Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vandalai pavogė Agnetos Kleizienės parduotuvės iškabą: „Nežinau, ką galvoti – gal kažkam pavydu?“

Sekmadienis krepšininko Lino Kleizos žmonai Agnetai Kleizienei prasidėjo nemalonia žinia. Savo grožio ir sveikatos priemonių parduotuvę „Molecule“ Vilniaus senamiestyje turinti verslininkė ankstyvą rytą sulaukė parduotuvės darbuotojų skambučio, kad vandalai per naktį nugvelbė metalinę parduotuvės iškabą.
Vandalai pavogė Agnetos Kleizienės parduotuvė „Molecule“ iškabą
Vandalai pavogė Agnetos Kleizienės parduotuvė „Molecule“ iškabą / Asmeninio albumo nuotr.

„Iškaba kažkam tapo labai vertingu laimikiu. Tikiuosi, skambins ir prašys išpirkos“, – sužinojusi apie chuliganizmo atvejį juokauti bandė A.Kleizienė.

Pasak jos, dar šeštadienio vakarą iškaba buvo savo vietoje, o sekmadienį anksti ryte, apie 8 val., į parduotuvę atidarę darbuotojos pastebėjo, jog jos nebeliko.

„Iškaba kabo labai aukštai, todėl reikėjo įdėti nemažai pastangų vien ją pasiekti, ką jau kalbėti apie nuplėšimą – ji metalinė, todėl tikrai reikėjo laužyti, draskyti. Vandalams tikrai reikėjo daug dirbti, kad ją nukabintų“, – 15min pasakojo ji.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza ir Agneta Kleizienė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Linas Kleiza ir Agneta Kleizienė

Todėl A.Kleizienė svarsto, kad tokiam veiksmui vandalai veikiausiai ruošėsi iš anksto, neva spontaniškai tai padaryti būtų techniškai per daug sudėtinga.

„Nežinau, ar čia romantizuoti ir galvoti, kad čia kažkam pavydu, o gal tai tiesiog klasikinis vandalizmas. Tačiau ir žiemą, naktį, kai lauke minus 20, laužti tą metalą… Nežinau, ką ir galvoti“, – kalbėjo pašnekovė.

Kol kas A.Kleizienė sako į policiją nesikreipusi, tačiau veikiausiai tą padarys artimiausiu metu. „Tikrai pasidomėsiu, gal aplink yra kameros, gal kam pavyko užfiksuoti. Vagys bijo išaiškinimo ir bausmės, todėl kiek įmanoma – bandysiu juos pričiupti. O dabar teks ir pačiai kameras įsigyti“, – sakė ji.

Asmeninio albumo nuotr./Vandalai pavogė „Molecule“ salono iškabą. Nuotraukoje vaizdas prieš, ir po
Asmeninio albumo nuotr./Vandalai pavogė „Molecule“ salono iškabą. Nuotraukoje vaizdas prieš, ir po

Pasak parduotuvės savininkės, iškabos vagystė atnešė ir nemenkų finansinių nuostolių, pagaminti ir pritvirtinti naują įmonei atsieis apie 400 eurų.

„Nuostolis – realus ir tikrai nemalonu nei tai pamatyti, nei už tai sumokėti“, – sakė A.Kleizienė.

Tai pirmas kartas, kai jai teko susidurti su panašia situacija. Iki tol moteris sako dažniau nukentėjusi nuo neatsakingų vairuotojų, kurie ne kartą apgadinę jos automobilį pasišalino iš įvykio vietos. „Ne visi turi pakankamai sąmoningumo, o gaila“, – 15min kalbėjo ji.

Asmeninio archyvo nuotr./Agneta Kleizienė
Asmeninio archyvo nuotr./Agneta Kleizienė

15min primena, kad panašus atvejis Vilniaus senamiestyje - jau ne pirmasis. Dar lapkritį paryčiais vandalai nusiaubė desertinės „Sugamour“ lauko dekoracijas.

Jau ne vieną sezoną vilniečius ir miesto svečius desertinės eksterjeras maloniai stebina stilisto Manto Petruškevičiaus kurtais darbais. Tačiau kalėdiniai papuošimai buvo suniokoti.

TAIP PAT SKAITYKITE: M.Petruškevičius pasibaisėjęs – suniokotos jo kurtos dekoracijos: „Tai rodo tautos mentalitetą“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius