-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„X faktoriuje“ triumfavę „Mando“: apie masažą, planus ir kodėl ši pergalė – istorinė

„Mando“ lietuvių meilės gavo su kaupu – ne tik sekmadienį triumfavo „X faktoriaus“ superfinale, bet, kaip paaiškėjo, lyderiais buvo ir ankstesnes laidas. „Dabar svarbiausia nesustoti“, – sako grupės narys pianistas Mindaugas Pundzius. Tuo metu prancūzas Antoine'as Wend, nors pagal profesiją yra architektas, tikina, kad nuo šiol labiau koncentruosis į muziką. O ir jo kolegos iš Prancūzijos stipriai palaiko – aptarinėdavo visus pasirodymus.

Kitą dieną po laimėjimo grupės „Mando“ nariai apsilankė 15min studijoje. Mindaugas Pundzius čia prisipažino iki šiol nesuprantantis, kas vyksta. Jam atrodo, kad dar reikia ruoštis „X faktoriui“, nors iš tikrųjų jis jau baigėsi: „Dabar bus nauja rutina. Reiks kokios savaitės suvokti, kas vyksta.“

Laimėtus 15 tūkst. eurų grupės nariai dalysis per pusę. Abu jau anksčiau yra paminėję, kur norėtų išleisti šią sumą. Mindaugas teigė, kad pinigai bus investuojami į studiją, kurioje mokys groti pianinu. Ir viešėdamas 15min studijoje pripažino, kad šio pažado neišsižadėjo – tikrai kažkurią dalį pinigų skirs jai.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„X faktoriaus“ nugalėtojai – „Mando“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„X faktoriaus“ nugalėtojai – „Mando“

„Daugumą pinigų išleisime kartu, toliau kurdami muziką. Norime nesustoti ir nepaleisti, sukurti ką nors originalaus, savo. Projekto laimėjimas yra atsispyrimas, gera pradžia“, – kalbėjo grupės pianistas.

Grupės „Mando“ planuose yra ne tik singlas su didžiausia pasauline įrašų kompanija „Universal Music Group“, bet ir muzikinis albumas.

O Antoine'as žadėjo, kad po pergalės iš karto nueis masažo, kadangi nuo patiriamo streso ir dainavimo, kuris reikalauja viso kūno darbo, ėmė varginti nugaros skausmai. Vis dėlto kol kas grupės vokalistas masaže nebuvo, tačiau 15min studijoje pasižadėjo juo pasilepinti dar šią savaitę.

Tiesa, pagal profesiją Antoine'as yra architektas, bet po pergalės žada daugiau koncentruotis į muziką. Kolegos architektai šį jo sprendimą, kaip pats sakė, palaiko.

Jeigu visi reikalai klostysis gerai, architektūrą paliksiu.

„Jeigu visi reikalai klostysis gerai, architektūrą paliksiu. Muzika yra mano gyvenimas. O kolegos girdėdavo, kaip biure aš nuolat leisdavau įvairius garsus, niūniuodavau, dainuodavau, tad mano meilė muzikai nebuvo paslaptis.

Visi yra labai laimingi dėl manęs. Jie netgi kiekvieną pirmadienį organizuoja susitikimus, kuriuose kalba apie mūsų pasirodymą, kas jiems patiko ir kas ne taip. Tai, kaip jie pasakojo, visus labai suartino, jie tapo tarsi šeima“, – džiaugėsi Antoine'as.

Kadangi A.Wend yra prancūzas, laimėjęs Lietuvos projektą, turbūt daugumai kyla klausimas, kurioje šalyje vaikinas žada daugiau būti ir koncertuoti. Atlikėjo teigimu, jis tikisi laviruoti tarp dviejų šalių.

„Mano tikslas yra dirbti muzikantu ten, kur manęs, mūsų, prašo. Dabar tai yra Lietuva, dėl to labai džiaugiuosi“, – sakė dainininkas.

Grupės nariai taip pat pasidžiaugė, kad konkurencijos projekto metu tarp dalyvių nepajuto.

„Nežinau, kaip būdavo kitais metais, nes tokiame projekte dalyvauju pirmą kartą, bet manau, kad patys žmonės blogai jaustųsi, jeigu tarp jų tvyrotų pyktis ir konkurencija. Juk tiek daug laiko kartu leidom. Mes su visais buvome draugiški. Tiesą sakant, norėjau, kad laimėtų visi, nors ir tai neįmanoma“, – kalbėjo M.Pundzius.

V. Domkutės/Fotodiena nuotr./Mando
V. Domkutės/Fotodiena nuotr./Mando

Itin dažnas klausimas, kurį, tikėtina, girdėsime po projekto dar kurį laiką – kaipgi lietuvišką projektą laimėjo ne lietuvis?

„Man irgi čia buvo labai keistas dalykas. Aš nežinau, ar apskritai kada buvo taip Lietuvoje, kad laimėtų ne lietuvis. Po mūsų pasirodymo Marijonas pasakė, kad lietuviai šiek tiek yra nacionalistai ir dažnai balsuoja tik už savus. Manau, kad mes perdavėme savo emocijas, kurias tikrai išjautėme, o žmonės tai pajuto“, – spėjo Mindaugas.

Nežinau, ar apskritai Lietuvoje buvo, kad projektą laimėtų ne lietuvis.

Grupėje daugiausiai dėmesio yra skiriama vokalistui, tačiau M.Pundzius dėl to nė kiek nepyksta. Anaiptol – jis supranta, kad vokalistas yra pagrindinis veidas ir jam smagu kartu groti, o dėmesys Mindaugui nėra svarbiausias faktorius.

Luko Balandžio / 15min nuotr./„X faktoriaus“ nugalėtojai – „Mando“
Luko Balandžio / 15min nuotr./„X faktoriaus“ nugalėtojai – „Mando“

Ateityje grupė galbūt pasipildys ir naujais nariais, nes ne visiems kūriniams bus tinkamas toks sąstatas. Anot Mindaugo, būtų sunku išjudinti žmones tik su pianinu ir vokalu.

„Mes labai gerai susibičiuliavome su „Bloom“ merginomis, tas galbūt jas prijungsime, nes jos irgi yra degančios noru koncertuoti“, – neatmetė pašnekovas.

Daugiau grupės „Mando“ minčių galite išgirsti čia:

VIDEO: „X faktoriaus“ nugalėtojai „Mando“: emocijos po laimėjimo ir ateities planai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius