Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valerija Iljinaitė nustebino kardinaliais pokyčiais – atsikratė net 30 kilogramų: to pareikalavo darbas

Niekada dėl savo išvaizdos nekompleksavusi atlikėja Valerija Iljinaitė ryžosi kardinaliems pokyčiams, tačiau iš karto pabrėžia – beveik 30 kilogramų atsikratė ne dėl piktų komentarų ar dėmesio. Mesti svorį pareikalavo jos darbas.
Valerija Iljinaitė (pirmoje nuotraukoje su Aiste Pilvelyte)
Valerija Iljinaitė (pirmoje nuotraukoje su Aiste Pilvelyte) / Asmeninio albumo nuotr.

Jau dvejus metus gyvenimą Londone kurianti atlikėja Valerija yra tikras meilės sau pavyzdys. Mergina ne kartą viešai pasisakė mylinti kiekvieną savo centimetrą, šio žodžio laikosi ir dabar, nors ją atpažinti gatvėje gali būti ir nelengva užduotis.

Per kiek daugiau nei metus Valerija atsikratė beveik 30 kilogramų. Vis dėlto ji iš karto užbėga įvykiams už akių ir atmeta kalbas, kad keistis ją paskatino noras atrodyti gražesnei.

„Mylėjau save sverdama 110 kilogramų, mylėsiu ir dar jų numetus“, – tvirtai sako Valerija.

Asmeninio albumo nuotr. /Valerija Iljinaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Valerija Iljinaitė

Pokyčius paskatino didelė konkurencija

Valerija neslepia, kad ryžtis pokyčiams paskatino daugybė niuansų, tačiau vienas iš svarbiausių – karjera. Tiesa, persikrausčius gyventi į Londoną kasdien tekdavo įveikti žymiai didesnius atstumus, todėl pirmieji 12 kilogramų ištirpo savaime. Geresnė savijauta paskatino nesustoti. Toliau siekti tikslo reikalavo ir jos profesija.

„Visuomet laikysiuosi tos nuomonės, kad niekada negalima keistis dėl kito žmogaus, man nerūpi ir ką apie mano išvaizdą rašo komentaruose. Vis dėlto atsidūriau etape, kai man teko rinktis – svoris arba uždarytos durys“, – pasakoja Valerija.

Operinio dainavimo studijas nuo rudens tęsianti ir dažnai įvairiose muzikinėse atrankose dalyvaujanti atlikėja susidūrė su baisia konkurencija. Po vienos iš rugsėjo mėnesį vykusios perklausos priėjęs agentas nevyniodamas rėžė, kad Valerijos gebėjimai yra puikūs, tačiau siekiant karjeros jai teks pasikeisti.

Gedimino Daškevičiaus nuotr./Valerija Iljinaitė
Gedimino Daškevičiaus nuotr./Valerija Iljinaitė

Buvimas scenoje reikalauja didelio fizinio pasiruošimo, jėgos, o susidūrusi akis į akį su skaudžia realybe sau pasakė – arba svorį mes natūraliu būdu, arba darysis skrandžio mažinimo operaciją.

„Standartai industrijoje yra labai griežti. Man yra pasakę, kad niekada nevaidinsiu Džuljetos, kad galiu tikėtis tik komiškų vaidmenų. Vis dėlto mano prigimtis yra dramatiška, tad tikrai nesiruošiau nuleisti rankų“, – sako Valerija.

Atlikėja neslepia, kad gyvenime yra pakankamai uždaras, intravertiškas žmogus, o scenoje – viskas priešingai, ji tikras uraganas. Taip dėl savo, kaip pati sako, didžiausios meilės ji buvo pasiryžusi viskam.

Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Valerija Iljinaitė
Gretos Skaraitienės/Žmonės.lt nuotr./Valerija Iljinaitė

„Dievinu sceną, dievinu dainavimą, muziką. Man tai yra visapusiškas prioritetas. Noriu scenoje būti stipri, guvi, tvirto kūno – to reikalauja mano profesija. Jei mano kūnas nebūtų tiesiogiai susijęs su mano darbu, tikrai nemesčiau tų kilogramų ir būčiau beprotiškai laiminga. Bet teatras ir scena yra ta vieta, kur prieš vėją nepašokinėsi“, – sako atlikėja.

Į Londoną atvykusi Valerija sako supratusi, kad lietuviškoje muzikos scenoje viskas kur kas paprasčiau. „Mes esame išties labai natūrali šalis. Jungtinėje Karalystėje merginos nuo 18-os metų didinasi krūtines, sėdmenis, leidžiasi botoksą. Tai yra visiškai kitas pasaulis ir pinigai, kuriuos žmones investuoja į save. Ir konkurencija labai didelė“, – pripažįsta Valerija.

Atlikėjos išvaizdos pokyčiai – galerijoje:

Kuria pokyčiams pasiryžusių bendruomenę

Valerija neslepia, kad pastaruoju metu itin pagyvėjusios diskusijos apie meilę sau ir didelę toleranciją įvairių formų, odos spalvos, rasės žmonėms neretai tėra vaikymasis mados.

„Dabar labai populiaru palaikyti mažumas, tačiau daug kas tai daro tik dėl mados. Kalbėjimas apie meilę savo kūnui socialiniuose tinkluose neretai yra melas“, – įsitikinusi atlikėja.

Būtent todėl, kaip pati sako, šiame etape būtinas didžiulis draugų palaikymas. Siekti savo tikslo ją skatino taip pat artimi žmonės, stipriai palaikė ir Aistė Pilvelytė, su kuria Valerija dalyvavo LRT projekte „Dvi širdys“.

„Aistė mano gyvenime padarė išties didelę įtaką. Kai tik pradėjome dalyvauti projekte pajutau, kad su šituo žmogumi turiu didelę galimybę mokytis. Taip ir buvo – ji man suteikė daug moteriškumo pamokų. Ji yra labai protinga, žavi, išsilavinusi moteris, visą sukauptą patirtį su malonumu perteikusi man“, – sako Valerija.

Asmeninio albumo nuotr. /Valerija Iljinaitė
Asmeninio albumo nuotr. /Valerija Iljinaitė

Sulaukusi didelio palaikymo pokyčių metu Valerija nusprendė ir kitiems suteikti įkvėpimo. Socialiniame tinkle „Instagram“ ji susikūrė paskyrą „Valera goes fit“, kur dalijasi smagiomis akimirkos iš ne visuomet lengvo etapo.

„Mano tikslas yra suburti bendruomenę žmonių, su kuriais dalintumėmės sunkumais, džiaugsmais. Rezultatas nebuvo lengvai pasiektas, o toks viešumas padeda ir palaikyti režimą“, – pripažįsta Valerija.

Paslaptis – kalorijų skaičiavimas

Ne vieną kartą pabrėžusi, kad gyvenime svarbiausia tikrai ne skaičiai svarstyklėse, Valerija sako, jog jai labiausiai padėjo kalorijų skaičiavimas.

Per dieną ji suvalgo apie 1200 kalorijų, taip pat laikosi protarpinio badavimo. Žinoma, leidžia sau kartais ir pasimėgauti įvairesniais patiekalais.

„Stengiuosi svorį mesti lėtai, nes noriu ilgalaikio rezultato. Žinoma, suprantu, kad tai yra amžina kova, bet vienaip ar kitaip gyvenime tikrai nėra svarbiausia skaičiai svarstyklėse“, – pabrėžia atlikėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius