-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdovų rūmuose – „Midsummer Vilnius“ atidarymas: Monikos Liu kerams neatsispyrė ir žinomi žmonės

Pirmadienio vakarą prasidėjo jau penktus metus iš eilės vykstantis „Midsummer Vilnius“ festivalis, kuris kiekvienais metais suburia ne tik įspūdingus koncertus parengiančius atlikėjus, bet ir spalvingą publiką. Tad paklausyti muzikos bei įkvėpti vasariško oro dvelksmo ir šįmet atvyko gausus būrys žinomų žmonių.
Gabrielė Martirosianaitė, Indrė Kavaliauskaitė su vaikais, Gediminas Jaunius
Gabrielė Martirosianaitė, Indrė Kavaliauskaitė su vaikais, Gediminas Jaunius / 15min nuotr.

Nors daugumai festivalio gerbėjų įprasta, kad šis vyktų dvi savaites, nerami situacija festivalio „Midsummer Vilnius“ organizatorius paskatino pasirinkti kitokią trukmę – LDK Valdovų rūmų kiemas nuo muzikos garsų skambės liepos 20–24 d. Be to, organizatoriai pabrėžė, kad į vidurvasarį vykstantį festivalį galinčių patekti lankytojų skaičius – ribotas.

Festivalio atidarymui simboliškai pasirinktas vienas ryškiausių pastarojo meto pokyčių lietuviškos muzikos scenoje – Monika Liu. Praėjusių metų pabaigoje ji nustebino klausytojus nostalgiško retro skambesio daina „Vaikinai trumpais šortais“. Tai ne tik pirmasis atlikėjos kūrinys lietuvių kalba, bet ir visiškai naujas bei itin sėkmingas karjeros posūkis.

Kasmetinio renginio šiais metais nepraleido ir žinomi žmonės – čia buvo galima išvysti laidų vedėją ir socialinių tinklų žvaigždę Indrę Kavaliauskaitę su vaikais, prodiuserį, TV laidų vedėją Gediminą Jaunių, reklamos specialistę Dovilę Filmanavičiūtę bei daugelį kitų.

Renginio akimirkos – 15min galerijoje:

15min susirinkusių svečių pasiteiravo, ką jiems apskritai reiškia festivaliai tokiais neramiais laikais? Socialinių tinklų žvaigždė ir TV laidų vedėja Indrė Kavaliauskaitė mano, kad šiuo sunkiu laikotarpiu visi turėtų išlikti sąmoningi.

„Aš džiaugiuosi, kad renginiai vyksta, jog žmonės pasiilgsta kultūros, muzikos, susibūrimų. Ir, aišku, turim būti sąmoningi, turim galvoti apie saugumo priemones, bet negalim būti saviizoliacijoje ilgiau“, – sakė žinoma moteris.

Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Festivalio svečiai
Ernestos Čičiurkaitės / 15min nuotr./Festivalio svečiai

Prodiuseris Gediminas Jaunius taip pat pasisakė apie per šį nelengvą laikotarpį vykstančius festivalius: „Daugiau skonio, daugiau džiaugsmo, nes dabar tos šventės labiau išlauktos. Aš manau, kad ne tik man, bet apskritai nuotaika dabar yra daugiau vertinimo renginių, kokią vietą jie užima mūsų gyvenime. Vis dėlto man atrodo, na, bent jau aš tikrai išgyvenau tą tokį bendrumo jausmą, poveikį, išgyventi tam tikrus kultūrinius įvykius, tai kaip tik vasarą „Midsummer“ festivalis yra tobulas kultūros derinys.“

Pasiteiravus, ką patartų žmonėms, kurie iki šiol baiminasi viešų renginių, jis sakė, kad to nė vienas neturėtų gėdytis, o tik būti saugesniems, jei norime būti arčiau kultūros.

„Manau, kad atsakingumo šiuo metu nebus per daug ir ypatingai tie, kurie jaučia ir turi priežasčių baimintis, tai čia nėra jokia gėda. Ta vieni kitų saugojimo kultūra tik prasideda, mes kažkaip daugiau norime apsikabinėti, bet gal nereikėtų per daug. Kaip ten sakė, kad keli šimtai tūkstančių ir jau 5 žmonės užsikrėtę, tai kuo toliau mes būsime nuo to, mes arčiau būsime prie kultūros“, – kalbėjo G.Jaunius.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kvapą gniaužiantis Monikos Liu koncertas Valdovų rūmuose: pademonstravo du savo kūrybos etapus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius