-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Violeta Tarasovienė pasipiktino dėl SEL koncerto: kodėl visa Klaipėda turi nemiegoti iki 1 val. nakties?

Vėlų liepos 7-osios vakarą Klaipėdos vasaros koncertų estradoje vykęs SEL koncertas kai kuriems sukėlė ne tik geras emocijas. Nors 15 tūkst. žmonių koncerte šėlo savo noru (tokį skaičių nurodė SEL atstovai), likusiems klaipėdiečiams E.Dragūno muzikos teko klausytis per prievartą.
Vilius ir Violeta Tarasovai, Egidijus Dragūnas
Vilius ir Violeta Tarasovai, Egidijus Dragūnas / 15min ir Indrės Pix/Prokadras nuotr.

Dainininkų Violetos ir Viliaus Tarasovų namai nuo Klaipėdos centre įsikūrusios Vasaros koncertų estrados nutolę 3 kilometrais, tačiau šeima jautėsi taip, lyg koncerto klausytųsi pačioje estradoje.

15min V.Tarasovienė teigė, kad koncerte skleidžiamus garsus tikrai būtų galima ištverti, bet ne tokiu vėlyvu metu, kai naktį dėl to tenka nemiegoti kone visai Klaipėdai. Pasak Violetos, dėl šio koncerto, kuris baigėsi beveik pirmą valandą nakties, mažametė jos dukra irgi negalėjo užmigti.

Indrės Pix/PROKADRAS nuotr./SEL koncertas Klaipėdoje
Indrės Pix/PROKADRAS nuotr./SEL koncertas Klaipėdoje

„Viskas vyko dėl to, kad koncertas prasidėjo ne 20 valandą, o 22 valandą ir dėl to jis truko iki pirmos nakties. Tai visiškai nepateisinama, nes aš manau, kad leidimas nebuvo duotas iki pirmos valandos nakties triukšmauti vidury miesto. Kur čia girdėta, kad vaikas negali miegoti iki pirmos nakties todėl, kad groja muzika?“, – sakė V.Tarasovienė.

Violeta kėlė klausimą, kodėl vieniems galima triukšmauti tik iki 23 valandos, o kitiems leidžiama net iki pirmos valandos nakties.

„Nemanau, kad taip galima ir jeigu jie pažeidė, jiems jokio skirtumo – susimokės baudelę šimto euro ir jiems nusišikt. Suprantu, kad norisi koncertuoti, kai sutemsta, kad būtų efektas didesnis, bet tada, būkit malonūs, darykite koncertus uždaroje patalpoje. Tada niekam netrukdysite ir jūs nors iki 3 nakties grokite. Mes gyvename 3 kilometrų atstumu nuo vasaros estrados – kuo puikiausiai viską girdėjome. Draugai gyvena už 4 kilometrų nuo estrados ir net nufilmavo, kaip viskas girdisi. Tai ką, visa Klaipėda turi nemiegoti, nes vyksta koncertas?

Man nesvarbu ar Selas ten bus, ar Jazzu, ar koks užsienietis – visiškai nesvarbu. Aš išgyvenu dėl to, kad mano vaikas negalėjo miegoti ir norėjau išsiaiškinti, kur yra problema ir kodėl kažkas gali koncertuoti iki pirmos nakties“, – 15min teigė V.Tarasovienė.

Violetai iškėlus šį klausimą feisbuke, kilo diskusija: vieni stebėjosi kritika koncertui, kiti pritarė Violetai.

Viena klaipėdietė rašė: „Tai buvo ne koncertas, o tikras siaubas. Nors gyvename už 1,5 km. nuo Vasaros estrados, turėjome naktį eiti iš namų, nes garsas buvo NEĮMANOMAS. Ar žino tie, Selą čia ginantys, kad 100 dB garsas, o ypač žemų dūžių, kaip užvakar, NEPATAISOMAI ŽALOJA žmogaus sveikatą. Nežinojote? Neskaitėte? Tokiu žemų dažnių dūžių garsu CŽV kalėjime Gvantaname buvo KANKINAMI kaliniai. Tad nelyginkit Dainų šventės su šita pragaro fiesta!“

Klaipėdos meras: „Visada lengviausia „neleisti ar uždrausti“

Iškart po koncerto V.Tarasovienė savo feisbuko paskyroje viešai paklausė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko: „Kodėl, kai vyksta SEL koncertas, turi nemiegoti visa Klaipėda?!“.

Po šiuo įrašu Vilius Tarasovas pareplikavo: „Jei merui 10 000 SEL gerbėjų yra visa Klaipėda, tai liūdna...“

Violeta ir Vilius feisbuke sulaukė Klaipėdos mero Vytauto Grubliausko komentaro.

„Na, mielasis Viliau, neliūdėk, kaip tu ten rašai, bet tikiuosi, kad supranti, kad tie 10 000 (ar dar daugiau?) tikrai nemiegojo, nes... paprasčiausiai jie buvo koncerte. Tai viena. Kita vertus, kiek žinau organizatoriams buvo paankstintas laikas, kada koncertas turėjo baigtis ir, dar pasitikslinsiu, bet tikiuosi jie to reikalavimo laikėsi. Na, dėl to kas ir kada miegojo, kas ir kur ne, tai bent aš asmeniškai žiūrėjau futbolą (berods pats irgi?), o po to tikrai ramiai miegojau, nors nuo estrados iki mano namų tik koks kilometras, o jei tiesiai – gal ir dar mažiau.

Esmė ne tame ir ne manyje, yra tvarka, kurios visiems laikytis privalu, o jei kas ją pažeidžia – reakcija turi būti adekvati. Visada lengviausia „neleisti ar uždrausti“, nors aš asmeniškai kitokių sprendimų šalininkas – o būtent ieškoti sprendimų, kad ir koncertai vyktų, ir kad nusiskundimų būtų kuo mažiau. Kai koncertuosit jūs – tikrai nemiegosiu ir koncerte pasistengsiu būti iki paskutinės dainos, o jei kas nors piktinsis, atsakysiu taip pat, kaip ir šiuo atveju.

Tegul tik būna kam koncertuoti, duok Dieve, kad tik būtų kas jų klausosi ir kad kuo mažiau būtų tų, kuriems tai kelia kokį nors diskomfortą, tą irgi privalu užtikrinti. Kas begrotų ar bedainuotų. Esat puikūs ir profesionalūs atlikėjai, linkiu jums kuo daugiau koncertų kuo didesnei publikai ir kad jie visiems sukeltų tik teigiamas emocijas ir paliktų kuo puikiausius įspūdžius“, – rašė V.Grubliauskas.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Vytautas Grubliauskas

Sužinojęs, kad iki pirmos val. nakties Selui leido koncertuoti pati Klaipėdos savivaldybė, prodiuseris Martynas Tyla feisbuke stebėjosi, kodėl vieniems atlikėjams tai leidžiama, o kitiems ne.

„Viliau (Tarasovas – red.), pasirodo, Jūsų miestas turi dvigubus standartus. Kam leidimas iki 23 val., o kam iki 01“, – stebėjosi M.Tyla, kurio prodiusuojamas atlikėjas Donatas Montvydas netrukus irgi surengs koncertą Klaipėdoje.

Kam suteikiamos išimtys?

„Tradiciniai renginiai vyksta iki 23 val., o dideli renginiai, įvertinus jų masiškumą, gali atskiru direktoriaus sprendimu vykti ir ilgiau nei iki 23 valandos. Dėl SEL koncerto buvo pasitarimas ir buvo nuspręsta leisti koncertuoti iki 1 valandos. Taip nuspręsta atsižvelgus į žmonių kiekį – net 10 proc. Klaipėdos gyventojų dalyvavo. Manau, kad nedaug renginių tokį kiekį pritraukia“, – 15min komentavo Klaipėdos savivaldybės Administracinės veiklos poskyrio vedėjas Marius Poimanskis.

Tiek policijos, tiek savivaldybės atstovai tikino, kad nei vienas žmogus bendruoju pagalbos telefonu dėl didelio triukšmo nesikreipė. „Oficialiai dar nesame gavę nė vieno nusiskundimo“, – sakė M.Poimanskis.

Savivaldybės atstovo teigimu, garso lygis bet kokiu atveju bus išmatuotas.

„Organizatoriai buvo įpareigoti nusamdyti laboratoriją, kuri turi tikrinti garso lygį ir iki antradienio pietų turėtų būti atsakymai. Jei garso norma buvo viršyta, tada įsijungs tam tikros institucijos, kurios baus už triukšmo normos pažeidimą“, – 15min teigė M.Poimanskis.

Sulaikyta 11 asmenų

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės Vyriausioji specialistė Jūratė Albrektienė 15min patvirtino, kad leidimas SEL koncertui buvo išduotas iki pirmos valandos nakties.

Anot jos, koncerto metu sulaikyta 11 asmenų, tačiau didelių pažeidimų nebuvo. „Kaip sakė pareigūnai, tokioje didelėje minioje to buvo galima tikėtis. Tai nebuvo sunkūs viešosios tvarkos pažeidimai, pabandymai girtauti ir t.t. Bet šitas koncertas didelių problemų nesukėlė“, – 15min komentavo J.Albrektienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: SEL drebino Klaipėdą: 15 tūkst. gerbėjų euforija, ypatinga scena ir kartu dainuojančios žvaigždės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius