaukusi dar vieno skundo dėl Egidijaus Dragūno galimai netinkamų veiksmų. Šį kartą tiriamas vaizdo įrašas, kuriame skandalingasis atlikėjas necenzūriniais žodžiais kreipiasi į sūnų.
Egidijus Dragūnas
Egidijus Dragūnas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kaip 15min informavo Vaiko teisių apsaugos tarnybos Viešųjų ryšių ir komunikacijos skyriaus atstovas Arūnas Malinovskis, tarnyba užregistravo dar vieną pranešimą. Pranešama, kad socialiniuose tinkluose atsidūrusiame vaizdo įraše E.Dragūnas į savo sūnų kreipiasi necenzūriniais žodžiais.

Užregistravęs pranešimą Vaiko teisių apsaugos skyrius pradėjo aiškintis situaciją. Per 3 darbo dienas vaiko teisių gynėjai aiškinsis vaizdo įraše fiksuotas aplinkybes, ar vaikui saugu, ar reikalinga pagalba šeimai ir t.t. Taip pat įrašo atsiradimo aplinkybes, kada jis padarytas ir ar jo platinimas nepažeidžia vaiko teisių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Egidijus Dragūnas

15min primena, kad prieš kelias dienas tarnyba pradėjo tyrimą dėl SEL išpuolio rūbinėje, kai atlikėjas necenzūriniais žodžiais užsipuolė boksininką. Vaizdo įraše užfiksuota, kad keiksmažodžių tiradą stebėjo ir nepilnametis.

Vyresnioji patarėja Sandra Vrublevskienė 15min patvirtino, kad tarnyba gavo pranešimą apie galimą vaiko teisių pažeidimą. Anot specialistės, galimas psichologinis smurtas vaiko atžvilgiu.

„Vaiko teisių apsaugos skyrius pradėjo nagrinėti skundą. Kalbėsis su tėčiu, išklausys vaiko nuomonę ir per 3 dienas įvertins grėsmės lygį“, – patvirtino specialistė.

Kol kas yra bendradarbiaujama su policija, prašant padėti nustatyti vaiko tapatybę. Jei paaiškės, kad tai yra Egidijaus Dragūno sūnus, bus vykdomos apklausos, bendraujama su žinomu atlikėju, bus nustatomas grėsmės lygis.

„Tokios situacijos yra nagrinėjamos išsamiai. Galime spėlioti, kas bus, bet šiuo metu nėra nustatytas ypatingas vaiko teisių pažeidimas, nes grėsmė nėra nustatyta. Vis dėlto tai yra psichologinis smurtas, kuris negali būti toleruojamas“, – sako S.Vrubleskienė.

Psichologinio smurto šeimoje atvejai taip pat nagrinėjami bendraujant, aiškinantis, kokia žala yra padaryta, kokioje aplinkoje vaikas auga.

„Šį atvejį nagrinėsime labai atidžiai, nes gali būti, kad vaikas ten atsidūrė atsitiktinai, o galbūt ten ne jo (E.Dragūno – red.past.) sūnus“, – pabrėžia tarnybos atstovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Egidijui Dragūnui teisme – akistata su penkiais pareigūnais: tai mūšis Selo kare prieš policiją

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius